Merhaba, Yaptığınız diyetin listesini paylaşabilir misiniz?
Bende yarın başlamayı düşünüyorum.
Merhaba tabi ki...
Öncelikle diyet boyunca tuz asla tüketmemelisiniz.Gün içerisinde sabah verilen kahve veya çay dışında meşrubat tüketmemelisiniz.En az 2,5-3 litre suç içilmesi gerekiyor.Eğer zorlanacağınızı düşündüğünüz gün olursa öğlen ve akşam öğünlerini yer değiştirebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim :)
1. Gün
Sabah: Şekersiz 1 bardak kahve ya da yeşil çay
Öğlen: 200 gr haşlanmış ıspanak (ben tadı kötü diye roka kullandım), 1 haşlanmış yumurta ve 1 domates
Akşam: 200 gr dana eti (biftek olursa daha iyi olur yağsız olduğu için), Limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata (Kıvırcık,roka salatalık,yeşil soğan kullanıyorum)
2. Gün
Sabah: 1 şekerli 1 bardak kahve
Öğlen: 250 gr salam (1-2 paket 60 gr'lık hindi füme kullanıyorum), 1 kase light yoğurt
Akşam: 200 gr biftek (tavuk ya da dana eti), Limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata (Kıvırcık,roka salatalık,yeşil soğan kullanıyorum) ve 1 tercih ettiğiniz meyve
3. Gün
Öğlen: 3 dilim salam (yarım paket hindi füme kullanabilirsiniz), 1 küçük tabak kıvırcık ve 2 haşlanmış yumurta
Akşam: Yarım demet haşlanmış brokoli,1 domates ve 1 tercih ettiğiniz meyve (Ben bunu brokoliyi haşladıktan sonra limon sıkıyorum.Portakal ve domatesi doğrayarak lezzetli bir sonuç elde ettim.)
4. Gün
Sabah: 1 şekerli 1 bardak kahve ve 1 dilim kızarmış ekmek
Öğlen: 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu (en kolayı portakal) ve 1 kase light yoğurt
Akşam: 1 haşlanmış yumurta,1 büyük rendelenmiş havuç ve 100 gr süzme az yağlı süzme peynir
5. Gün
Sabah: 1 büyük bardak limonlu ılık su
Öğlen: 200 gr buharda limonlu balık (bununla uğraşmak zor olduğu için 1 kutu 160 gr light ton balığı aynı oranı karşılıyor)
Akşam: 200 gr tereyağlı biftek (tavuk ya da dana eti) ve 1 adet haşlanmış kabak (1 kabağı dilimleyerek haşladığınızda üzerine limon ve hafif baharat atarak lezzetlendirebilirsiniz.
6. Gün
Öğlen: 1 haşlanmış yumurta ve 1 rendelenmiş havuç
Akşam: 150 gr ızgara yada haşlanmış tavuk eti (göğüs kısmı daha kolay olur), zeytinyağlı ve limonlu kıvırcık salatası
7. Gün
Öğlen: Bu öğünde hiçbir şey yemiyoruz.
Akşam: 200 gr kuzu eti (ben yağsız külbastı kullandım), 1 elma
8. Gün
Öğlen: 2 haşlanmış yumurta, 200 gr haşlanmış roka ve 1 domates
Akşam: 200 gr biftek, Limonlu ve zeytinyağlı yeşil salata
9. Gün
Öğlen: 250 gr salam (1-2 paket 60 gr'lık hindi füme kullanıyorum), 1 kase light yoğurt
Akşam: Yarım demet haşlanmış brokoli,1 domates ve 1 tercih ettiğiniz meyve
10. Gün
Öğlen: 3 dilim salam (yarım paket hindi füme kullanabilirsiniz), 1 küçük tabak kıvırcık ve 2 haşlanmış yumurta
Akşam: 1 domates,1 adet haşlanmış kabak ve tercih ettiğiniz 1 adet meyve
11. Gün
Öğlen: 1 bardak portakal ya da elma suyu, 1 kase light yoğurt
Akşam: 250 gr tercih ettiğiniz meyveler, 1 haşlanmış yumurta ve 1 adet rendelenmiş havuç
12. Gün
Sabah: 1 adet limonlu havuç
Öğlen: Limonlu 200 gr buharda balık yada 1 kutu light ton balığı
Akşam: 100 gr az yağlı süzme peynir, 1 haşlanmış yumurta ve 1 adet büyük rendelenmiş havuç
13. Gün
Sabah: 1 büyük bardak limonlu ılık su
Öğlen: İstediğiniz gibi pişirme tekniğiyle 2 yumurta ve 1 adet havuç
Akşam: 250 gr haşlanmış ya da ızgara derisiz tavuk eti, limonlu kıvırcık salata