• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istenmeyen Tugler Için Bakla Ve Yabani Turp

Peki bunu ağda yabtıktan sora mı surcez yoksa tuylu yerdede ıse yararmıkı kolumda denemk ıstyorm bende ayh ıns sonuc verır :) verırse tam bı mucıze:P bıde acaba nekdrda bı surulmesı grekıcek

kitapta ne yazıyosa onu aynen aktardım.fazla bi bilgi vermiyo.ben her ağdadan sonra sürüyorum.ama sadece tüyleri aldıktan sonra.
yabani turba gelince bunun diğer adı da burçalakmış.böle içi alacalıymış.valla benimde araştırmalarım sonucu eldeettiğim bilgi bu kadar.inanın daha çok bilgi vermek isterim ama veremiyorum şimdilik.ama yine denedikçe sonuçları aktarıcam burdan.

bir sorum olacak sana canım cevaplarsan sevinirim
ben şimdi baklanın dış kısmını mikser ile püre haline getirdim , bunu sürdükten sonra ne kadar bekliyeceğiz
sen tam olarak nasıl uyguluyorsun ayrıntılı yazarsan sevinirim

kızlar selam,
bu kıl probleminden kurtulmak isteyen biri olarak anlayamadım ama lütfen yardım edermisiniz
1-normal iç baklanın yani iri içbaklanın kabuğumu yoksa bildiğimiz bezelye gibi kılıfının içinde dizilen baklanın o dış uzun kabuğumu???
ikisi çok farklı şey ama tam olarak belirtilmemiş:uhm:
iç iri bakanın hani tane halde satılır onun dış kabuğu tüylü değildir diğerinin ise tüylüdür hangisi acaba????
yabani turpu bulabileceğimiz bir yer varmı istanbulda acaba???

valla ben duyduğum kadarıyla dışındaki bezelyedede bulunan yeşil kılıf

nasıl yani:uhm:
dışındaki bezelyede bulunan kılıfmı????canım senin kullandığın baklanın dışındaki uzun 5-6 adet taneyi saklayan kılıfmı??yoksa tek bir bakla tanesinin kendi kabuğumu???
daha nasıl sorabilirim inan bende bilmiyorum???

nasıl yani:uhm:
dışındaki bezelyede bulunan kılıfmı????canım senin kullandığın baklanın dışındaki uzun 5-6 adet taneyi saklayan kılıfmı??yoksa tek bir bakla tanesinin kendi kabuğumu???
daha nasıl sorabilirim inan bende bilmiyorum???
uzun 5-6 adet taneyi saklayan kılıf.ama bence bir bölgede de bakla tanesinin kendi kabuğunu dene derim ben sonuçta kitap açık bilgi vermemiş.

tekrar söylüyorum bu öyle hemen bitirmiyomuş tüyleri.hemen bi seferde bakla kabuğu sürünce bitmiyor.bir müddet devam etmek lazımmış.yabani turbu ben bulamadım ama bursa taraflarında çok varmış.yolum düşerse o tarafa mutlaka araştırmasını yapıcam.

valla ben denediğim bölgede bi tüy bile görsem alıp hemen baklayı sürdüm o bölgeye ondan şu kadar seans oldu diyemiycem.ama 2 hafta fln pek süremedim.onun dışında sürdüm hep.incelme var bazılarında.ama maalesef belirttiğim gibi bakla mevsimi geçti artık bulamıyorum baklayı.onun için yazın falan karınca yumurtası kremini deniycem.yabani turbu bulabilirsem onuda denemeyi düşünüyorum.konuyu açan ben olduğum için gelişmeleride sizlerle burda paylaşacağım turbu bulursam inşallah.

lisedeyken eski bi kitaptan okuyup yapmıştım bu tarifi ama kılları almışmıydım almamışmıydım onu hatırlamıyorum malesef. bi sonuç alamamıştım. o turpu bende çok aramıştım zamanında demek hala bulunamıyokaydirigubbakcemile3

kızlar ben baklayı denedim gerçekten mucize sonuçlar aldım 2 kez yaptım çenemde vardı,bu gün 3. kez yapacağım çok cılız birkaç tüy kaldı.inanın öncesinde çok sertti kıllar denemenizi tavsiye ederim....

Back
X