• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten ayrılmamam için psikolojik baskı yapan amir

littlemermaid993

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
365
810
18
31
Arkadaslar normalde yasanilanin tam tersi bir sorun yasiyorum. Amirim bir turlu isten ayrilacagimi kabul edemiyor ve psikolojik baskisi beni tuketti. Once uzun sure istifami kabul etmedi, sonra benim istedigim tarihten 1 ay sonra olacak sekilde olsa da istifami kabul etmek zorunda kaldi. Simdi son birkac haftam ama is yukumu 2 katina cikardi, surekli yeni bir seyler istiyor ve sanki gitmeyecekmisim gibi planlar yapiyor. Ben az zamanim kaldigini soyleyince, uzatabildigin kadar uzat gidisini isleri kim yapacak diyor. Surekli yeni yeni seyler buluyor benim yapmam gereken, yetisemeyecegimi bildigi halde. Gecen cuma simdi sen isin ortasinda gidecek misin yani kim yapacak bunlari dedi. Gitmezsin gitmezsin dedi. Gercekten yildim, tukendim. Ben ne olursa olsun gidecegim surem dolunca ama sizce bu hafta su kadar zamanim kaldi diye hatirlatmali miyim? Yoksa gitmeden 1 gun once vedalasmali miyim sadece? Yerime istedigi gibi birini bulamadi butun derdi o simdi de bana birkac haftada birkac aylik is yaptirma derdinde. Oyle bir psikolojik baski altina soktu ki beni sanki o boyle yaptigi icin ayrilamayacagim gibi hissediyorum yasal hakkim oldugunu bildigim halde.

Arkadaslar normalde yasanilanin tam tersi bir sorun yasiyorum. Amirim bir turlu isten ayrilacagimi kabul edemiyor ve psikolojik baskisi beni tuketti. Once uzun sure istifami kabul etmedi, sonra benim istedigim tarihten 1 ay sonra olacak sekilde olsa da istifami kabul etmek zorunda kaldi. Simdi son birkac haftam ama is yukumu 2 katina cikardi, surekli yeni bir seyler istiyor ve sanki gitmeyecekmisim gibi planlar yapiyor. Ben az zamanim kaldigini soyleyince, uzatabildigin kadar uzat gidisini isleri kim yapacak diyor. Surekli yeni yeni seyler buluyor benim yapmam gereken, yetisemeyecegimi bildigi halde. Gecen cuma simdi sen isin ortasinda gidecek misin yani kim yapacak bunlari dedi. Gitmezsin gitmezsin dedi. Gercekten yildim, tukendim. Ben ne olursa olsun gidecegim surem dolunca ama sizce bu hafta su kadar zamanim kaldi diye hatirlatmali miyim? Yoksa gitmeden 1 gun once vedalasmali miyim sadece? Yerime istedigi gibi birini bulamadi butun derdi o simdi de bana birkac haftada birkac aylik is yaptirma derdinde. Oyle bir psikolojik baski altina soktu ki beni sanki o boyle yaptigi icin ayrilamayacagim gibi hissediyorum yasal hakkim oldugunu bildigim halde.
Vedaya gerek yok gitmeyecek gibi yap günün dolunca ise gitme zorla kolundan tutup getirecek hali yok ya

Mesai saatinde yapabildiğinizi yapsanız, kalanına ertesi gün devam etseniz amirin tepkisi nasıl olur? Ya da ona yaptığının mobbinge girdiğini söyleseniz? Yani zaten ayrılacaksınız biraz tehdit etmenin veya iş yavaşlatmanın ne zararı olabilir?

Yapmiyorum yavaslatiyorum ama gun icinde defalarca yanima gelip yaptin mi yaptin mi bitti mi diye soruyor. Cildirmak uzereyim

Sizin kadar ucuz işçi bulamayacağından korkuyordur.
Yanlış anlamayın, size verdiği parayla sizin yaptığınız işi yapacak başka biri bulamayacağından korkuyordur yani.

Iyi de akşama kadar daha hızlı çalış diye kafaniza silah mi dayıyor?
Yetiştiği kadar yapın, yetişmeyen ertesi güne kalsın. Zaten ayrılıyorsunuz, onun ne plan yaptığı önemli mi?

Mecazi olarak silah dayiyor diyebilirim :))) Gun icinde defalarca yanima gelip yaptin mi yaptin mi bitti mi hani yapacaktin diye diye bezdiriyor beni.

Sizin kadar ucuz işçi bulamayacağından korkuyordur.
Yanlış anlamayın, size verdiği parayla sizin yaptığınız işi yapacak başka biri bulamayacağından korkuyordur yani.

