• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsveç Liberal Parti'den şok açıklama: Ölü sevicilik ve ensest ilişki yasal olmalı

sen değil ama sevde kesin bilir,geçen gün genetik alanında doktora yapan bir arkadaş akraba evliliği iyidir minvalinde bir konu açtı bdv ye.hatta başka bir konusunda da akraba evliliği tercih edilmelidir en azından kişiler birbirlerini tanıyor diye bir msjı vardı bu genetik bilimci arkadaşın.

evet bu belki tam anlamıyla ensest değil sonuçta kuzen birinci derecede akraba olarak geçmiyor ancak ülkemizdeki okumuş kesim bile bunu normal bulup kabul ettirmeye çalışırken daha gidecek çok yolumuz var demektir.
Bence de kuzen kardes sayilir, cogu da beraber buyuyor ustelik.. Insan oz kardesinin cocugunu evine yatili misafir etmeye korkar bu zihniyet varken..
Genetik olarak sakincasiz olur mu? O ailede cekinik bir hastalik geni var ise akraba evliliginde cocuk o geni hem anadan hem babadan aliyor ve risk iki misli yukseliyor. Bir koy haberi cikmisti, herkes sakat.. Birbiri ile evlenmekten..

Turkiyede de Ic Anadolunun bir cok ilcesinde 18 yasinda bekar kizlara evde kalmis gozuyle bakiyorlar. Cocuk gelinler had safhada.. Doguya dogru gittikce mal bolunmesin diye amca cocuklari ile evlenenler cok.. Bosnaklar 7 nesilden akrabalik varsa evlilik dusmez, hele kuzen kardes sayilir derken digerleri aldirmiyor. Teyze cocuklari, dayi, amca cocuklari resmen nikahlanabiliyor.

Haklısınız, bu arada göçmenlerde de akraba evliliği yasaktır! Bırakın akraba evliliğini komşu kızına bile yan gözle bakılmaz...

Ensesti normal bulamam ,normal bulanı da normal bulmam.İki yetişkin olması bile iğrenç olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ne yani işe giderken kızımızı babasıyla bile bırakamayacak mıyız ya da kocamızı yetişkin kızımızdan mı kıskanacağız.?
Bunlar normal düşünceler değil.
Refik Erduran üvey kızıyla evlendiği halde olay olmuştu ki ben bunu da tasvip etmiyorum.
Bu konularda hiç tavizim yoktur.
Öncelikle kimse yetişkinler arası olmayan bir ilişkiden bahsetmiyor. Konunun ısrarla pedofiliye çekilmesinin manası yok. Ayşe bir yetişkin babası Mehmet de aklı baliğ bir insan olduktan sonra, aralarındaki ilişki rızaya dayalı olduktan sonra, bu ikisi ürememek kaydıyla, şahsen benim içimin almayacağı bir özel hayata sahip olabilirler.
Ha bir insanın kendi kanından birine ilgi duyması bence hastalıklı bir fikir. Anne-oğul, baba-kız, iki kardeş.
Ancak diyorum ya bu insanlar üremediği sürece toplumu alakadar bir şey yok ortada.
Üstelik anne-oğul, baba-kız ilişkileri ensestle birlikte pedofili de içerir. Hiç kimse beni o yetişkin kızın/oğlanın çocukluğunda ebeveyni tarafından taciz/tecavüz edilmediğine ikna edemez.
Üvey çocukla evlenmek de aynı kategoride.
Ama tekrar ediyorum, ortada rızaya dayalı bir ilişki ve ürememe için yeterli önlem alındığı sürece bence iki yetişkinin özeline karışmak gereksiz.

belki beni tutucu görebilirsiniz ama cinsellik benim için diyorum herkes hayatını yasar ask vs karşılıklı olduğu zaman olmalı,sırf sex ihtiyacı için değil,benim görüşüm,ve aile içi ilişki olmasa iyi bence bana onların arasındaki sevgi kutsal olmalı gibi geliyor daha masum bir sevgi olmalı
Bence sadece sekste de bir sorun yok. Örneğin ben seksi bir ilişkinin bir parçası olarak görürüm ama bir başkası sadece seks için de birlikte olabilir.
Karşıdaki insan da bunu kabul ediyorsa, yine yetişkilerin hayatı.
E aile içi ilişki bence de olmasa iyi, hatta çok iyi. Yani iki kardeşin birbirine şehevi duygular hissetmesi benim de anlayamayacağım bir şey. Bahsettiğim bunun "normal" ya da çok güzel, teşvik edilmesi gereken bir şey olduğu değil zaten.
Ben bambaşka bir şey söylüyorum.

Öncelikle kimse yetişkinler arası olmayan bir ilişkiden bahsetmiyor. Konunun ısrarla pedofiliye çekilmesinin manası yok. Ayşe bir yetişkin babası Mehmet de aklı baliğ bir insan olduktan sonra, aralarındaki ilişki rızaya dayalı olduktan sonra, bu ikisi ürememek kaydıyla, şahsen benim içimin almayacağı bir özel hayata sahip olabilirler.
Ha bir insanın kendi kanından birine ilgi duyması bence hastalıklı bir fikir. Anne-oğul, baba-kız, iki kardeş.
Ancak diyorum ya bu insanlar üremediği sürece toplumu alakadar bir şey yok ortada.
Üstelik anne-oğul, baba-kız ilişkileri ensestle birlikte pedofili de içerir. Hiç kimse beni o yetişkin kızın/oğlanın çocukluğunda ebeveyni tarafından taciz/tecavüz edilmediğine ikna edemez.
Üvey çocukla evlenmek de aynı kategoride.
Ama tekrar ediyorum, ortada rızaya dayalı bir ilişki ve ürememe için yeterli önlem alındığı sürece bence iki yetişkinin özeline karışmak gereksiz.

