- 3 Temmuz 2022
- 4.393
- 12.698
- 27
Merhabalarrr bayadır yapmak istediğim bir tarif ile geldim Gerçekten yaptım diye demiyorum ama sosu çok güzel ikea da yiyenler bilir onun sosu daha güzel tabi ben evde yapabildiğimi yaptım o zamanm tarife geçelimmm
MALZEMELERİ :
500gr dana kıyma
Sarımsak
Soğan tozu (ben aromat kullandım) ya da soğan rendesi
Karabiber
Galeta unu
Tuz
SOSU İÇİN:
Krema 1pkt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu ya da et
2 yemek kaşığı soya sosu ( ben kullanmadım sevmediğim için)
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı zerdeçal
YAPIMI:
Öncelikle köfte için malzemelerin hepsini karıştırıp yoğuralım ve güzelce ceviz büyüklüğünde toplar elde edelim. Daha sonra buzdolabına 30 dakika dinlendirelim. Dinlendirdiğiniz köfteleri fırında ya da tavada ya da Air Fry’da kızartalım. Sos için ayrı bir kapta tereyagini eritip iyice kopuk olana kadar üstüne iki yemek kaşığı unu ekleyelim ununu kokusu çıkana kadar kavuralım. kokusu çıkan unun üstüne iki bardak tavuk suyunu ekleyelim varsa et suyu da olur. Ben soya sosu koymadım ama soya sosu varsa orijinalinde soya sosu koyuluyor onun yerine karabiber ve hardal ekleyip karıştırdım. Köfteler de kızardıktan sonra sosu üstüne döktüm ve yemeğimi servise hazır.
İsteğe göre yanına patates püresi brokoli havuç karnabahar haşlayabilirsiniz ama ben IKEA usulü patates kızartması ve brokoli haşlamayı tercih ettim .
MALZEMELERİ :
500gr dana kıyma
Sarımsak
Soğan tozu (ben aromat kullandım) ya da soğan rendesi
Karabiber
Galeta unu
Tuz
SOSU İÇİN:
Krema 1pkt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu ya da et
2 yemek kaşığı soya sosu ( ben kullanmadım sevmediğim için)
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı zerdeçal
YAPIMI:
Öncelikle köfte için malzemelerin hepsini karıştırıp yoğuralım ve güzelce ceviz büyüklüğünde toplar elde edelim. Daha sonra buzdolabına 30 dakika dinlendirelim. Dinlendirdiğiniz köfteleri fırında ya da tavada ya da Air Fry’da kızartalım. Sos için ayrı bir kapta tereyagini eritip iyice kopuk olana kadar üstüne iki yemek kaşığı unu ekleyelim ununu kokusu çıkana kadar kavuralım. kokusu çıkan unun üstüne iki bardak tavuk suyunu ekleyelim varsa et suyu da olur. Ben soya sosu koymadım ama soya sosu varsa orijinalinde soya sosu koyuluyor onun yerine karabiber ve hardal ekleyip karıştırdım. Köfteler de kızardıktan sonra sosu üstüne döktüm ve yemeğimi servise hazır.
İsteğe göre yanına patates püresi brokoli havuç karnabahar haşlayabilirsiniz ama ben IKEA usulü patates kızartması ve brokoli haşlamayı tercih ettim .