İşten ayrılmakta haklı mıyım?

Katze

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
2.855
597
373
Merhaba, ben 22 yaşındayım, hacettepe çocuk gelişimi 4. sınıf öğrencisiyim. Bu yaz, yaz okuluna kalmıştım. Haftada 2 gün okulum olduğu için, hem de para kazanmak için işe girdim. Dersane için kayıt alıyoruz, akşamları part-time. Sekreter kızlar gündüz velileri arıyor ve akşam eğitim danışmanı arkadaşlar sizinle görüşmek istiyor diyorlar ve kabul edenlerin evlerine gidiyoruz, dersaneyi anlatıyoruz. Aldığımız kayıtlardan da prim alıyoruz. Ben kendi arabamla çalışıyordum. Patronum 28 yaşlarında bir bey, bugüne kadar hiçbir kötülüğünü görmedim aksine bana hep iyi davrandı. Kendi arabasından navigasyon çıkarıp verdi ben evleri bulamıyorum diye vs... Böyle böyle 2 ay geçti ve benim okulum açıldı, dersler de başladı ama ben hem iş ortamını sevdiğimden hem de iyi para kazandığım için işi bırakmak istemedim ve devam ediyordum. Söylediğim gibi patronumla aramda en ufak bir sorun bile olmadı bugüne kadar, maaşımı falan ödedi zamanında. Ve bana hep iyi davranmıştı ta ki düne kadar.

2 gün öncesi için 4 randevum vardı. Teki 19.30 daydı, randevulara gitmeden önce dersanede toplanıyoruz, ordan herkes randevularına geçiyor. 18.30 da çıktım dersaneden, gideceğim yer yakın olduğu için 19.00 da ilk gireceğim evin önündeydim. Aşağıdan zile bastım kimse açmadı, 3 kere falan bastım, sonra belki 19.30 da gelirler diye arabada bekledim. 19.35 te tekrar gittim bu sırada apartmandan birileri çıktı ben de apartman içine girdim ve dairenin kapısının ziline de bastım, ev numaralarını da aradım kimse açmadı. Sonra diğer 2 randevuma girdim, onlarla görüştüm, sonuncuya da yetişemedim çok geç olmuştu. Akşam da müdürü arayıp (patronun yakın bir arkadaşı) 2 eve giremediğimi birinin evde olmadığını birine de yetişemediğimi belirttim. Onları yarın bi tekrar arasınlar da belki yeniden randevu alınır onlardan dedim, tamam dedi.

Ertesi akşam yani dün okuldan çıktım dersaneye gitmek üzere arabaya binmiştim, patronum aradı. Bana sinirli sinirli 4 randevun varmış 2sine gitmemişsin dedi. Ben de durumu izah ettim tamam dedi kapattı, 5 dakika geçmeden geri aradı. Veliyi aradık, evdeymiş seni beklemiş gitmemişsin dedi sinirli sinirli. Ben o mahalledeydim zaten neden uğramıyım ki dedim, neyse ben dersanedeyim gelince konuşuruz dedi kapattı. Gittiğimdeyse, randevulara gitmiyomuşsun?, dedi yine durumu izah ettim ama çok moralim bozuldu. Onların olduğu yerde oturmadım, müdürün yanına geçtim oturdum, patronla bi daha da konuşmadım.

Dün akşam yine kayıda çıktım ama işim bitip eve geldiğimde tekrar düşündüm ve resmen yalancılıkla suçlanmış olduğumu düşündüm ve bunu hazmedemedim. Bunu hak edecek bir şey yapmamıştım belki veli yalan söylemişti belki bi yanlış anlaşılma olmuştu ama patronum, elamanını tutacağı yerde direkt beni yalancılıkla itham etti. Dün akşam çok ağladım ve ağlarken konuşamayacağım için müdüre (patronun arkadaşı) bana güvenmeyen bi patronun yanında çalışamacağımı ve işten ayrıldığımı mesajla belirttim. Benim sana güvenim yetmiyor galiba, yazmış ben de cevap vermedim. Bir yanım da 1 sene sonra mezunsun kendi işini yapacaksın boşver diyor ama gerçekten çok üzgünüm bu duruma düştüğüm için. Bugünse müdür hala arıyor, gel konuşalım diyor. Aslında müdür yerine patronumu arayıp ona kırgın olduğumu ve işten ayrıldığımı belirmem gerek biliyorum ama sesini bile duymak istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sence de haklı mıyım, çok mu abartıyorum, sen benim yerimde olsan ne yapardın?

Son düzenleme:
Madem haksızlık olduğunu düşünüyorsun o halde istifa et. Eminim kendini böyle daha iyi hissedeceksin.

bence en iyisini yapmışsınız üzülmeyin bosverin hem kendi işinizi yaparsınız..
ben olsam bende aynısını yapardım haksızlığa hiç geleme...
üzülmeyin...

öncelikle gesmis olsun diyorum patronlarla ugrasmak zor.
bence patron eger seninle konusmak istiyorsa git konus icinden gecenleri söyle senin kaybedecegin bisey yok kaybeden patron...

