• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isvicrede yasiyorum yardim

herkes akın akın buradan kaçmaya yer ararken siz isviçre gibi bir ülkeden ne diye buraya gelmek istiyorsunuz?işçi olup aç gezmek için mi?

Kaç yaşındasınız? 8 senede hiç Türkçe konuşmadınız mı?
Konu bu değil elbette ama çok dikkatimi çekti sormadan duramadım. Yurtdışında doğup büyüyen pekçok insan gayet akıcı Türkçe konuşuyor, sizinki bir hayli sıkıntılı görünüyor burdan.
Yazm hatalarim illaki var telefondan yazdigim icin artik almanca kitap okuyorum esimle almanca cevremde turk yok bozuldu eskisi gibi akici degil bazen turkce kelimleri hatirlamakta gucluk cekuyorum ama bence telefondan yazdigim icin daha cok

Kurallarını bilip öğrenmiş olsaydınız insanlık da öğrenmiş olurdunuz üslubunuz mahalle ağzı gibi.
Çok merak ediyorsanız söyleyeyim annem de babam da çalıştılar yan gelip sosyalden geçinmediler. Haklarıyla emekli olup kendi kararlarıyla türkiyeye yerleştiler.
İstediğimiz şekilde de girip çıkabiliyoruz.
Koca arama gibi bir derdim yok. Eğitimimle ilgileniyorum buna da tekrar isviçreye gelip devam edeceğim. Bir kuyruk yaram yok yani ama belli ki sizinkine dokunmuşum.
Komik mahalle agzi yapan sensin az once. Kasinan mi desem acaba sen nerden gittigini soyle ben sana kim oldugunu soylerim merak etme..

herkes akın akın buradan kaçmaya yer ararken siz isviçre gibi bir ülkeden ne diye buraya gelmek istiyorsunuz?işçi olup aç gezmek için mi?
Dogrudur bu soruyu kemdimede soruyorum ama cok ozluyorum ailemi havasini denizi antalyada buyudum irdan buz gibi yerlere.yazi cik seciyorum burda ama kisin cekilir gibi degil.

Şöyle bir eski konularınıza baktım da sizin derdiniz yaşadığınız yerle değil. Psikolojiniz bozuk normal değilsiniz.
Evlilik yoluyla yurtdışına çıkmışsınız anadilinizi unutmuş gibi konuşuyorsunuz.
8 senedir oradasınız ülkenin yaşam tarzını bir gram benimseyememişsiniz. Ama parası tatlı gelmiş oturduğunuz yerden ay dönsem mi Türkiyeye dönersem orası böyle kötü şöyle bomba var dolandırıldım aman diye eleştiriyorsunuz.
Bir sene önce ayrılmışsınız geri döndünüz herhalde eşinize, zaten sağlam olmayan bir evlilik iken şu an toparlanmanız gerekirken yeni bir değişim yapmak istiyorsunuz ama ne istediğinizi dahi bilmiyorsunuz.
Amacınız burada ben şöyle şartlarda yaşıyorum Türkiye çok kötü mü demek?
Forumda bir sürü kadın yurtdışında yaşıyor zaten üstelik oraya adapte olup kendilerini geliştirmişler.
Siz en iyisi kalın isviçrede en azından çocuklarınızın bir geleceği olur.

