İstihare sonucu

Neslihan90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
548
54
53
Burdur
Teyzemin zoruyla su an ki erkek arkadaşımla benim icin tanıdığımız bir hocaya istihare yaptırdım.
Hoca bitirdi. Sonuc olarak ta pek olumlu görmüyorum bulanık cikti dedi.
Bu ne demek hic bu sekilde birsey yaptiraniz var mı?
Yada olumsuz çıktığı halde evlenip mutlu olanınız ?

Hoca olmaz bu iş dedi diye ayrılacak mısın, o kadar kolay mı bu işler. Allahtan hayırlısını iste hayırlı değilse olmaz zaten.

Dini bilgim vardır ama istihare olayına hic yaklaşmadım bulaşmadım su zamana kadar. Ne bileyim ilk defa yaptım ve söylenene gore çıkanın tersini yapmak buyuk günahmis.
Hurafelere inanan biri degilim bu gercek mı bilmiyorum o yuzden merak ettim yaptırıp sonucuna ters yaşayan var mı sonu ne oldu diye

ben sana hemen söyleyeyim neslihancım, hocanın söylediklerini olumsuz yorumlayacaksın,en azından içinde bir şüphe olacak,
daha sonra en küçük bir kavganızda, dargınlığınızda bunu aklına getireceksin hatta etkisinde kalıp yoktan kavga edeceksın, çünkü bilinç altın şartlanmış olacak, bir gül ayrıldıgınızda da hoca zaten söylemişti bak bildi diyeceksin,
bence kendin gözlemlemen en güzeli, belki harika birini sırf bu nedenden kaybedeceksın, bence dikkat et..

İstihareye öyle birinin yatması gerekirki günahsız tertemiz olsun:31: Senin inancın canım tabi bence hiç bulaşmasaydın böyle şeylere

Kendiniz yapsaydınız keşke. O zaman daha hisli olurdu.
Çünkü ne de olsa o hocanın içinde bulunduğu ruh hali ,bilinçaltı filan bunları bilmiyoruz.
O yüzden bence pek dikkate almayın.
Hoca ne kadar iyi niyetli, ne kadar temiz bir insan bilinmez.
EN iyisi böyle şeyleri kendiniz yapmanız. O adamı seven sizsiniz . Rabbim size yol gösterecektir.

Benim bildiğim istihareye kendin yatıyorsun, rüyanda gördüğün renklere göre anlıyorsun olumlu yada olumsuz olduğunu. Yeşil gördüysen iyi, siyah gördüysen kötü gibi misal. Ben şahsen hiç yapmadım, böyle şeylere inancımda yok. Zamana bırak derim fazla da kafana takma, ilişkini bozma bu yüzden.

İstiharenin dinde yeri vardır. Doğruluğunu bilip bilmeden hurafe muamelesi yapmamak lazım.
Tabii eğer müslüman ise kişi..

Her neyse. Konu sahibi arkadaşım. istihareyi kendin yapman daha makul olur.
Ama istihare öyle 2 rekat kıl yapla olmuyor maalesef.
Önce tevbe etmen, kalpten istemen gerek.
Önce istişare etmek lazım bir de. Sonra istihare.
Gördüğünüzde bilir kişi tarafından yorumlanması lazım.
Eğer bu tür şeyleri yapıyorsanız rabbinize teslim olmanız gerek
Tabii sadece bununla amel olmaz ama bana uymadı salla da yapılmaz dalga geçer gibi

İstihare'den önce İstişare derim. O kişi iyi mi ahlakı nasıl ailesi nasıl size denk mi uyum var mı bunları düşüneceksin hatta bilen büyüklerine arkadaşlarına soracaksın senin göremediğini fark ediyorlar. Sonra istihare sonucunu dikkate al derim.

İstiharenin dinde yeri vardır. Doğruluğunu bilip bilmeden hurafe muamelesi yapmamak lazım.
Tabii eğer müslüman ise kişi..