Bence sadece sekste de bir sorun yok. Örneğin ben seksi bir ilişkinin bir parçası olarak görürüm ama bir başkası sadece seks için de birlikte olabilir.
Karşıdaki insan da bunu kabul ediyorsa, yine yetişkilerin hayatı.
E aile içi ilişki bence de olmasa iyi, hatta çok iyi. Yani iki kardeşin birbirine şehevi duygular hissetmesi benim de anlayamayacağım bir şey. Bahsettiğim bunun "normal" ya da çok güzel, teşvik edilmesi gereken bir şey olduğu değil zaten.
Ben bambaşka bir şey söylüyorum.
iyi de ürememek diye bir şart koyamayız .
Adam üremek istiyorum da diyebilir .

iyi de ürememek diye bir şart koyamayız .
Adam üremek istiyorum da diyebilir .
İşte sorun orada zaten. Bu haberde yazmıyor ancak, İsveç gibi ülkelerde ensest savunulurken kısırlaştırılma şartı konuyor. Yani kanunen üremeniz yasak olmalı diyorlar.
Bu işin bir tarafı.
Diğer tarafı, adam üremek istiyorum diyemez, çünkü bu üreme sadece onu ilgilendiren bir mesele değildir artık. Kızından, kardeşinden sahip olduğu çocuk büyük oranda genetik bir kusurla doğacağından orada sadece bireycilik söz konusu değildir artık.
Ha bence çocuğuna kardeşine şehvet hisseden insanda bir sorun vardır mutlaka da o işin farklı tarafı.

İşte sorun orada zaten. Bu haberde yazmıyor ancak, İsveç gibi ülkelerde ensest savunulurken kısırlaştırılma şartı konuyor. Yani kanunen üremeniz yasak olmalı diyorlar.
Bu işin bir tarafı.
Diğer tarafı, adam üremek istiyorum diyemez, çünkü bu üreme sadece onu ilgilendiren bir mesele değildir artık. Kızından, kardeşinden sahip olduğu çocuk büyük oranda genetik bir kusurla doğacağından orada sadece bireycilik söz konusu değildir artık.
Ha bence çocuğuna kardeşine şehvet hisseden insanda bir sorun vardır mutlaka da o işin farklı tarafı.
ama yine de ben konuşulmasını dahi hoş bulmuyorum.

Ne bileyim, ben bu yaşımda babamın yanında kısacık şortlarla tişörtlerle gezen, dayımın yanında bikini giyip denize giren insanım; bir insanın kendi evladına, yeğenine başka gözle bakabilmesi benim aklımın aldığı şey değil. Kuzen bile kardeştir bizde, kocaman insanlarız bir araya geldik mi şapur şupur birbirimizi öper dip dibe otururuz.

Yetişkin insanların kararları kendilerini bağlar demekten başka bir şey yapamıyorum.

Ne bileyim, ben bu yaşımda babamın yanında kısacık şortlarla tişörtlerle gezen, dayımın yanında bikini giyip denize giren insanım; bir insanın kendi evladına, yeğenine başka gözle bakabilmesi benim aklımın aldığı şey değil. Kuzen bile kardeştir bizde, kocaman insanlarız bir araya geldik mi şapur şupur birbirimizi öper dip dibe otururuz.

Yetişkin insanların kararları kendilerini bağlar demekten başka bir şey yapamıyorum.
bu durumun giyinme ve davranış ilgili olmadığı aşikar
yetiştirme yurdunda çalışan bir arkadaş bunun ülkede hiçte azımsanamayacak kadar fazla olduğunu söylemişti
ülkemizde bu olanların hepsinin rahat giyinip rahat davrananlar arasından mı çıkıyor dersiniz
bilinmeyenler saklananlar öldürülenler vs vs
isveç liberal partililer ne kadarda sapık deyiverelim gitsin şimdilik

bu durumun giyinme ve davranış ilgili olmadığı aşikar
yetiştirme yurdunda çalışan bir arkadaş bunun ülkede hiçte azımsanamayacak kadar fazla olduğunu söylemişti
ülkemizde bu olanların hepsinin rahat giyinip rahat davrananlar arasından mı çıkıyor dersiniz
bilinmeyenler saklananlar öldürülenler vs vs
isveç liberal partililer ne kadarda sapık deyiverelim gitsin şimdilik
Giyinmeyle alakası yok tabii, benim kastettiğim bana o kadar uzak ki, babam benim için o kadar "baba" ki yanında çok rahat giyinebiliyorum, aklımın ucundan geçmiyor bir kadın olduğum. Yoksa küçücük yaşta baba tacizine uğrayan çocuklar da açık giyinmiyor pek tabii.

Back