Not: İsviçrede büyüdüm.
Psikolojimi test edecek egitimin varmi?
Hayatinda bu konuyla ilgili bilimsel bir kitap bitirdin mi ?
Evliligim ve iliskimle ilgili bir konu acmadim suan sizdende bekledim boyle bir yorum iliskim ile ilgilide insanlara bilip bilmeden bir yarginiz olduguna gore sizinde normal biri gibi davranmadiginiz acik ortada ystelikte sizin isvicrede buyummus olmaniz beni baglamaz.byrda buyuyenleride gordum doganlarida hepsini fordum isvicreni heryerini gezdim cesit cesit insan görďüm. Sizin gibileride gordum. Fakat bu su ankama gelmiyor siz benden daha fazla bilgi sahibisiniz.ben buraya geldigimde elimden gelen herseyi yaptim cok kurumlarla gorustum cok sey okudum kluselerine bile uye oldum ve degisik vereinlarina herkesimden.. bemi tanimadan kendimi gelistirmedigimi bilemessin.ustelikte konu bunlar degildi konu benimde onedime gore olan derdimdi derdim degil belkide ozlemim.belki benim gibi olan 8nsanlala biraz konusmak belki motivasyon almak.. ama siz herkonuda yzman oldugunuz icin isvicrede buyumekle belki siradan bir dusco kiziyken kemdinizi herksei siylemeye haklu buluyorsynuz.perspektiv diye bisey var. Belki duymussunuzdur.sizin g7bulerden nefret ediyorum acikcasi kendi sorunlari olan ama baska insanlara saldiran

Slm arkadaslar saygilarimla;
Ben isvicrede yasiyorum.8 yildir esimburds dogup buyudu.bir cesaret gelmistim bir kizim var 7 yasinda.iliskide esimin ailesi ile sorunlar donem donem ekonomik sorunlarda oldu.ben mutsuzum.beni mutsuz eden seyi bulamuyorum isvicremi esimmi..
Turkiyeyi ozluyorum ama korkuyorum orada yasamaktan..buranin havasi sosyal hayati use sifir.bir turlu ne istedigime karae veremiyorum.lutfen bana yardim edin kendi ulkemde isci olarak yasamak mi yoksa burda 50 li yaslarda 2.000.000tl ile turkiyede olmakmi bilemiyorum yasimiz 30 35
Tr hayatini biliyosun.. ben olsam beklerim o kadar para ayligim olacaksa:) kocani sevmiyosan bosarsinda.. sana o parayla koca mi yok: )

Yazm hatalarim illaki var telefondan yazdigim icin artik almanca kitap okuyorum esimle almanca cevremde turk yok bozuldu eskisi gibi akici degil bazen turkce kelimleri hatirlamakta gucluk cekuyorum ama bence telefondan yazdigim icin daha cok
8 yılda unuttun mu turkceyi:)Burda yurtdışında yasayan( belki de doğup buyuyup )çok güzel türkçe konuşanlar var.
Bence kaşınma.Eminim görsel olarak bile güzeldir orası
Soğuk da aşırı sıcaktan iyidir.Sonucta ısıtma sistemleri iyi değil mi?Neyle ısınıyorsunuz.Disarda da kalın giydi mi tamam.Karliysa hele süper
Görüntü olarak bile kar guzeldir.ic acar şahsen.

8 yılda unuttun mu turkceyi:)Burda yurtdışında yasayan( belki de doğup buyuyup )çok güzel türkçe konuşanlar var.
Soğuk da aşırı sıcaktan iyidir.Sonucta ısıtma sistemleri iyi değil mi?Neyle ısınıyorsunuz.Disarda da kalın giydi mi tamam.Karliysa hele süper
Sorun benim bakis acim ve aliskanliklarim sanirim.ev sicak dogal gaz. Disari da zaten siki giyiniyoruz.kar guzel evet doganin olumunu izluyoruz ve hersey yeniden dogacak.benim sorunum meslege girmem lagzim sanirsam evde olmak evden cikmaliyim calismaliyim biran once.yoksa dusuncelerimi degistiremem.burds herkes calisiyor cunku. Arjadaslarimda benim kizimin buyumesini bekledim.ama o sirada bis durmadim dil ogrendim degisik derneklere uye oldum ikul bitirdim dil sinavina hazirlandim b1 aldim simdi b2 meslek icin lagzim.c1 anadil zaten.o zamanla gelir calisirsam. Evde oldugum sirece degismicek gibi hayatim.insan ecde problemlerle daha fazla ugrasiyor sannki. Bana oyle geliyor

Su vakte kadar daha kar yagmadi isvicre'ye:) arada hafif yagdigi oldu ama ciselemek gibi. Daglarin en tepesinde falan var sadece, cok yuksek yerlerde. Tr de cok daha soguk iller var, suan -14 derece olan, hayli karli yerler. Yani tr de su zamanlarda buradan daha soguk yerleri var. Cok soguk diye sikayet edilecek bir ulke degil. Evler kaloriferli, sicak su parasi disinda isinmaya ekstra parada odemiyorsun. Sicak su parasida 3-4 ayda 1, dusuk miktarlarda oluyor genelde.