Acikcasi ben lisanstan beri calisiyorum ve cok spesifik bir muhendislik alaninda uzmanlastim. Lisansimi da yuksek lisansimi da burada calisirken tamamladim zaten doktora egitimim icin ayrilacagim isten. O yuzden simdi benim seviyemde birini bulamayacagini dusundugu icin sorun cikariyor, her seyi biz ogrettik simdi gidiyorsun diyor

Iyide madem istemiyorsun suan istifani ver ve ayril isten.
Benimde calistigim bi yer vardi.
Bugun istifami vermistim kabul etmedi ister kabul et ister kabul etme yarin gelmicem dedim siz biz bile degil :D
Sabahda gitmedim

Acikcasi ben lisanstan beri calisiyorum ve cok spesifik bir muhendislik alaninda uzmanlastim. Lisansimi da yuksek lisansimi da burada calisirken tamamladim zaten doktora egitimim icin ayrilacagim isten. O yuzden simdi benim seviyemde birini bulamayacagini dusundugu icin sorun cikariyor, her seyi biz ogrettik simdi gidiyorsun diyor

Düşündüğüm gibi işte. Sizin gibi birini bulamayacağından bulsa da ona pahalıya mal olacağından korkuyor. 1 ay sonrası için istifamı kabul etti yazmıştınız sanırım. Süreniz dolunca arkanıza bakmadan gidin, bu sömürücülerden kurtulun.
Umarım daha da başarılı olursunuz.

Vedaya gerek yok gitmeyecek gibi yap günün dolunca ise gitme zorla kolundan tutup getirecek hali yok ya

Degil mi? Iyi hissediyorum bu mesajlari okuyunca. Beni oyle bir ruh haline soktu ki sanki o istemezse ayrilamayacak gibi hissediyorum bazen. Sanki zorla getirecek:))

Gitmeden önceki gün vedalaş.
Sonra da gelme .
Fazla iş veriyosa yetiştirebildiğini yap geriisni yapma

Evet yetistirebildigimi yapacagim.

Siz de her geldiğinde çalışıyorum, yetiştirmeye çalışıyorum filan gibi sakin cevaplar verin. Ama aynı tempoda çalışın:)

Yarindan itibaren boyle devam edeyim. Ben kimsenin vazgecilmez oldugunu dusunmuyorum zaten benden sonra kalan isleri mutlaka biri yapar :)

Iyide madem istemiyorsun suan istifani ver ve ayril isten.
Benimde calistigim bi yer vardi.
Bugun istifami vermistim kabul etmedi ister kabul et ister kabul etme yarin gelmicem dedim siz biz bile degil :KK70:
Sabahda gitmedim

Onu yapamadim iste ortak bir tarihte anlasmak zorunda kaldim cunku benim alanim cok spesifik bir muhendislik alani. Zaten Turkiye' de yapan cok kisi yok, olanlarda birbiri ile iletisim halinde. O yuzden kotu referans almak istemiyorum

Düşündüğüm gibi işte. Sizin gibi birini bulamayacağından bulsa da ona pahalıya mal olacağından korkuyor. 1 ay sonrası için istifamı kabul etti yazmıştınız sanırım. Süreniz dolunca arkanıza bakmadan gidin, bu sömürücülerden kurtulun.
Umarım daha da başarılı olursunuz.

Cok haklisiniz. Evet istedigim tarihten 1 ay sonrasi icin anlasmistik simdi birkac hafta kaldi. Ne olursa olsun surem bitince beni manipule etmesine izin vermeyecegim

Sonuçta profesyonel iş hayatı. O da gül yüzünüz için sizi tutmuyor. Bir süre insan idare edeceksiniz. Bu da size iş hayatında başka bir deneyim kazandıracak.

Ben de var bir tane, bitti mi diye sürekli soran, az kaldı diyip diyip kendi bildiğimi okuyorum. Hem eksiksiz yapılsın isterler, hem de iki ayağını bir pabuca sokarlar.

Sonuçta profesyonel iş hayatı. O da gül yüzünüz için sizi tutmuyor. Bir süre insan idare edeceksiniz. Bu da size iş hayatında başka bir deneyim kazandıracak.

Ben de var bir tane, bitti mi diye sürekli soran, az kaldı diyip diyip kendi bildiğimi okuyorum. Hem eksiksiz yapılsın isterler, hem de iki ayağını bir pabuca sokarlar.

Evet tabii ben 19 yasinda girdim bu sirkete. Lisansimi da yuksek lisansimi da calisirken tamamladim. O yuzden beni egitmelerinin yani sira derslerde, sinavlarda anlayis gosterdiler haklarini yiyemem. Tek sorunu tamamen ayrilmak istedigimde yasiyorum :) Ben kendimce tarihi uzatarak anlasma yoluna gittim, zamanim dolunca gidecegim artik.

Back
X