• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme İstemeye gelindiğinde

saucygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
16
0
86
Zonguldak
arkadaşlar bu bayram istemeye gelecekler ama bu konuda çok acemiyiz evn tek kızıym ve ilk kez ben istencem.şimdi merak ettiğim konu istemeye gelindiğinde kız tarafından kimler olur kalabalık olsa ayıp olurmu.tanışma isteme ve söz aynı anda olcakda -tatlicadiarzu-

hayırlı olsun canım
allah tamamına erdirsin
eger hepsi bi arada olacaksa tabi yakın çevrende yanında olsun hiçde ayıp olmaz
çünkü onlarda kalabalık gelirler
ama önce isteseler
sonra alışverişe falan çıksanız
sana kıyafet almaları gerkir bizde böle
sonra bi günde yüzükler takılır
yinede sen bilirsin canım
ama dediğm gibi mutlu gününü yakınlarınla paylaş

yarın akşamda benim hem isteme hem söz olacak çok kalablık olmacaz nişan düşünüyoruz çünkü bi tek amcamlar ve oglu gelni benim ailem sözlümün ailsendende 2 amcası teyzesi ve kendi ailsei yani 15 kişiyi bulmuyoruz

sağoln benimde nişanım ayrıdan olcak amcamlar ve teyzem olsun istiyorum kalabalıkmı olur die düşündüm ama içimi rahatlattınız saolun

benimde isteme ve söz aynı gece oldu.

istemeye gelecekleri sabah (cumartesi) söz için alıverişe çıktık akşamda önce istendi sonra yüzükler takıldı.

benim hem tanışmaya hem de istemeye gelindiğinde ailemden en yakınlarım yanımdaydı.
Amcalarım,yengelerim,büyükbaba ve babaannem.Anne tarafımdan olan akrabalarımda türkiyede olsaydı onlarıda çağırırdım.yerimseniben

benim hem tanışmaya hem de istemeye gelindiğinde ailemden en yakınlarım yanımdaydı.
Amcalarım,yengelerim,büyükbaba ve babaannem.Anne tarafımdan olan akrabalarımda türkiyede olsaydı onlarıda çağırırdım.yerimseniben

o gün saydık evde nerdeyse 60 kişi vardı çocuk dahil :):sm_cool:

kızlar benim de tanışma isteme söz aynı anda olcak.. söz bohçası var mıdır? Sevgilim bizde yok öyle bişey dedi ama annem de söz bohçasız olur mu diyor? napıcamı bilmiyorum :( olursa da içine ne konur? nişanı daha sonra yapıcaz çok da abartmak istemiyorum böyle şeyleri de hiç sevmem zaten alışverişe çıkmak falan kaynana adayıyla hiç bana göre değil..sanki bi sürü sorunun başlangıcıymış gibi geliyo

canım bizde önce tanışma oldu sözden iki hafta önce...sonraki hafta sonu karşılıklı bohçaları hazırladık. isteme söz aynı gün oldu sözlümün şehir dışından akrabaları geldi çünkü...
çok güzel bir duygu inşallah sorunsuz ve eğlenceli geçer :Saruboceq:

kızlar benim de tanışma isteme söz aynı anda olcak.. söz bohçası var mıdır? Sevgilim bizde yok öyle bişey dedi ama annem de söz bohçasız olur mu diyor? napıcamı bilmiyorum :( olursa da içine ne konur? nişanı daha sonra yapıcaz çok da abartmak istemiyorum böyle şeyleri de hiç sevmem zaten alışverişe çıkmak falan kaynana adayıyla hiç bana göre değil..sanki bi sürü sorunun başlangıcıymış gibi geliyo

bızde ıkı secenek vardr ya sözde yada nışanda bohca gıder ama ıkısnde gtmez sözde bohca ılla yapcaz dersenızde kendınız cıkıp alın abrtmadan az seyler koyabılırsınız tabı nışanda ayrı yapılcaksayerimseniben kaynanana kayınbabana ve sözlune koysan kafı