Su vakte kadar daha kar yagmadi isvicre'ye:) arada hafif yagdigi oldu ama ciselemek gibi. Daglarin en tepesinde falan var sadece, cok yuksek yerlerde. Tr de cok daha soguk iller var, suan -14 derece olan, hayli karli yerler. Yani tr de su zamanlarda buradan daha soguk yerleri var. Cok soguk diye sikayet edilecek bir ulke degil. Evler kaloriferli, sicak su parasi disinda isinmaya ekstra parada odemiyorsun. Sicak su parasida 3-4 ayda 1, dusuk miktarlarda oluyor genelde.
Bizim burasi fena valla daglara degil asagulara yagdi heryer kar halada yagiyir.1.derece evet turkiyede daha dusuk derece li soguk yerler var bende gidersem orayami giderim sence:))) yoksa 15 dereceye mi:))

Şöyle bir eski konularınıza baktım da sizin derdiniz yaşadığınız yerle değil. Psikolojiniz bozuk normal değilsiniz.
Evlilik yoluyla yurtdışına çıkmışsınız anadilinizi unutmuş gibi konuşuyorsunuz.
8 senedir oradasınız ülkenin yaşam tarzını bir gram benimseyememişsiniz. Ama parası tatlı gelmiş oturduğunuz yerden ay dönsem mi Türkiyeye dönersem orası böyle kötü şöyle bomba var dolandırıldım aman diye eleştiriyorsunuz.
Bir sene önce ayrılmışsınız geri döndünüz herhalde eşinize, zaten sağlam olmayan bir evlilik iken şu an toparlanmanız gerekirken yeni bir değişim yapmak istiyorsunuz ama ne istediğinizi dahi bilmiyorsunuz.
Amacınız burada ben şöyle şartlarda yaşıyorum Türkiye çok kötü mü demek?
Forumda bir sürü kadın yurtdışında yaşıyor zaten üstelik oraya adapte olup kendilerini geliştirmişler.
Siz en iyisi kalın isviçrede en azından çocuklarınızın bir geleceği olur.

Not: İsviçrede büyüdüm.

Ofkemiz kime? Belirttim konumda ben herseyi.. bu salgirgan tavriniza anlam veremedim.hayir benimseyemedim tam olarak ama by surede turkiyeyede yabamcilastim fakat kendi kulturume degil. Ayrica isvicrede olan turkleride gorduk..acaba sizdemi o basel berndeki kurolardansiniz

Komplex yapmissiniz ben burda dubaide yasayanlarida biliyorum amerikadada sen neyi ima ediyorsaniz.kafam karsik eve zaten karisik olmasa buraya yazmam. Yoksa iszinde anneniz babaniz yalanci emeklilikle turkiyeyemi dondu sizide alip. Kirici boyle olunur.merak etmeyin ulkeni tarihinden yasalarina herseyi bliyorum yakinda byrda hemsireluge baslicam.bir suru kisintu arasinda kizimi bututtum dil igrendim ayrica meslek yapicam.sizi sinirlendireni nne oldugunu anlamadim.hekresin yorum yapmaya hakki var fakat hakaret eder gibi yazarsaniz bende ayni sekulde cevap veririm acaba aileniz erken Iv dan emekli olup vergi vermeden yattimi veya sizi de kararinizi sormadan goturduler mi veya cok gordugum icin soruyorum burada koca bulamayip turkiyede istediginiz degerimi gordunuz gittiniz isvicre pasinizi kullanabiluyormusunuz hala.benimde bunlari sormaya hakkkim var bence bu terbiyesizlik karisinda

