bir de merak ettim cnm senin oturumunu kac yillik verdiler isvecte.Kimlik degisimi icin basvurdun mu.Is bulma kurumuna muracat ettin mi.Okul icin yani dil kuru icin basvurdun mu bunlar önemli biliyormusun.Bazi haklarin icin,ayrica cocugun icin oturuma muracat ettigin zaman da bunlar karsina cikacak.Yapmadiysan yap bunlari. Uyum saglamaya calistigin anlamina geliyor bunlar isvec te.Kendin bir adim atmis olursan cocugunu alirken de daha farkli olur daha kolay olur öptum seni görusuruzcanim keske yakin olsaydik cok isterdim.Ama en azindan internet ortamindan göruselim.Anliyorum ki ayni durumdayiz.Ben de arastirdim cocuklari buraya getirip göturmesem neolur diye ama olmuyor direkt olarak suclusun.Benim simdiki esim avukat ondan biliyorum yoksa ben de cocuklarimi kacirip göcurmustum.Ama gerekirse ben mahkeme acip almayi dusunuyorum.Aslinda biliyormusun Rabbim her ne veriyorsa hayirlisini veriyor.biz zaten yeni geldik bir de cocuklar olsa onlara ne kadar yol yordam ögretebilirdik,kendimiz daha bilmiyoruz ki.Hele bir dil ögrenelim haklarimizi ögrenelim ondan sonrasi kolay.Ama simdilik sabretmek gerek.Dedim ya eger hukukla ilgili takildigin bir konu olursa esime sorar sana yardimci olmaya calisirim ok.Görusuruz canim.
sagol canim Allah razi olsun.Gercekten de cok aciymis bu kadarini tahmin edemezdim yasamadan.Bayramin 1.gunu msn den konustum cocuklarimla anacigimla ama ayni olmuyo ki, sarilmaya benzemiyo.Kapatana kadar iyiydim kapayinca patladim tabii.Saatlerce agladim.Esime de belli etmek istemiyorum balkona cikip agliyorum.Bu kadar kayba uzuntuye degermi gercekten diye ciddi ciddi dusunuyorum artik.bayramin mubarek olsun öpuyorum seni.Görusmek dilegiylehallo birsen e hic icini daraltma canim tabiki herkez sevdiklerini bayramda bilhassa yaninda olmak ve olmalarini istiyor ama ne yapalim adi gurbet tadi aci ama yinede kendimizi diplememeliyiz ac bilgisayarini siraya ara msm den canlarini baglan kk ya hep beraber bir bayram daha gecirelim huzurlu ve mutlu gelicek bayramlarda sevincli gecmesinide simdiden dilerim birsencim
NICI BAYRAMLARA
slm canim norvecteyim bende..cokta uzak diiliz yani...sIk geliyorum isvece kkimbilir belki görüsürüz bile:)
stockholmdeyim canim ben.Helincim kursun neyini bekliyorsun ben ayin 22 sinde geldim yani daha bir ay olmadi bu ayin 19unda da kursa basliyorum dil icin.Kimlik icin basvuruyorsun sana bir numara da verecekler vatandaslik nosu bu no olmadan bir islem yapamiyorsun oturumu iyi vermisler benimki iki yillik.ama bir an önce kimlik icin de basvurmani tavsiye ederim.islemlerini pasaportla mi hallediyorsun.bir de dil bilmesen de is bulma kurumuna muhakkak basvur önemli bu!Sana bir kart verecekler kredi kartina benziyor.Simdilik hoscakal öpuyorum seni canim.cnm bana 5yillik oturum verdiler kimlik degisimi nasil oluyor bilmiyorum vatandasliktanmi bahsediyorsun daha ben geleli 2ay oldu okula yazildik bekliyorum cikmasini ilk isim hemen dil ogrenmek zorlugunu yasiyorum esim danimarka vatandisi oyuzden 4ayda vizem cikti 5yillikta oturm verdiler takildigim birsey olursa mutlaka sorarim cnm benim allah sabir versin bize rabbim gonlune gore verir isallah bacim sikma canini opuyorum isvecin nereisy tam unutum
sagol canim Allah razi olsun beni yalniz birakmiyorsunuz.Görusmek dilegiyle hoscakal Ahsencimcanım bizler varız sakın yalnız hissetme kendini
stockholmdeyim canim ben.Helincim kursun neyini bekliyorsun ben ayin 22 sinde geldim yani daha bir ay olmadi bu ayin 19unda da kursa basliyorum dil icin.Kimlik icin basvuruyorsun sana bir numara da verecekler vatandaslik nosu bu no olmadan bir islem yapamiyorsun oturumu iyi vermisler benimki iki yillik.ama bir an önce kimlik icin de basvurmani tavsiye ederim.islemlerini pasaportla mi hallediyorsun.bir de dil bilmesen de is bulma kurumuna muhakkak basvur önemli bu!Sana bir kart verecekler kredi kartina benziyor.Simdilik hoscakal öpuyorum seni canim.
