İşten izin alıp köye geldim bi kere dinlenemedim ? Şimdi bu doğru mu çok mu seviliyoruz anlamadım gitti ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısınız ya ben diyorum ki keşke onlar bizi çağırsa

Aile dinamikleriniz nasıldır? Sürekli bu şekilde gelme gitmeşleri oluyorsa siz varsınız diye genelde değişmez. Bu köy yada şehir farketmez. Kayınvalidem mesela aşırı sosyal birisi ne gelen biter ne davet eden. Biz aynı şehirdeyiz ancak biz daha özellikle haftasonu gitmeyiz günümüzü başkalarıyla yemeyelim diye.. Diğer şehirlerden gelen çocukları da ne olur çağırma kimseyi derler ama kapı hep çalar. Bu arada bazı arkadaşlar köyde öyle olur demiş ama kişilerin yapısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Kayınvalidem emekli yönetici iş arkadaşları, dostları vs bıraksak bütün şehir gelecek eve büyük bir şehirde yaşıyor olmamıza rağmen durum böyle
Size tavsiyem baştan bumu söylemeniz. Yada dinlenmek için izin aldığınızda biraz evde dinlenip öyle aile yanına geçmeniz.

Müsait değiliz dememenin cezasını çekiyorsunuz...

boyle tatil yapacagima isten cagirdilar deyip starbucksta tum gun muzik dinlerim.

Kimseyi kabul etmeyin kimseye de gitmeyin.bizde köyde yaşıyoruz anneme gitsem eğer çok kalmayacaksam hiçbir yere gitmem de kabul de etmem ama uzun kalırsam olabilir ve bu arada anneminde bir komşusu var bazen anneme ablam ve kayinvalideleimizle oturmaya gideriz pat komşu içeride hiç sormaz geleyimmi die yani yada belki bu insanların bir sorunu vardır gitmeyim demez. Baxi insanlar düşüncesiz olabiliyor

Kayınvalidemlerin evi de böyle..Gelenleri gidenleri hiiiiç bitmiyor…Yoldan gelmişiz, yol yorgunuyuz gecenin 11’inde çoluklu çocuklu misafirler geldi. Evin nüfusu normalde zaten kalabalık ( aile apartmanı bir de )… Bir de ben çocukluktan vs. alışık değilim kalabalığa, fazla gelene gidene iyice daraldım…En sonunda dayanamayıp usulünce söyledim “biz sizle zaman geçirmek için geldik ama hep birileri geliyor misafir telaşından bir şey anlamıyoruz” diye, sonradan gelmek isteyen birkaç kişi olduğunda kayınvalidem birer bahaneyle geçiştirdi hepsini bir dahaki sefere annenizle böyle bir konuşma yapın bahane bulsun, kafanız rahat olur.

Köylerde insanlar hep iç içe yaşar. Bir demlik çay bir poşet çekirdekle gece yarılarına kadar otururlar. Sizin bunu daha iyi bilmeniz lazım orası sizin ailenizin evi,orada doğmuş büyümüşsünüzdür. Sanki metropolden köye tayininiz çıkmış gibi davranmayın,sanki ilk defa görüyorsunuz o ortamı.

Son düzenleme:
Misafir berekettir eyvallah ama çalışan, küçük çocuğu olan, yoğun olan insanlar kaldıramıyor. Konuyu okurken ben yoruldum. Hiç gelen gidenimiz olmaz evimizde kedi var diye korkuyorlar. Bizim de dıdımızın dıdısına gitme zorunluluğumuz yok zaten. Kendinizi soyutlamasınız bence hafiften hafiften. Artık bir yere gidileceği, birileri geleceği zaman herkes sizin bu etkinliğe katılmayacağınızı bilmeli. Zamanla yadirgamayi bırakıyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…