İstifa

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
733
1.135
31
Herkese merhabalar
Biliyorum bu konu ile ilgili daha önce konu paylaştım. Fakat soru sormak istiyorum.

Evlilik nedeniyle işten ayrılma durumunda tazminat talep edeceğim. Noterden ihtarname çekmek yerine ayrılacağımın bilgisini önceden İK ve Müdürüm ile paylaşmalı mıyım ? Paylaştıktan sonra mı ihtarname göndermeliyim
Şak diye ihtarname gelsin istemiyorum ama bu koşulda da tongaya düşürülüp tazminatsız çıkmak istemiyorum.
Bu konuda ihbar süresi yok biliyorum fakat ay sonuna kadar da kalmak istiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum :)

Yasal olarak nasıldır bilemem ama etik olarak işten ayrılacağınızı ihtarname öncesi bildirmeniz daha doğru olur bence.

Siz pat diye işe gitmeyip ihtarnameyle mi haberleri olsun istiyorsunuz?
İhbar sürem yok ama kalmayı düşünüyorum sadece ihtarname ile öğrenmeseler ben önce konuşsam nasıl olur diye merak ediyorum

Avukat tanıdığınız varsa olur da kötü niyetli bir yaklaşım sergileyip tazminatınıza engel olurlarsa buna karşı yapabileceğiniz birşey var mı öğrenin muhakkak

eğer her türlü tazminatınızı alabiliyorsanız tabii ki ihtarname öncesi haber verin

Neden ihtarname çekiyorsunuz? Ben evlilik nedeniyle iş akdimi x tarihte feshediyorum, tazminat ve tüm alacaklarımın ödenmesini talep ederim gibi bir dilekçeyi elden teslim ettim. Hiç sorun çıkmadı. Ben ihbar süresi beklemedim ama kalan yıllık izinlerim için ik'ya dilekçe bırakırken, döndüğümde evlilik nedeniyle ayrılacağımı belirttim.

Evlilikten itibaren bir yıl içinde ayrılınca tazminatınızı alıyorsunuz zaten. İş yerinize ihbar sürenizden önce bildirmeniz yeterli. eğer sıkıntılı ise iş yeriniz ihtar çekebilirsiniz

ihtar çekmeye gerek yok ki bence konuşup dilekçe verip halledebilirsiniz. yok zora koşuyorlarsa belki ihtar.

Bende aynı durumdayım
dün nöbetçi noterden ihtarname aldım.
15 temmuz itibariyle iş akdimi feshettiğimi bildirdim.
bende işime devam edeceğim için öncesinde fesih bildirimi yapmaya gerek duymadım.
bugün yarın evrakı vereceğim işverene.
kendinizi riske atmayın derim. önce ihtarınızı alın noterden sonrasında ik ya bildirirsiniz.
zaten işe devam etmeyi düşünüyormuşsunuz. ay sonunun tarihini yazdırın ihtara. şu tarihte işten ayrılmış olacağım diye.
he ihtardan sonra işinize son verirlerse de kendileri bilirler.
bu sizin en doğal hakkınız. kanunlar bize bu hakkı vermişken elbette hakkımızı kullanmamız çok doğal.

Bence olması gereken zaten önceden haber vermeniz diye düşünüyorum..
Zaten pat diye bırakacak değilim ay sonuna dek kalmayı düşünüyorum ama artık psikolojimi kaybediyorum.
1 yerle geçen hafta görüştüm bu hafta da 2 yerle daha görüşeceğim. Son 1 hafta da 5 şirket birden fazla görüntülediler. Umarım bir iş bulurum diyorum kendimi mi kandırıyorum bilemiyorum

İhtar çekmeye gerek yok ki. Gidip bölüm sorumlunuz ve insan kaynakları ile sözlü olarak görüşün,sonra da istifa dilekçenizi yazın verin. İhbar çalışmak istiyorsanız da çalışır ayrılırsınız.

Şunu merak ediyorum. Şimdi dilekçe yazacağım. Kullanmak istediğim ihbar süresinin son günü evlilik yıldönümümden 1 gün sonraya denk geliyor.
Şöyle örnek vereyim 2 ağustosta bırakmak istiyorum ama evlilik tarihim 1 Ağustos. Bu benim tazminatımı etkiler mi yoksa dilekçe tarihim mi geçerlidir

Dilekçe tarihiniz önemli,ben hep o şekilde işlem yapıyorum.

Eğer aranızda bir sorun vs yoksa ihtarsız zaten çıkarsınız ki.
Ben önceki iş yerimden ayrıldım. Aslında sebebi başkaydı ayrılmamın. Yönetimle görüştükten sonra evlilik sebebiyle işten ayrılma yazarız tazminatın yanmaz dediler. Bence insani olarak görüşebiliyorsanız uğraşmadan çözülebilecek bi konu.

15 gün önceden evlilik nedeniyle işten ayrılacağınızı ve tazminat hakkınızı almak istediğinizi bildiren dilekçe yazmanız yeterli bir de gidip noter parası ödemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…