• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstihare sonucuna uymamak?

Önce istişare sonra istihare diyorlar. Uymak zorunda değilsiniz. Konunun ehli insanlara danışırsınız tek başınıza karar veremiyorsanız.

eğer kader kavramını kabul ediyorsanız ki islam dinindede vardır.kaderde sadece belli başlı olaylar allah tarafından belirlenir doğum tarihi ve ölüm gibi .bu sebeple seçimlerimizden biz sorumluyuzz.allah hepimize bu hakkı vermiş.dine inanıp inanmamak bile kendi seçeneğimizken istişareyle olan olayı yapmam gerekirmi diye sorman garip olmuş.hayatta herşey bizim elimizde kader var ama bizim seçimlerimize göre.şöyle düşünürsek yada eğer herşeyi allah yönetseydi bütün insanlar dinine bağlı ve iyi olurdu.
Tabiki seçim benim de sonuçta hayırlı mı diye yapılıyor. Sonuca uymayan var mı pişmanlar mı diye açılmış bir konuydu.

Tabiki seçim benim de sonuçta hayırlı mı diye yapılıyor. Sonuca uymayan var mı pişmanlar mı diye açılmış bir konuydu.
Açıkçası ben uymadım. Sıkıntı ve korkuyla uyandım her seferinde. Ama kalben istediğim bir şeydi. Yaptım.. Vardır mutlaka bir hayır fakat huzur bulamadım, pişman oldum. Tekrar yatın. İstiharenin tekrarlanması önerilir zaten. Bir seferle yetinmeyin

Açıkçası ben uymadım. Sıkıntı ve korkuyla uyandım her seferinde. Ama kalben istediğim bir şeydi. Yaptım.. Vardır mutlaka bir hayır fakat huzur bulamadım, pişman oldum. Tekrar yatın. İstiharenin tekrarlanması önerilir zaten. Bir seferle yetinmeyin
Bende de olan su sanki hayırlıymış gibi bir rüyaydı his olarak. Hep her şey onu işaret ediyor sanki başka şeylerde de ama ben istemiyor gibiyim. Yine de bu tür şeylere inanıyorum rüyama göre hareket ediyorum.Bugün tekrar yatayım bakalım o zaman

Bende de olan su sanki hayırlıymış gibi bir rüyaydı his olarak. Hep her şey onu işaret ediyor sanki başka şeylerde de ama ben istemiyor gibiyim. Yine de bu tür şeylere inanıyorum rüyama göre hareket ediyorum.Bugün tekrar yatayım bakalım o zaman
Aynen tekrar yatın hatta bir kaç kez tekrarlayın. Sayı olarak hatırlamıyorum üç mü yedi miydi.. Hem renk olumlu hem hissiyat hayırlıysa tekrar değerlendirin. Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah

Renkler de çok önemli ama evet dediğiniz gibi uyanınca nasıl bir hissiyat bıraktı, bu da önemli
Ben bunu kesin diye demiyorum ama duymustum. Çünkü yakin zamanda bende yattim bi konu hakkinda sonra ruyada inanikmaz kötü gördüm sabah uyandigimda cok rahatlamis adeta hafiflemis hissettim kendimi

ya bu mevzu derın oncesınde ruhsal dıyet beslenme ozenı uyku duzenı tv falan ızlememek bır sure kımseyle gorusmemek falan gerek etkı altında kalmamak ıcın gun ıcınde duydugunuz gordugunuz hersey zıhnınızı etkıler cunku

ruyanıza guvenıyorsanız ılla gordunuz dıye ıcınızden gelmese de yapmak zorunda degılsınız ıcınızden ne gelıyorsa onu yapın

Ben onu bunu bilmem istihare blinc duygu ve doğru kararların butunudur
Ya rüyanıza güvenerek evlilik mi olur

“Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir.” (Bakara, 2/153)

kuranda yerı yok demıs bır arkadas kim ismini bılmıyorum :KK70:
keske önce kuranı okusak ilim irfan sahıbı olsak da ondan sonra fetva vermelere kalksak

kı ayrıca ıstıhare zaten duadır istihare duası dıye bırsey var yahu

3 gece yapmaya çalışıp heyecandan uyuyamadığım uykudur kendisi :-) sabaha karşı sızmıştım her seferinde :)