Her neyse. Konu sahibi arkadaşım. istihareyi kendin yapman daha makul olur.
Ama istihare öyle 2 rekat kıl yapla olmuyor maalesef.
Önce tevbe etmen, kalpten istemen gerek.
Önce istişare etmek lazım bir de. Sonra istihare.
Gördüğünüzde bilir kişi tarafından yorumlanması lazım.
Eğer bu tür şeyleri yapıyorsanız rabbinize teslim olmanız gerek
Tabii sadece bununla amel olmaz ama bana uymadı salla da yapılmaz dalga geçer gibi

Müslümanım. Müslüman olmayan kısının istihareyle ne ısı olur;)
Istihare ye hurafe demedim yanlis anlaşılmış o kısım
Istihare sonucu ne çıkarsa onu uygulamak zorundasın diye birsey var mı yoksa bu bir hurafe mı dedim. Bunu sordum

zaten bildiğim kadarıyla işin içine girdikten sonra değil
daha o iş başlamadan önce istihareye yatmak gerekiyor..

hocayı yatırdınız ama hoca istiharenin nasıl olacagını bilmiyor muydu?

bunun dısında 1 günlük değil 1 hafta yatmak gerekiyor(ya da 3 gün tam hatırlamıyorum)
ve en sonunda olumlu rüyaların sayısı olumsuzdan fazla ise olumlu yorulur rüya.

siz zaten başından beri yanış yapmışsınız benim bildiğime ve okuduguma göre.

ve istihareye yatmayı kabul ettiyseniz sonucu da göze almanız gerekirdi. yani sonuc sizin düşüncenizi değiştirmeyecekse yatmanın anlamı yoktu.
ama tersine yönelmek günah diye duymadım onu bilmiyorum

Son düzenleme:
bence istihareye kendin yat.günahsız olması lazım falan bana gereksiz geliyor.kim günahsız kim günahlı Allah bilir.Sen istiharenin gereklerini yap,kendini Allaha teslim et,rüyana yat.En iyisi bence bu.Kimseyi araya sokma,hoca bile olsa.

İstihareye her şeye hazırlıklı olarak yatılır. Biz burada içinizi ferahlatsak sonuçlar değişecek mi?

Teyzemin zoruyla su an ki erkek arkadaşımla benim icin tanıdığımız bir hocaya istihare yaptırdım.
Hoca bitirdi. Sonuc olarak ta pek olumlu görmüyorum bulanık cikti dedi.
Bu ne demek hic bu sekilde birsey yaptiraniz var mı?
Yada olumsuz çıktığı halde evlenip mutlu olanınız ?

benim inancım tam da cok nadırdır. ole herkese ınanmam yıllar once bı hoca vardı yerin altında yasayan
ben sans dıyım herkesın her deındıne ınanma paranı kaptırma
sen olumsuz dusunup konustukc olıüumlu olcugı varsada olumsuz olur

İstihareye her şeye hazırlıklı olarak yatılır. Biz burada içinizi ferahlatsak sonuçlar değişecek mi?

Ben sonucu değiştirmek icin sormadım ki :) sadece bunu yapıp sonucunu uygulamayan var ki diye sordum. Hani sonucu uygulanmayıp yapılınca cidden kotu mu cikti evlilik. Bunu sordum sadece

benim inancım tam da cok nadırdır. ole herkese ınanmam yıllar once bı hoca vardı yerin altında yasayan
ben sans dıyım herkesın her deındıne ınanma paranı kaptırma
sen olumsuz dusunup konustukc olıüumlu olcugı varsada olumsuz olur

Ya buldugumz kisi daha once ailede diger kişilere de yapmis. Hepsine de olumlu demiş. Benim icin nedense karanlık goruyorum dedi

Ben sonucu değiştirmek icin sormadım ki :) sadece bunu yapıp sonucunu uygulamayan var ki diye sordum. Hani sonucu uygulanmayıp yapılınca cidden kotu mu cikti evlilik. Bunu sordum sadece

İstihare emin olmak için 7 kez yapılır. Eğer 7sinde de kötü görülüyorsa uzak durmak hayırlıdır. Ben tecrübelerime dayanarak istiharede kötü şeyler hissedildiyse peşinden gitmemek gerektiğini söylüyorum. Çünkü istihare hakkında fazla bilgim yokken çok yaptım ve kötü şeyler de hissetsem ısrarla devam ettim ama hep pişman oldum. O yüzden artık kolay kolay hiç yapmam. İtibar etmek gerekiyor yani bence sonucuna.

Back
X