- 29 Mayıs 2013
- 2.806
- 4.934
- 333
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
Yeni başladığınız şirketin insan kaynaklarına yada muhasebe birimine sorun benceMerhaba kızları, şimdi bu da mı dert demeyin sabahtan beri içime öküz oturmuş durumda, bir türlü işin içinden çıkamadım.
Şimdi ben 18.10.2021' de x firmasında çalışmaya başladım sonra bunlar beni 31.12.2021 tarihinde 22 kodu ile çıkartıp yine aynı kişilere ait olan y firmasına geçirmişler bundan benim 1 hafta sonra falan haberim oldu. Nedenini sorduğumda SGK kaydınızı normal x firmamız üzerinden yapmislar teknoloji firması olan y firmamıza aktardık tüm haklarınızla dediler. Bu arada ben teknoloji çalışanıyım. Bu bilgi cebimizde dursun ihbar süremi hesaplamak için.
Neyse ben başka bir yerde iş buldum ve 18.05.2022 de istifa dilekçemi verdim. Takım liderim son bir işi yapmamı ve sonra çıkabileceğimi söyledi. Benim bu işim 03.06.2022 de bitti ve hâlâ çıkışımı vermiyorlar ben de sözlerine güvenerek diğer firmaya bugün başlayabileceğimi söyledim ve başladım da ama şuan iki yerden sigortalı görünüyorum ve hala y yeri çıkışımı vermiyor resmen çamura yattılar.
Velhasıl kelam ihbar sürem 2 hafta mı yoksa 4 hafta mı? 18 Mayıs ta dilekçe verdiğim için eğer y firmasına beni geçirdikleri zamanı baz alırsam 2 hafta ama tüm haklarinla devrettik demişlerdi o yüzden 4 hafta mi acaba?
Lütfen bilen birisi yardımcı olsun 170 i aradım aynı şeyi tekrar edip duruyorlar, kimse senin ihbar süren şu kadar demiyor
Uzaktan çalıştığım için kimse farkında değil yeni yerde başladığımın, bugün daha fazla çalışmak istemediğimi artık çıkışımın verilmesi gerektiğini söyledim. Çalışma kafanı dinle diyorlar, kafayı yiyorum ne dinlenmesi ...
Düşündüm aslında ama eski iş yerimi bu şekilde kötülemek bir nevi kariyerimi kötülemek gibi. Eğer ihbar sürem 2 hafta ise çıkışımı vermek zorundalar bu konuyu netlestirebilirsem arayıp baskı yapacağım.Yeni başladığınız şirketin insan kaynaklarına yada muhasebe birimine sorun bence
Sizden bir konuda ben bilgi alabilir miyim? 6 hafta olan ihbar süresi boyunca mevcut iş yerinde süreyi doldurmayınca yani daha erken ayrılınca ne tür bir hakları oluyor bana karşı?Aslında aynı anda iki yerde sigortalı olabilirsiniz ama iki yerde de calisma günlerinizi full vermemeleri gerekiyor çünkü ayni anda iki yerde bulunamazsiniz. Önceki isyeriniz çalışma günlerinizi eksik girerse sorun yok. Çıkış kodunuzu 22 diğer nedenlerle vermisler. Aslında sizin yazılı onayınız olmadan böyle birşey yapilamaz ama çıkış verdikleri gün yine giriş yaptilarsa gün kaybınız olmamıştır ve sorun olmaz. İhbar süreniz de çalıştığınız süreye gore değişkenlik gösteriyor. Googleden bakabilirsiniz buna. Bende insan kaynakları yoneticisiyisim. Yardimci olabildim umarım
Aslında aynı anda iki yerde sigortalı olabilirsiniz ama iki yerde de calisma günlerinizi full vermemeleri gerekiyor çünkü ayni anda iki yerde bulunamazsiniz. Önceki isyeriniz çalışma günlerinizi eksik girerse sorun yok. Çıkış kodunuzu 22 diğer nedenlerle vermisler. Aslında sizin yazılı onayınız olmadan böyle birşey yapilamaz ama çıkış verdikleri gün yine giriş yaptilarsa gün kaybınız olmamıştır ve sorun olmaz. İhbar süreniz de çalıştığınız süreye gore değişkenlik gösteriyor. Googleden bakabilirsiniz buna. Bende insan kaynakları yoneticisiyisim. Yardimci olabildim umarım
Teşekkür ederim. 16 kodu ile vermeleri gerekirken 22 ile vermişler bu yüzden ihbar sürem 2 haftaymış. Az önce net olarak öğrendim.Aslında aynı anda iki yerde sigortalı olabilirsiniz ama iki yerde de calisma günlerinizi full vermemeleri gerekiyor çünkü ayni anda iki yerde bulunamazsiniz. Önceki isyeriniz çalışma günlerinizi eksik girerse sorun yok. Çıkış kodunuzu 22 diğer nedenlerle vermisler. Aslında sizin yazılı onayınız olmadan böyle birşey yapilamaz ama çıkış verdikleri gün yine giriş yaptilarsa gün kaybınız olmamıştır ve sorun olmaz. İhbar süreniz de çalıştığınız süreye gore değişkenlik gösteriyor. Googleden bakabilirsiniz buna. Bende insan kaynakları yoneticisiyisim. Yardimci olabildim umarım
Eğer çok kurumsal bir sirketse tazminat talepleri olabilir tabi şirketten şirkete değişir. Yeriniz hemen doldurulabiliyorsa bunu sıkıntı yapmayacak sirketler de var.Sizden bir konuda ben bilgi alabilir miyim? 6 hafta olan ihbar süresi boyunca mevcut iş yerinde süreyi doldurmayınca yani daha erken ayrılınca ne tür bir hakları oluyor bana karşı?