Ben de bir kere evden kaybolan altınlarım için ruyaya yattim. Duası da vardı bilmem kaç kere okuyup da yatıyorsun sonra da konuşmadan lazım. Normalde koltukta uyuyakalır. Eşime ses etmeden gittim yattim. O gece yataga gelecegi tuttu. uyuyor numarası yaptım sorularına cevap vermedim bi türlü rahat bırakmadı beni gece boyunca. Evirip çevirdi mecbur konuşturdu. Sabah kızdım Neymiş bi şey yüzünden trip attığımı düşünmüş de gönlünü almaya çalışmış. 😂😂

Peki ne yaptınız ve nasıl sonuçlandı?
Aldatildim ve bosanma asamasindayim herkes bekle acma davayi diyor bende istihareye yattim bosanmam bana Hayır mi getirecek şer mi diye rüyaya baksam çok kötü felaket bir anlami varmis ama o gun oyle huzurlu uyanmistim ki kuş gibi hafiflemis uyandım yoksa hala ayrilik acisindan her gece agliyordum şimdi cook nadir zoruma gittigi icin agliyorum uzuluyorum.

İstihare namazı, kahve veya tarot falı gibi şeylerle karıştırılmasa, asıl amacının Allah'a tefekkür etmek, hakkında hayırlısını Allah'tan niyaz etmek olduğu bilinse keşke.. :KK66:
Genelde duamı ediyorum amin diyor ve bekliyorum 😁😁 Allah verecekse veriyor..

Ben de bir kere evden kaybolan altınlarım için ruyaya yattim. Duası da vardı bilmem kaç kere okuyup da yatıyorsun sonra da konuşmadan lazım. Normalde koltukta uyuyakalır. Eşime ses etmeden gittim yattim. O gece yataga gelecegi tuttu. uyuyor numarası yaptım sorularına cevap vermedim bi türlü rahat bırakmadı beni gece boyunca. Evirip çevirdi mecbur konuşturdu. Sabah kızdım Neymiş bi şey yüzünden trip attığımı düşünmüş de gönlünü almaya çalışmış. 😂😂

:KK70:
Bir defa ben de yaşadım bunu.
Benim hatam ama önceden söylesene adama :KK48:
Tam yatacağım geldi bir şey sordu bende çıt yok. İşkillendi haliyle. Benim ibadet, teslimiyet, niyet gitti tabi.. :KK70:

Sonradan tekrar yapmak isteyince okudum ki evdeki kişilere önceden haberdar edin yazıyordu :KK70:

Genelde duamı ediyorum amin diyor ve bekliyorum 😁😁 Allah verecekse veriyor..

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.. :olamaz:

Yani size neyi anlatmaya çalışayım ki ben?
İslamiyet'in öğretilerinde sizin bilmediğiniz çok daha fazla incelikler vardır hanımefendi. Bir çok de mucize..
Allah'tan bir şeyi istemenin çok çeşitli yolları vardır. Ve bize rehber olan peygamberler vardır..

Merak ederseniz açar okur öğrenmeye hevesli olur sorarsınız. Merak etmezseniz de çocuk gibi dalgaya almaya çalışırsınız.
Ama işte o aşamada da pek muhaattap bulamazsınız. Zira insan bir şey anlatmak isteyince karşısında ciddiyet bekler..:işsiz:

Aldatildim ve bosanma asamasindayim herkes bekle acma davayi diyor bende istihareye yattim bosanmam bana Hayır mi getirecek şer mi diye rüyaya baksam çok kötü felaket bir anlami varmis ama o gun oyle huzurlu uyanmistim ki kuş gibi hafiflemis uyandım yoksa hala ayrilik acisindan her gece agliyordum şimdi cook nadir zoruma gittigi icin agliyorum uzuluyorum.
Anladım, ben de sanki her şey bu şeyin hayırlı olacağını gösteriyor rüya dahil ama içimdeki korkulardan kestirip atmak istiyordum. Emin olayım diye bugün yine istihareye yattım ne gördüğümü hatırlamıyorum pek. Sanki hem siyahlar hem beyazlar vardı.

Back
X