AGLAMAYI BIRKIRMISIN ÇOCUKLUK YAPMA LTF.iş hayatında bu ve benzeri durumlarla karşılaştıgında ( ki karşılaşacaksın arkanı dönüp kaçacakmısın,, kısa ve öz yalın,, net bi anlatımla konuşman gerekirdihaksız olan kişi boynunu eger sen dik duracaksın,, vede seni işe alan kimse paylaşman gereken kişide odur

Patronun arkanda olması şart bence haklısın, patronun çok genç yanlış yapa ,yapa doğruyu bulacak ama iyi elemanda yanında olmayacak

Teşekkür ederim hepinize, yorumlarınızı okuyunca patronumu aramaya karar verdim, çünkü kendimi üzüp duruyordum ama onun haberi bile yoktu düşündüklerimden. Sizinle konuşmak istiyorum müsait misiniz dedim, evet dedi. Ben size çok kırgınım çünkü dün beni yalancılıkla itham ettiniz dedim. Hiç suçum yokken kalbimi kırdınız bana inanmadınız dedim. O da hayır ben sana veli böyle böyle dedi diye anlattım sana sadece sen de izah ettin, bi daha da ağzımı açıp sana tek kelime etmedim dedi.Ben de 2.5 aydır sizle çalışıyorum o güveni hiç mi veremedim dedim. Veliler yalan söylüyor bazen, ben biliyorum o veli evde yoktu bize de öyle dedi, dedi. Ben sana güveniyorum hiç canını sıkma çalışmaya devam dedi...

Aranızda bir iletişim kopukluğu yaşanmış olabilir, patronun o anda sinirleri bozuk olabilir, lafını yutmak istememiş olabilir vs vs. İş hayatında duygusallığa yer yok. Öğrencisin bu çalışma saatleriyle kazanacağın 500-600 tl iyi para. Sen gidip patronunla konuş, yanlış anlaşıldığını dile getir.

Eğer anlaşamazsanız tabi ki çık.

500-600 değil ben dahil herkes en az 1000 tl kazanıyor bu işle, o da en az... Ancak iş yerindeki huzur her şeyden önemli tabiki.

500-600 değil ben dahil herkes en az 1000 tl kazanıyor bu işle, o da en az... Ancak iş yerindeki huzur her şeyden önemli tabiki.

İyi de kazanıyormuşsun. Huzur konusunda çok haklısın. İnsan ayaklarının geri geri gittiği bir işi yapmak istemez ama yukarıda okuduğum kadarıyla tatlıya bağlamışsınız.

İyi de kazanıyormuşsun. Huzur konusunda çok haklısın. İnsan ayaklarının geri geri gittiği bir işi yapmak istemez ama yukarıda okuduğum kadarıyla tatlıya bağlamışsınız.

Evet, hepinize çok teşekkür ederim.

cnm benim yaa.. Aynı durumu ben de yaşadım ama ben açıkca gittim patronuma söyledim. Hatta seslerimiz yükseldi bağıra bağıra söyledim. Sizin beni tutmanız gerekirken, bana güvenmeniz gerekirken siz müşteriye inanıyosunuz. sizin yanınızda çalışan gözünüzün önünde olan benim bana inanmanız lazım diye. Bişeyler geveledi çok da dinlemedim açıkcası ve patronuma bidaha hiç saygı duymadım o böle davrandığı içn 1 hafta sonrada işten çıktım :S Allah yardımcın olsun tatlım. Rabbim sana en doğrusu neyse onu yaptırsın

cnm ben yanlış okudum sen mi mesleğini yapmıyorsun...cnm heryerde çocuk gelişimi bölümü arıyorlar ki lise mezunu dahi olsa...bence kendi mesleğinle ilgili devam et yoluna....eğer mesleğini de seviyorsan heryerde açık var lise mezunlarını dahi alıyorlar çünkü devlet altyapısız zorunlu kıldı anaokulunu açık var heryerde

Okulum henüz bitmedi öğrenciyim

cnm bnm ark.ım 2 yıllık okurken daha ilk sende girmişti he öyle ahım şahım bir ücret almadı ve çok küçük biryerdi ama ...ben harap etme yollarda diye dedim parayı düşük almaktansa işine devam edebilirsin tamamen duygusal diip o ayrı

Bana senin durumunu müdür doğru anlatmamaış gibi geldi. "Kız randevularına gitmemiş" demiş çıkmış işin içinden. İşyerindeki hiyerarşiyi bilmiyorum ama önce müdürle mi muhattap oluyorsunuz? O müdüre fazla güvenme derim ve eğer patron seni çağırıyorsa git, konuş durumu izah et iyi para alıyormuşsun, bu devirde özel sektörde iyi para aslında. Anlattığın olaya kadar kafanın rahat olduğu bir işse bence bir şans ver. Hakkında hayırlısı olsun:)

Son düzenleme:
Bir yanlis anlasilma olmus. Is hayatinda boyle bir suru sorunun olur. Her birinde arkani doner cikarsan is bulamazsin. Profesyonelce anlatmalisin.
Gerci is tatliya baglanmis ama sana tavsiyem bir daha patron ya da mudure "size su yuzden kirildim, kalbimi kirdiniz" gibi seyler soyleme. Aglamak, sinirini belli etmek gibi seylerden de kacin. Bu sekilde yuz goz olursun, biraz da duygu somurusu gibi oluyor. Isini profesyonelce yapmalisin, duygularini mumkun oldugunca isine karistirma.

ben olsam ayrılmazdım direkt insanla muhatap olman gereken işlerde her zaman bu olabilir sürekli iş değiştiremezsin ama bu benim görüşüm karar senin

Tesekkur ederim hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…