2 haftaDüşündüm aslında ama eski iş yerimi bu şekilde kötülemek bir nevi kariyerimi kötülemek gibi. Eğer ihbar sürem 2 hafta ise çıkışımı vermek zorundalar bu konuyu netlestirebilirsem arayıp baskı yapacağım.
Mümkün, bu durumu 2 defa tecrübe ettim.2 ayrı yerde nasıl sigortalı oluyorsunuz? Bu mümkün değil.
6 ayı geçince 4 hafta ihbar sürersi ama size giriş çıkış yapmışlar. Bu durumda 2 hafta.
18.10.21 referans alınır. 22 kodu aktarımdır yani SGK kesintisiz devam eder aksi halde o değişiklikte size tazminat ödemeleri gerekirdi.Merhaba kızları, şimdi bu da mı dert demeyin sabahtan beri içime öküz oturmuş durumda, bir türlü işin içinden çıkamadım.
Şimdi ben 18.10.2021' de x firmasında çalışmaya başladım sonra bunlar beni 31.12.2021 tarihinde 22 kodu ile çıkartıp yine aynı kişilere ait olan y firmasına geçirmişler bundan benim 1 hafta sonra falan haberim oldu. Nedenini sorduğumda SGK kaydınızı normal x firmamız üzerinden yapmislar teknoloji firması olan y firmamıza aktardık tüm haklarınızla dediler. Bu arada ben teknoloji çalışanıyım. Bu bilgi cebimizde dursun ihbar süremi hesaplamak için.
Neyse ben başka bir yerde iş buldum ve 18.05.2022 de istifa dilekçemi verdim. Takım liderim son bir işi yapmamı ve sonra çıkabileceğimi söyledi. Benim bu işim 03.06.2022 de bitti ve hâlâ çıkışımı vermiyorlar ben de sözlerine güvenerek diğer firmaya bugün başlayabileceğimi söyledim ve başladım da ama şuan iki yerden sigortalı görünüyorum ve hala y yeri çıkışımı vermiyor resmen çamura yattılar.
Velhasıl kelam ihbar sürem 2 hafta mı yoksa 4 hafta mı? 18 Mayıs ta dilekçe verdiğim için eğer y firmasına beni geçirdikleri zamanı baz alırsam 2 hafta ama tüm haklarinla devrettik demişlerdi o yüzden 4 hafta mi acaba?
Lütfen bilen birisi yardımcı olsun 170 i aradım aynı şeyi tekrar edip duruyorlar, kimse senin ihbar süren şu kadar demiyor
Uzaktan çalıştığım için kimse farkında değil yeni yerde başladığımın, bugün daha fazla çalışmak istemediğimi artık çıkışımın verilmesi gerektiğini söyledim. Çalışma kafanı dinle diyorlar, kafayı yiyorum ne dinlenmesi ...
Hadi gözünüz aydın. Yeni işiniz hayırlı, uğurlu, bereketli olsun inşallahTeşekkür ederim. 16 kodu ile vermeleri gerekirken 22 ile vermişler bu yüzden ihbar sürem 2 haftaymış. Az önce net olarak öğrendim.
Şuan çıkışımı alıyorum sabahtan beri yeni işim bozulur ve kötü bir sürece girerim diye çok endişe ettim ama neyse ki sonuçlandı.
Bildiğim kadarıyla yeni iş yerin için problem olmaz ama eskisi çıkışını yapmadığı için belli bir miktar ceza öder. Hemen uyandırırsan eski firmayı 10 gün geriye dönük çıkış yapma hakları var. Örnek: sen ayın 10 da çıktın ayın 11 de firma seni ayın 1 de çıkmış olarak gösterebilir. O nedenle muhasebe ile görüşsen daha iyi olur zaten istifa vermişsin.Merhaba kızları, şimdi bu da mı dert demeyin sabahtan beri içime öküz oturmuş durumda, bir türlü işin içinden çıkamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?