-
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Sözleşmede deneme kaydı olduğunu nereden biliyorsunuz :)?Hayır tabiki de deneme süresinde ihbar mi olur:)
İs kanunu sozlesmeden üstündür Bi de ikciyim:)Sözleşmede deneme kaydı olduğunu nereden biliyorsunuz :)?
Hayır tabiki de deneme süresinde ihbar mi olur:)
Anlamadim dediğinizi ama sözleşmede yoksa diyorum is kanunda yazılıdır. O uygulanır. Hangi konuda uyusamadik anlamadim gercektenDeneme süreli iş sözleşmesi
Madde 15 - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.
Sözleşmede böyle bir kayıt olmadığı zaman genel hükümlerin uygulanacağını da ben de bir avukat olarak biliyorum :)
Siz bana deneme süresi içerisinde ayrılınca ihbar mı olur dediniz ben de sözleşmede deneme kaydı yoksa genel hükümler uygulanır ve işveren ihbar tazminatı alır dedim. Orada uyuşamadık.Anlamadim dediğinizi ama sözleşmede yoksa diyorum is kanunda yazılıdır. O uygulanır. Hangi konuda uyusamadik anlamadim gercekten
İşveren de alabilir.Evet birde işyerinden çalışan ayrılıyorsa alamaz ki ihbar tazminatı bildiğim kadarıyla yanlış olmasın da işyeri kendi çıkarırsa verir.
İhbar süresinde 2 hafta yine işçi çalışıyor yalnız. İşveren isterse o sürede gelme der.Sonradan okudum kısa süre önce girdiğini ancak buna rağmen 6 aydan kısa süren işlerde kanun 2 haftalık ücrete tekabül eden tutarda ihbar tazminatı ödeneceğini kararlaştırmıştır. Asgari ücretle çalışan kişi için yaklaşık 6 bin TL büyük para diye düşünüyorum. Ama siz demek ki daha iyi biliyorsunuz daha zararlı çıkarmış madem öyle olsun
Ben 12 saat çalıştım 5 ay a101 toplamda 3 ay kesin mesaiye kalmisimdir.Bir ayda tek gün izin kullandım cenazem vardı.Onda bile yalan söylüyor diye inanmadılar.A101 gözüme şimdi devlet memurluğu geldi.Burada da istifa eden çok patronu da gördüm.Sahibi geziyor iyileştirme çabası yapmiyorlar.Paraya taptıkları için.Market işletmesini pek bilmem ama servisle bir saatlik mesafeden personel toplayan işletme, büyük bir işletme olmalı. Burada muhattap olarak personel şefi yA da personel müdürü vardır diye düşünüyorum. Günde 10-11 saat çalışma sürdürülebilir değil elbet öyle ise haftalık izin arttırılmalı. Yine böyle bir işletme için açık kurallar yönergeler vardır sizin bilginiz yok muydu?
Sanırım kurumsal bir yer değil bahsettiğiniz yer. Asla üç harfli marketleri ve çalışma biçimlerini savunmuyorum ama zaten kurumsal olsa giyim kuşam tek tip olur. Kısa kol, şort vb durumlar nettir. Üç harfli marketlerin çalışma koşulları ağır olabilir ancak mahalle aralarında oldukları için uzun yollar katetmenize gerek kalmaz. Çalışma koşullarından emin olduğunuz işlere odaklanın.Ben 12 saat çalıştım 5 ay a101 toplamda 3 ay kesin mesaiye kalmisimdir.Bir ayda tek gün izin kullandım cenazem vardı.Onda bile yalan söylüyor diye inanmadılar.A101 gözüme şimdi devlet memurluğu geldi.Burada da istifa eden çok patronu da gördüm.Sahibi geziyor iyileştirme çabası yapmiyorlar.Paraya taptıkları için.
Kışın ise girmiş oldum ama yazın bayanlara kisakollu giydirmiyorlarmis.Yasakmis. Sıkıyorsa müşteriye şortla gezme desinler.
ay kıdemi yok, zimmeti yok, eğitim tazminatı yok,o yok bu yok. SGKsını başlattılar mı o bile şüpheli.noter kanalıyla gönder istifanı. İçeriği ile ilgili muhakkak bir avukattan destek al. Noterden göndermezsen halkında devamsızlık tutanağı tutarlar. Senin çektiğin fotoğrafın bir anlamı yok. Yarın kıdem tazminatı talep edeceksen sıkıntı yaşarsın.
iş kanununda otomatik bir "deneme süresi" diye bir olay yokAnlamadim dediğinizi ama sözleşmede yoksa diyorum is kanunda yazılıdır. O uygulanır. Hangi konuda uyusamadik anlamadim gercekten
2 ay deneme süresi diye biliyorum 2 ay içinde iki tarafın da ihbar yükümlülüğü yok. Şimdi çıkıp donmese kimse bişey diyemez 3 gün sonra çıkışını yapmak zorunda kalirlarSonradan okudum kısa süre önce girdiğini ancak buna rağmen 6 aydan kısa süren işlerde kanun 2 haftalık ücrete tekabül eden tutarda ihbar tazminatı ödeneceğini kararlaştırmıştır. Asgari ücretle çalışan kişi için yaklaşık 6 bin TL büyük para diye düşünüyorum. Ama siz demek ki daha iyi biliyorsunuz daha zararlı çıkarmış madem öyle olsun
Arkadaşlar iş sözleşmesini görmeden bir şey diyemeyiz diyorum sözleşmede deneme kaydı olmayabilir konulmamıştır bu durumu bilebiliyor muyuz ?2 ay deneme süresi diye biliyorum 2 ay içinde iki tarafın da ihbar yükümlülüğü yok. Şimdi çıkıp donmese kimse bişey diyemez 3 gün sonra çıkışını yapmak zorunda kalirlar
Mahalle aralarında ama adam seni mahallene vermiyor ki örnek veriyorum 15 20 km öteye veriyor.Benim evim merkezde sayılır.Otobusun az gittiği daha kuytu mahallelere gönderiyor.Evin ile o mahalle arasında ulaşım yok.Otobusten inip üstüne yürüyorsun.Ve zaten yorgunsun akşama kadar oturmak yasak bayan halinle gece 10 11 12 de sokaktasin.Sanırım kurumsal bir yer değil bahsettiğiniz yer. Asla üç harfli marketleri ve çalışma biçimlerini savunmuyorum ama zaten kurumsal olsa giyim kuşam tek tip olur. Kısa kol, şort vb durumlar nettir. Üç harfli marketlerin çalışma koşulları ağır olabilir ancak mahalle aralarında oldukları için uzun yollar katetmenize gerek kalmaz. Çalışma koşullarından emin olduğunuz işlere odaklanın.