Psikolojimi test edecek egitimin varmi?
Hayatinda bu konuyla ilgili bilimsel bir kitap bitirdin mi ?
Evliligim ve iliskimle ilgili bir konu acmadim suan sizdende bekledim boyle bir yorum iliskim ile ilgilide insanlara bilip bilmeden bir yarginiz olduguna gore sizinde normal biri gibi davranmadiginiz acik ortada ystelikte sizin isvicrede buyummus olmaniz beni baglamaz.byrda buyuyenleride gordum doganlarida hepsini fordum isvicreni heryerini gezdim cesit cesit insan görďüm. Sizin gibileride gordum. Fakat bu su ankama gelmiyor siz benden daha fazla bilgi sahibisiniz.ben buraya geldigimde elimden gelen herseyi yaptim cok kurumlarla gorustum cok sey okudum kluselerine bile uye oldum ve degisik vereinlarina herkesimden.. bemi tanimadan kendimi gelistirmedigimi bilemessin.ustelikte konu bunlar degildi konu benimde onedime gore olan derdimdi derdim degil belkide ozlemim.belki benim gibi olan 8nsanlala biraz konusmak belki motivasyon almak.. ama siz herkonuda yzman oldugunuz icin isvicrede buyumekle belki siradan bir dusco kiziyken kemdinizi herksei siylemeye haklu buluyorsynuz.perspektiv diye bisey var. Belki duymussunuzdur.sizin g7bulerden nefret ediyorum acikcasi kendi sorunlari olan ama baska insanlara saldiran
bir mesaja üç cevap :KK70:yuhh nasıl sindiremediyseniz artık

Isinmaya para odeniyor tabiki

Isınmaya ekstra para ödenmiyor mu?Nasıl yani.
Kar yagmiyormuymus oraya:)Bence de Tr de cok soğuk iller varken Tr güneşli cennet denemez.

delirdiniz herhalde?isviçreden tr e dönmek istenir mi? cezayirden sırbistandan ne bileyim burkino fasodan falan dönmek istesen anlarım isviçre yahu!
evet türkiye bir cennet ama parası bol, boş vakti çok, sırtı sağlam olana.. ara ara çeşitli ülkelere gittikçe daha net görüyorum, biz burada hayat falan yaşamıyoruz resmen hayatta kalıyoruz. oturun bence oturdugunuz yerde

Isınmaya ekstra para ödenmiyor mu?Nasıl yani.
Kar yagmiyormuymus oraya:)Bence de Tr de cok soğuk iller varken Tr güneşli cennet denemez.

Kiraya dahil edilen belli bir miktar ucret oluyor, her dairenin ucreti degisiyor. Mesela ev sahibine odenen kira 1400 diyelim, bunun uzerine bir miktar para daha oduyorsun, kimi dairede bu 150 oluyor kiminde cok daha fazla. Bu ekstra ucretin icine isinma parasida dahil oluyor, binanin ve cevrenin temizliginden sorumlu olan kisinin maasi falanda. Ama her kantonun kendine gore yasalari oluyor, belki konu sahibinin yasadigi kantonda farklidir. Benim oldugum kantonda duzen Boyle:)

Bu yil daha kar gormedik biz, karsimizda evian var, alp daglari, daglarin tepesinde kar var o kadar:) ama almanya sinirina daha cok kar yagiyor, kac sene once almanya dan isvicreye dondugumde oralar hep kar doluydu, benim yasadigim yere giris yaptik hic kar yoktu.

Tr de su zamanlarda hayli soguk, tabi buraya gore cok daha buyuk bir ulke daha ilik yerleride var ege, akdeniz illeri gibi. Ama genel olarak tr de suan kisi yasiyor.

Son düzenleme:
Back