• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istenmeyen Tugler Için Bakla Ve Yabani Turp

callisto_jade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
89
1
86
39
İzmir
Bir şifalı bitkiler kitabında okuduğum bir bilgi bu.Kitapta aynen şöyle yazıyordu "BAKLANIN KABUĞU KIL BİTEN YERLERE DÖĞÜLÜP SÜRÜLÜRSE,O YERDEN KIL ÇIKMAZ ".Fakat baklanın iç kabuğumu yoksa dışındaki kılıf benzeri(hani fasülyenin ki gibi olan)kısım mı onu çözemedim.Bilgisi olan varsa burdan paylaşsın lütfen.

galiba dışını kastediyor gibi geldi bana...fakat ikiside farklı yerlere denenebilirse ancak o zman anlarız:))))))))))))))))))))9

Bu kadar basit olabileceği hiç aklima gelmezdi. Ama bunu ilk duyan biz olamayiz. Mutlaka deneyen biri vardır dimi? ve sonuç olumsuz olmuştur. Yoksa simdiye çoktan ticaretini yaparlardı. Ayni karinca yumartası yağinda olduğu gibi.... naniknanik

ben biyologlara sordum onlar dışındaki büyük yeşil kısmın kapsül olduğunu,asıl kabuğun tanelerin üzerindeki tabaka olduğunu söyledi.ayrıca bu çok çok eski bir kitapta yazıyordu.pek bilinen birşey değil.çok araştırdım sadece kabuk kısmı neresi tam olarak onu çözemedim.

Baklanın tüy yok ettiğini yazan kitabın başka bir yerinde yabani turp için aynen söyle yazıyordu "NEREYE SÜRÜLSE ARTIK ORADA KIL BİTMEZ.KILLARI YOK ETMEKTE KULLANILAN BİR İLAÇTIR " .Bu yabani turbun diğer ismide burçalakmış ve daha çok Bursa taraflarında yetişen bir bitkiymiş hatta Bursa'da buna fıçıcı otu da denirmiş..Kullanılan yeri ise meyvesiymiş.

gerçekten süper bilgi umarım işe yarar denemekte fayda var. E tüm kadınların en önemli sorunu malesef :)

nası yani sadece bir kere sürülünce bida kıl çıkmıyo muuuu?
valla onu bende çözemedim ama zamanla heralde her epilasyon döneminde kullan.aslında ben bunu deneyip vercektim siteye ama hem yaz geliyo hemde bakla mevsimi bitmeden faydalanılsın istedim.önce ufak bi bölgenizde deneyin bence.ama dediğim gibi kitap çok eski bi kitap dili fln baya arapçaya kaçıyo.

valla onu bende çözemedim ama zamanla heralde her epilasyon döneminde kullan.aslında ben bunu deneyip vercektim siteye ama hem yaz geliyo hemde bakla mevsimi bitmeden faydalanılsın istedim.önce ufak bi bölgenizde deneyin bence.ama dediğim gibi kitap çok eski bi kitap dili fln baya arapçaya kaçıyo.

sağol tatlım iyi düşünmüşsüün....ay bi kere sürsek bitse ne güzel olurduuu ama çok zor tabi...

araştırmalarım sonucunda baklanın dıştaki yeşil kısmı yani içinden tanelerin çıktığı kısın iyice dövülüp sürülecekmiş.hemen sonuç alınmazmış zaman gerekiyomuş.ben ufak bi yerimde denedim bir ay fln arada boşluklar oluşmuş geçen gün baktığımda farkettim.inş hepimiz faydasını görürüz.ben yine sonuçları buradan aktarmaya devam ederim.

araştırmalarım sonucunda baklanın dıştaki yeşil kısmı yani içinden tanelerin çıktığı kısın iyice dövülüp sürülecekmiş.hemen sonuç alınmazmış zaman gerekiyomuş.ben ufak bi yerimde denedim bir ay fln arada boşluklar oluşmuş geçen gün baktığımda farkettim.inş hepimiz faydasını görürüz.ben yine sonuçları buradan aktarmaya devam ederim.

kaç günde bir sürdün? nasıl kullandın
faydasını gördüğüne sevindim yarın ben de bakla alıp hemen başlayacağım
teşekkürler

Baklanın tüy yok ettiğini yazan kitabın başka bir yerinde yabani turp için aynen söyle yazıyordu "NEREYE SÜRÜLSE ARTIK ORADA KIL BİTMEZ.KILLARI YOK ETMEKTE KULLANILAN BİR İLAÇTIR " .Bu yabani turbun diğer ismide burçalakmış ve daha çok Bursa taraflarında yetişen bir bitkiymiş hatta Bursa'da buna fıçıcı otu da denirmiş..Kullanılan yeri ise meyvesiymiş.

ne harika olurdu böyle birşey olsa acaba tecrübe etmiş arkadaşlar varmı merak ettim:utangac:

tüyleri kökünden aldıktan sonra hani o koyu yeşil olan kısım varya onu havanda dövün iyice.zaten baya sulu oluyo o kısım.sonra sürün kalabildiği kadar kalsın.iç kısımdaki kabuk değil hanımlar.dışındaki iri kısımmış.ama ben yine her ihtimale karşı iki kısmıda ayrı ayrı yerlere deniyorum.sonuçları burdan aktarmaya devam edicem.size tavsiyem sizde önce görünmeyen ufak yerlerde deneyin.

arkadaslar sansa bak ki annem de bakla almıs ben de agda yapınca hemen sürecegim.. denemekten ne cıkar karınca yumurtası yagını bir sise kullandım sanki kıllarım iyice kalınlastı... neyse deneyelim bakalım herkes deneyimini yazsın

nasıl gidiyo hanımlar baklayı kulanan varsa yazsın buraya.ben geçen yine sürdüm bugün yine deneyecem.bir bölgemde tüyleri almadan sürecem bugün.sonuçları 15 güne kadar aktarırım burdan.bu arada bunu hayıt,arslanpençesi ve civanperçemi içerek desteklersek daha işe yarar diye düşünüyorum.

valla iyimis bu bakla isi.ama bunu ne kadar süreyle kullanacagiz ki,bakla bittigi zaman ne yapicaz.birde arkadaslar yabani turp nasil oluyor.kirmizisini karasini biliyorumda yabaniyi bilmiyorum.................

kızlarr ben anlamadım şimdi bakla kabugunu sürünce kıl mı cıkmıyormuşmu? cıkmasını geciktiyormuş? ve tamm bir bilgi verirmişiniz ve nasıl kullanıyoruz

Back
X