istihare namazı kıldım sonuç ne sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

elenmr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2025
1
1
1
19
istihare namazı kıldım sonuç olarak tum gece ruyamda onu gördüm ama renk vs görmedim her bilincim acik oldugunda dua ettim Allah'ım belirgin bir mesaj gönder diye en hatırladığım rüya şu şekildeydi okuldaydik mesajlaslasiyoriyorduk 5 dk gec cevap verdigim icin sakasina trip atıyordu renk olarak sadece okulun beyqz olduğunu gördüm sizce tekrar kilmali miyim

istihare namazı kıldım sonuç olarak tum gece ruyamda onu gördüm ama renk vs görmedim her bilincim acik oldugunda dua ettim Allah'ım belirgin bir mesaj gönder diye en hatırladığım rüya şu şekildeydi okuldaydik mesajlaslasiyoriyorduk 5 dk gec cevap verdigim icin sakasina trip atıyordu renk olarak sadece okulun beyqz olduğunu gördüm sizce tekrar kilmali miyim
istihare bu tarz birsey degil canim.once fiilini gerceklestirirsin adim atarsin yani ne iş olsun istiyorsan sonra hayirli olmasi icin namaz kilarsin.ruyadan ozellikle bir beklentin olmamali.bu namaz isinin hayirli olmasi icin bir Allaha yakaristir

istihare bu tarz birsey degil canim.once fiilini gerceklestirirsin adim atarsin yani ne iş olsun istiyorsan sonra hayirli olmasi icin namaz kilarsin.ruyadan ozellikle bir beklentin olmamali.bu namaz isinin hayirli olmasi icin bir Allaha yakaristir
O fiil gerçekleşmeden önce yapılır acba hakkimdan hayırlısı mi degilmi diye.sizin dediğiniz hacet namazı.dilegin olmasinicin kılınır

7 kere tekrarlanır diye biliyorum ilk kalbe gelen uygulanır

O fiil gerçekleşmeden önce yapılır acba hakkimdan hayırlısı mi degilmi diye.sizin dediğiniz hacet namazı.dilegin olmasinicin kılınır
ozaman her isimizde istiare ye yatalim dediginiz gibiyse.kotu ise bulasmamis oluruz yok canim boyle birsey.ruyadan anlam cikarilmaz.ruyaarla amel edilmez daha dogrusu. yok yesilsr hayirli kirmiziysa şer.ne bu trafik lambasimi

ozaman her isimizde istiare ye yatalim dediginiz gibiyse.kotu ise bulasmamis oluruz yok canim boyle birsey.ruyadan anlam cikarilmaz.ruyaarla amel edilmez daha dogrusu. yok yesilsr hayirli kirmiziysa şer.ne bu trafik lambasimi
Yöntemi bu.kanimca sorgulamak bize düşmez :) istihare bir karar verme namazidir mantığı kabul etmeyen kılmaz ama gerçek bu.cenaze namazı gibi bayram namazı gibi hacet namazı gibi var olan bişey.acin arastirin

Zaten böyle yapmak uygundur. İstihare sünnettir.

"İstihare, iyi bir niyetle, niyet edilen veya girişilecek bir işin hayırlı olup olmadığını anlamaya, önemli bir kararı uygulamadan önce ilahi makamlara danışmaya yönelik amaçlarla uyarıcı rüya görmeyi duayla talep etmedir."

Dini içerik yasak ama bununla ilgili hadisler de var. Araştırmanızı öneririm. Büyük küçük her şey için istihare uygun görülmüş. Bu dediğiniz cümle dalga geçer gibi olmuş :KK66:

Uyanır uyanmaz içine ferahlık mı geldi. Sıkıntı mı çöktü. Önemli olan bu

Sadece renk değil, rüyanın hissettirdiği duygu da önemli yani aydınlık, ferah, için açılır gibi, huzurlu bir rüya olabilir veya stresli koşturmacalı dar boğaz sıkıntılı bir rüya da olabilir. Ama şöyle bir şey de var sürekli o kişiyi düşündüğün ve çok istediğin için de rüyanda onu görmüş olabilirsin hiçbir ilahi mesaj içermiyor da olabilir. Yaşına baktım 19, daha çok küçüksün, evlilik için çok çok erken, bu kişi senin için hayırlı olsa evlenecek misin mesela? hak olmayan hayırsız işler için allahı vesile kılmak doğru olmaz çünkü.

Zaten böyle yapmak uygundur. İstihare sünnettir.

"İstihare, iyi bir niyetle, niyet edilen veya girişilecek bir işin hayırlı olup olmadığını anlamaya, önemli bir kararı uygulamadan önce ilahi makamlara danışmaya yönelik amaçlarla uyarıcı rüya görmeyi duayla talep etmedir."

Dini içerik yasak ama bununla ilgili hadisler de var. Araştırmanızı öneririm. Büyük küçük her şey için istihare uygun görülmüş. Bu dediğiniz cümle dalga geçer gibi olmuş :KK66:
dalga degil ruya kismi farkli.siz ruyadan medet umar gibi namaz kiliyorsunuz bu dusunce algi yanlis diyorum intrrnetten kopyala yapistir yapnissin hangi siteden aldin acaba.bende dinini bilen biriyim yani dalga gecmek degil maksat.insanlarin kader ve imtihan sirrini anlayamamasi garip .senin fiillerinin sonucunda birsey ya hayirlidir degildir senin hakkinda ama bu her zaman degiskenlikte gosterir.ruya sonucu aa hayirliymis tamam bu ise giriseyim degildir .iyle olsa insan imtihana girmez.herkes hergun istihare ile isini halleder.anladinmi canim konu sahibine aslinda kisa yoldan anlattim anlamadi.peygber tavsiyesidir bu namaz evet ama ruya kismi ona verilen bir hediye gibi dusunelim .tum insanlarda ruyalarinda boyle olacak dememis oeygamberimiz.ve ayrica ruyalarla amel edilmez oyuzden zit yani.ama ozellikle kizlar seviyor bu ruya isini.kader ve cuzi irade boyutunu kavramak lazim once.sonra agliyo herkes

Beyaz ve yeşil görmek hayırlıdır anlamına geliyor sanırım

rüyalarda mana arıyorsan oluruna bırakacaksın o tarz bir rüya gördüğünde anlıyorsun zaten biliyorsun içten ve nadir olur onun dışında genelde o sıra zihninde olanlar yansır hep

İstiharenin çıkması biraz olayın gidişatına bağlı oluyor. Mesela siz görüştüğünüz biri hakkında istihareye yattıysanız çıkma ihtimali daha yüksek. Ama aranızda hiçbir şey yoksa daha teklif falan da almadıysanız çıkma ihtimali düşük oluyor yani çıkması için işe bir yerden başlamış olmanız gerek. Bence yeniden yatın rüyanız çıkmamış karışık bir rüya görmüşsünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X