- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
ateizmin fazlası nasıl olur azı nasıl olur bir bilen varsaAteist? Sen
Yemin et![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ateizmin fazlası nasıl olur azı nasıl olur bir bilen varsaAteist? Sen
Yemin et![]()
Kafam karıştı kim az kim fazla ateistateizmin fazlası nasıl olur azı nasıl olur bir bilen varsa![]()
toplum kurallarının çokta dışına çıkılmadanateizmin fazlası nasıl olur azı nasıl olur bir bilen varsa![]()
saygı duyarım arkadaşım,ben arkadaşlarımı minançlarına göre değil karakterlerine göre seçerim,vefalı ve mert olması ilk etapta önem verdiğim özelliklertoplum kurallarının çokta dışına çıkılmadan
toplumun kurallarına inanıyorum ama yaratıcıya inanmıyorum gibi bir şey sanırım cryptic
Kafam karıştı kim az kim fazla ateist
Aman dini muhabbete girmeyelim, şimdi ban yersek sıkılırız evde![]()
ciddimisin,sapıklığın bir türü işte,hayvana çoluk çocuğa ilgi duyanlar gibi ölüye ilg, duyanlar kusucam galiba böğğğölü sevicilik ne demek ilk defa duyyorum![]()
yok valla ilk duydum benciddimisin,sapıklığın bir türü işte,hayvana çoluk çocuğa ilgi duyanlar gibi ölüye ilg, duyanlar kusucam galiba böğğğ
ateizmin fazlası nasıl olur azı nasıl olur bir bilen varsa![]()
E o zaman sansasyonel olmazdı ama bu haliyle bak biz bile 4 sayfa konuştuk![]()
"Genel ahlak kurallarını sevmiyoruz. Şu anki mevcut yasalar da kimseyi korumuyor. Biz gençlik kollarıyız ve bizim görevlerimizden biri de bir adım sonrayı düşünmektir."
ateizmin fazlası nasıl olur azı nasıl olur bir bilen varsa![]()
ben facede bir gurpta okumuştum ateistler ama ahlaki değer sıfır,ateist olmak diyelimki yoktan kendi kendine var oldu,inanan yok,toplumsal kurallar olmayacağı anlamına gelmezdi değilmiYa bu niye gündem oldu ki şimdi? Ateist oldugumu bilmeyen mi vardı? Sanki yeni bir şey demişim gibi... İlginç.
Neyse
Yani herkesi ateist yapmaya çalışmak gibi. Ben dini eleştirirken bile dedim ki, ''din bitsin diye bir derdim yok'' diye. Çünkü kültür çogunlukla dinden gelir, ama öyle ama böyle.
Tabi bir de bu kafayla gidip materyalizm üzerine toplum kurmaktan bahsediyorum. Olmaması gereken bir şey bu.
ben facede bir gurpta okumuştum ateistler ama ahlaki değer sıfır,ateist olmak diyelimki yoktan kendi kendine var oldu,inanan yok,toplumsal kurallar olmayacağı anlamına gelmezdi değilmi
birde vicdan diye bir şeyler var canım. ve ahlak diye. ateistler vicdansız ve ahlaksız değilki. ben deistim mesela ama bir gerçek dindar kadarda vicdanlıyım ve ahlaklıyımben facede bir gurpta okumuştum ateistler ama ahlaki değer sıfır,ateist olmak diyelimki yoktan kendi kendine var oldu,inanan yok,toplumsal kurallar olmayacağı anlamına gelmezdi değilmi
yoo öyle olduğunu çok iyi biliyorum bir arkadaşım en zarar gelmeyecek ateistler demişti,bazıları ateizmi yanlış yaşıyor olabilir,tıpkı aşırı dinciler gibibirde vicdan diye bir şeyler var canım. ve ahlak diye. ateistler vicdansız ve ahlaksız değilki. ben deistim mesela ama bir gerçek dindar kadarda vicdanlıyım ve ahlaklıyım
böyle bir genelleme yapılmazki. bu kişinin kendisiyle alakalı. karakteriyle vicdanıyla..yoo öyle olduğunu çok iyi biliyorum bir arkadaşım en zarar gelmeyecek ateistler demişti,bazıları ateizmi yanlış yaşıyor olabilir,tıpkı aşırı dinciler gibi
tabii,ilgisi olsa tüm dindarım diyenler ahlaklı olurdu,din ön planda olan ülkelerde barış içinde yaşardı demekki dinin sadece ismi kullanıyor insanlar yapmak istediğini bir şeklde yapıyorYahu ne alakası var. Ateizm ile ahlakın bir alakası yok. Hatta ahlakın din ile de bir ilgisi yok. Ahlak mantıksal bir mesele.
Benim dedigim ise kültür ve toplum işleyişi ile alakalı. Bunlar salt materyalizm üzerine kurulamaz. İdealizm de olmalı. Yani din veya diger idealist düşünceler olur ama aynı zamanda yeri gelince belli konularda materyalist de olunur. Birinden birine kör kütük girilmez. İkisi de belli dengede gitmeli.
haklısın oky,genelleme yapmak kesinlikle yanlış belki daha önyargısız yaklaştıklarından öyle demiştirböyle bir genelleme yapılmazki. bu kişinin kendisiyle alakalı. karakteriyle vicdanıyla..
dnasının nasıl kodlandığıyla.
Yahu ne alakası var. Ateizm ile ahlakın bir alakası yok. Hatta ahlakın din ile de bir ilgisi yok. Ahlak mantıksal bir mesele.
Benim dedigim ise kültür ve toplum işleyişi ile alakalı. Bunlar salt materyalizm üzerine kurulamaz. İdealizm de olmalı. Yani din veya diger idealist düşünceler olur ama aynı zamanda yeri gelince belli konularda materyalist de olunur. Birinden birine kör kütük girilmez. İkisi de belli dengede gitmeli.