ıstemeye geldıklerınde kalabalık olunmasının bı sakıncası yok ama hem söz hem tanısma olcaksa cok yakınlarının olması yeterlı dıe dusnuyorum abı enıste yenge annen baban yanı sımdık bıde cok teyze varsa bırını cağırsan dığerı kırılır belkı

mutluluklarra.s.

merhaba canım bneimde isteme ve söz aynı anda oldu .benim amcalarım ve bi tanede dayım geldi onunda ailesi ve yakın akrabaları geldi .yaklaşık toplam 20 kişiydik .15 tane kahve dağıttım :) ayrıca nişanda sadece kıza bohça getirilir.sözde çikolata ve çiçek yeterli oluo .söz yüzüğü zatn oluck :) kız tarafı erkeğe sadece düğünde bohça yapıo

merhablar canım bende evin tek kızıydım çok heyecanlıydım ama inana stres ypacak merak etcek hiç bir şey yok bir bakıyon her şey olmuş bitmiş.o hengamede bir şey anlamıyon yani:) sen düşünme böyle şeyleri boşver aileler halleder öptüm canım

bızde ıkı secenek vardr ya sözde yada nışanda bohca gıder ama ıkısnde gtmez sözde bohca ılla yapcaz dersenızde kendınız cıkıp alın abrtmadan az seyler koyabılırsınız tabı nışanda ayrı yapılcaksayerimseniben kaynanana kayınbabana ve sözlune koysan kafı

ıstemeye geldıklerınde kalabalık olunmasının bı sakıncası yok ama hem söz hem tanısma olcaksa cok yakınlarının olması yeterlı dıe dusnuyorum abı enıste yenge annen baban yanı sımdık bıde cok teyze varsa bırını cağırsan dığerı kırılır belkı

mutluluklarra.s.

sen dinle kısım ceyis bakanınııı ii demişş böcükyerimseniben

saucygirl biz nişandan bi kaç hafta önce aileleri tanıştırdık bir kaç kez ev oturmasına gidildi gelindi
geçen sene ocak ayında da hem beni isteme hemde nişanımızı yaptık
evde oldu bizim nişanımız elli kişiden daha kalabalıktı sanıyorum eşimin amcaları dayıları halaları vardı benim anneanne babaanne dedeler dayılarım teyzelerim ve halalarım vardı
genelde aile içinde yapıldığında en yakın akrabalar davet edilir ama yeriniz müsaitse istediğin herkesi çağırabilirsin.
kayınpederim beni dedemden iki kez istemiş ama ben mutfakta olduğumdan hiç birini duyamadım maalesef alkış kıyamet olduğunda anladım ki istemişler :)
yüzüklerimizi yine dedem taktı kurdelamızıda dedem kesti
eğlenceli ve heyecanlı geçti

kıslarrr benide bu haftasonu istemeye gelecekler ama ayrı şehirlerde olduğumuzdan dolayı hem aileler ilk defa tanışacak hemde isteme olacak, ama nişanı ilerleyen günlerde akrabaları toparlayalım öyle yapmayı düşünüyoruz, bu arada size bişiy danışmak istiyorum istedikden sonra yüzük takılacakmı , yaa biz öyle söz olsun nişan olsun ayrı ayrı şeyler istemiyoruz söz bana cok gereksiz geliyor, eskilerde anne baba kız artık sizin diye damada söz verirlermiş ordan gelen bişiy bizde gerek yokki 5 yıldır cıkıyoruz direk nişan olsun bitsin gitsin dimi ama

ya kıslar benimde aynı şekilde isteme ve söz olacak bi nevi nişan olacak yani ogün ne yapılıyo neler konuşuluyo neler oluyo:utangac:fisfisfis

kızlar merhaba bende yeni katıldım aranıza beni bu hafta istemeye gelicekler iki hafta sonra 27 haziranda sözüm olucak istemeye geldıklerınde ne ıkram etmelıyım? O gün ne giymeliyim? Ayrıca Sözde ne giymeli ve saçımı nasıl yaptırmalıyım?Sözum aile arasında olucak çok sordum ama cevaplarsanız sevinirim

Back