yavrucum ben de turkiyedeyken sana gelen kerti bilemedim ne oldugunu.Kimlik olamaz cunku person numaran olmadan alinmiyo.Anlamadim yani.Is bulma kurumuna gitmen su acidan önemli,cocugunu almaya kalktigin zaman kendin caba gösterdigin anlamina geliyor.Yani evde oturanla caba sarfeden bir olmuyor.Mesela benim yarin randevum var is bulma kurumunda.(ordan da bana bir kart verdiler)Tercuman gelecek.Yaptibim isler yapmak istedigim isler kurslar falan bunlari konusacagiz.kimlik zaten hemen gelmiyor.Okul icin anladim,sanirim okulda yer yoktu cunku burda da Globen de yani(benim evime en yakin olan kurs)ancak 19unda baslayabilir dediler.Ben de yarin is bulmakurumundaki isimi de halledip basliyom cuma okula Allah nasip ederse.Hoscakal cnmhevincim konyanin neresinden..
hevin hevin hevin!!!!!! canim yukardaki mesaj sana yanlis oldu yagmurun mesajindan almisim ama anlarsin umarim sana oldugunu ok.yavrucum ben de turkiyedeyken sana gelen kerti bilemedim ne oldugunu.Kimlik olamaz cunku person numaran olmadan alinmiyo.Anlamadim yani.Is bulma kurumuna gitmen su acidan önemli,cocugunu almaya kalktigin zaman kendin caba gösterdigin anlamina geliyor.Yani evde oturanla caba sarfeden bir olmuyor.Mesela benim yarin randevum var is bulma kurumunda.(ordan da bana bir kart verdiler)Tercuman gelecek.Yaptibim isler yapmak istedigim isler kurslar falan bunlari konusacagiz.kimlik zaten hemen gelmiyor.Okul icin anladim,sanirim okulda yer yoktu cunku burda da Globen de yani(benim evime en yakin olan kurs)ancak 19unda baslayabilir dediler.Ben de yarin is bulmakurumundaki isimi de halledip basliyom cuma okula Allah nasip ederse.Hoscakal cnm
hevincim konyanin neresinden..
Merhaba Hevin, Sadece ben Malmö'de yanlız kalacakmışım gibi geliyordu ama sen ve senin gibi arkadaşların olması beni çok rahatlatıyor. Gerçi benim orada tanıdığım bir tek türk bile yok ve eşim İsveç uyruklu. Umarım geldiğimde iletişim kurarız.
yavrucum ben de turkiyedeyken sana gelen kerti bilemedim ne oldugunu.Kimlik olamaz cunku person numaran olmadan alinmiyo.Anlamadim yani.Is bulma kurumuna gitmen su acidan önemli,cocugunu almaya kalktigin zaman kendin caba gösterdigin anlamina geliyor.Yani evde oturanla caba sarfeden bir olmuyor.Mesela benim yarin randevum var is bulma kurumunda.(ordan da bana bir kart verdiler)Tercuman gelecek.Yaptibim isler yapmak istedigim isler kurslar falan bunlari konusacagiz.kimlik zaten hemen gelmiyor.Okul icin anladim,sanirim okulda yer yoktu cunku burda da Globen de yani(benim evime en yakin olan kurs)ancak 19unda baslayabilir dediler.Ben de yarin is bulmakurumundaki isimi de halledip basliyom cuma okula Allah nasip ederse.Hoscakal cnm