Yarışma İsveç Köfte - İsveç Mutfağı

Bllossom

7/24 Anne
Pro Üye
3 Temmuz 2022
4.393
12.698
27
Merhabalarrr bayadır yapmak istediğim bir tarif ile geldim🥳 Gerçekten yaptım diye demiyorum ama sosu çok güzel ikea da yiyenler bilir onun sosu daha güzel tabi ben evde yapabildiğimi yaptım 🥹🥰 o zamanm tarife geçelimmm🥳🙆🏽‍♀️

IMG_6350.jpeg

MALZEMELERİ :
500gr dana kıyma
Sarımsak
Soğan tozu (ben aromat kullandım) ya da soğan rendesi
Karabiber
Galeta unu
Tuz

SOSU İÇİN:
Krema 1pkt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu ya da et
2 yemek kaşığı soya sosu ( ben kullanmadım sevmediğim için)
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı zerdeçal

YAPIMI:

Öncelikle köfte için malzemelerin hepsini karıştırıp yoğuralım ve güzelce ceviz büyüklüğünde toplar elde edelim. Daha sonra buzdolabına 30 dakika dinlendirelim. Dinlendirdiğiniz köfteleri fırında ya da tavada ya da Air Fry’da kızartalım. Sos için ayrı bir kapta tereyagini eritip iyice kopuk olana kadar üstüne iki yemek kaşığı unu ekleyelim ununu kokusu çıkana kadar kavuralım. kokusu çıkan unun üstüne iki bardak tavuk suyunu ekleyelim varsa et suyu da olur. Ben soya sosu koymadım ama soya sosu varsa orijinalinde soya sosu koyuluyor onun yerine karabiber ve hardal ekleyip karıştırdım. Köfteler de kızardıktan sonra sosu üstüne döktüm ve yemeğimi servise hazır.

İsteğe göre yanına patates püresi brokoli havuç karnabahar haşlayabilirsiniz ama ben IKEA usulü patates kızartması ve brokoli haşlamayı tercih ettim .

172C7871-8BF3-4D17-99BB-ED3547DC3DAD.jpeg
FEE43684-DFF7-4EFD-ABC3-A99DDC36C8BB.jpeg
7DD204F4-E7CE-47A4-8788-14561BC523C2.jpeg
B62A33EE-1BCF-46A3-9D2E-D5D51C5A01DD.jpeg
IMG_6410.jpeg
IMG_6413.jpeg
IMG_6414.jpeg
IMG_6418.jpeg
IMG_6419.jpeg
IMG_6424.jpeg

Güzel evine girer girmez yarışmaya da katılırmış 🥹 ellerine sağlık beybi Ikea İsveç köftesi severiz 😍💐

Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş 😍 🥰
Yarışmada bol şans diliyorum 😍 🥰

Ikea İsveç köfte sevmeyen var midir yaa🤤🫠 bayilirim 🤭🔥 yanına bir de ikea ekmeeee🥴 benim kuzummm ne de güzel yaparmış aman da amann🥰🍒🍒😍 tabak zaten ben lezzetliyim ben lezzetliyim diye bağırıyor 🔥😎 çok güzel gözüküyor kuzumm eline sağlık 🥰🍒🍒🍒🫶😘

Merhabalarrr bayadır yapmak istediğim bir tarif ile geldim🥳 Gerçekten yaptım diye demiyorum ama sosu çok güzel ikea da yiyenler bilir onun sosu daha güzel tabi ben evde yapabildiğimi yaptım 🥹🥰 o zamanm tarife geçelimmm🥳🙆🏽‍♀️

Eki Görüntüle 3504955
MALZEMELERİ :
500gr dana kıyma
Sarımsak
Soğan tozu (ben aromat kullandım) ya da soğan rendesi
Karabiber
Galeta unu
Tuz

SOSU İÇİN:
Krema 1pkt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu ya da et
2 yemek kaşığı soya sosu ( ben kullanmadım sevmediğim için)
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı zerdeçal

YAPIMI:

Öncelikle köfte için malzemelerin hepsini karıştırıp yoğuralım ve güzelce ceviz büyüklüğünde toplar elde edelim. Daha sonra buzdolabına 30 dakika dinlendirelim. Dinlendirdiğiniz köfteleri fırında ya da tavada ya da Air Fry’da kızartalım. Sos için ayrı bir kapta tereyagini eritip iyice kopuk olana kadar üstüne iki yemek kaşığı unu ekleyelim ununu kokusu çıkana kadar kavuralım. kokusu çıkan unun üstüne iki bardak tavuk suyunu ekleyelim varsa et suyu da olur. Ben soya sosu koymadım ama soya sosu varsa orijinalinde soya sosu koyuluyor onun yerine karabiber ve hardal ekleyip karıştırdım. Köfteler de kızardıktan sonra sosu üstüne döktüm ve yemeğimi servise hazır.

İsteğe göre yanına patates püresi brokoli havuç karnabahar haşlayabilirsiniz ama ben IKEA usulü patates kızartması ve brokoli haşlamayı tercih ettim .

Eki Görüntüle 3504942 Eki Görüntüle 3504943 Eki Görüntüle 3504944 Eki Görüntüle 3504945 Eki Görüntüle 3504946 Eki Görüntüle 3504947 Eki Görüntüle 3504948 Eki Görüntüle 3504949 Eki Görüntüle 3504950 Eki Görüntüle 3504951
Emeğine sağlık 😍😍 çok güzel görünüyorlar 🌸🌸💕💕

Hayatımda İsveç köftesi cıbıl gözle görmedim, yemedim. Merak ettiğim bir lezzet. Ellerine sağlık.

Köfteler görüneymiş iyiymiş 🥺

X