istemeye gelecekler ama çok utanıyorum..

bukleee84

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
18
0
33
Merhaba yenı üye oldum. Günlerdir çok bunalıyorum sizinle paylaşmak istiyorum lütfen fikir verin.. 23 yaşındayım akrabalarım aracılığı ile biriyle tanıştım uzun suredir gorusuyoruz evlenmeye karar verdik. Babamın haberi yok sadece anne tarafim biliyo. Istemeye gelicekler ama ben evimizden utanıyorum.Boyle dedim diye yanlış anlamayın kesinlikle maddi durumla alakası yok. Ailem çok sorumsuz maddi durumumuz normal ama babam okadar sorumsuz ki eve eşya almıyo makinemiz bozuluyo bekle ki yaptirsin kırık dökük eşyalar var evimizde herşey eski yırtık. Badana bile yaptırmiyo senelerdir ben küçük yaştan beri çalışıyorum sırf bu evi düzene sokmak ceyiz parası biriktirmek için ama elimde avucumda ne varsa aldılar ve ihtiyaca değil de hep keyfi harcadilar ve ben bıktım artık çalışmaktanda soğudum boşa kürek salladigimi anladım. Küçük kardeşim var eve arkadaşlarını cagiramadigi için hergün ağlıyo. Anneminde babadan aşağı kalır yok parasını çarçur eder evlatlari düşünen yok. Ev gerçekten berbat durumda tuvaletin borusu kırıldı babam 1 aydır yaptirmadi. Komşular sikayete geldi utancimdan yerin dibine girdim. Istemeye gelmek için hergün söylüyolar ama nasıl oyalayacagimi bilemiyorum. Bekliyorumki belki babam burdan taşınır evimiz luks olsun demiyorum ama normal insanların yaşadığı ev gibi olsun çok şey istemiyorum sadece anormal olmayan ev ve eşyalar. Ne yapacağım bana bi akıl verin bıktım çocuk gibi davranan evlatlarini düşünmeyen sorumsuz ailemden..

Babanla konuşsan ve bu isteme durumundan da bahsetsen belki çeki düzen verebilir

Yaşadıkların çok zor

onlar mı ana baba sen mi

bu durumda çok sorumsuz insanlarmış

otur konuş düzgünce hissettiklerini söyle belki kendilerine çeki düzen verirler.

Bence direk soyleyin yani anne durumumuz var eve ceki duzen verelim gelen giden var istemeye geliyorlar falan diyin benim arkadasimgilin evide oyleydi istemeye gelmeden once tuvalete fayans dosettiler sehpa falan aldilar evleri baya duzeldi

Cnm sevgilinle bu durumu konusmaktan baska caren yok ama belki sacmalama diceksin ama istemeye gelicekleri gun bi ev kiralasaniz gunluk orda istemeye gelseler

Defalarca konuştum ağladım yalvardim fayda etmiyo tek başıma mücadele etmekten bıktım. Dayım falan ufak tefek para verirse biriktirip bozuk şeyleri tamir ettirmeye çalışıyorum. Kardeşim 12 yaşında okul harcliklarini biriktirip 2.el eşya almaya ugrasiyo içim yanıyo. Ben ne kadar yapabilirim elimden başka hiç bişey gelmiyo.

anliyorum seni canim,benim babamda hic ilgilenmezdi evle allah var annem cabalardi yazik oda ev hanimi ne kadar yapabilirdiki,bende cagiramazdim arkadaslarimi cok uzulurdum..calisyormussun bak kendi capinda biseyler alabilirsin taksitle falan koltuk takimi,makina vs onlar gelene kadar hic degilse toparlamis olurdun cokta problem etme bi salondu,tuvaletiydi duzenlersen yeterli aslinda allah yardimcin olsun canim

"Evlatlarını düşünmeyen sorumsuz aile" derken, sadece eve arkadaşlarınızı / birilerini çağıramadığınız için mi sorumsuzlukla itham ediyorsunuz; yoksa ev ve eşyalar dışında size karşı başka hataları da var mı?
Yoksa sizi büyüten insanlara karşı biraz geniş kapsamlı bir haksızlık olur bu.

Ek olarak, çalışmaktan bıkmayın, çalışmak hayatın her dönemnde lazım. İkinci el eşya fikrini yabana atmayın. Kötü bir işle çalışsanız bile, asgari ücreti iki üç ay biriktirerek gayt güzel ikinci el eşyalar bulabilirsiniz. Duvarları boyamak daha masraflı oluyor, fakat rulosu 15 liradan satılan ucuz duvar kağıtlarıyla falan kaplayabilirsiniz, ikinci el fakat temiz ve renkli halılar, perdeler, ufak tefek süsler evi çok değiştirir.
Gelecekleri de şimdilik izin vermiyorlar falan diyerek oyalayabilirsiniz 2-3 ay.

Son düzenleme:
Ailen gerçekten de çok sorumsuzmus artık evde genç kızı olduğunun bilincide değiller elin içine karışacaklar hala aynı hamam aynı tas umurlarinda değil onları uyuduklari tembellik uykusundan uyandır ve görücüye çıkilacak bir kızları olduğunu söyle canim Allah hakkında herşeyin hayirlisi ni versin amin

Cnm sevgilinle bu durumu konusmaktan baska caren yok ama belki sacmalama diceksin ama istemeye gelicekleri gun bi ev kiralasaniz gunluk orda istemeye gelseler

mantıklı yani gerçekten bu sizce ?

Kendine başka anne baba da kiralayabilir mi her geldiklerinde ziyarete ev mi kiralayacak insanlar

Orası onların evi..
Sen kendi evinde miss gibi olursun. .
Boşver canım onları. .
Haklısın. .
Seni ev için isteyen zaten istemesin. .
Sıkmayın canınızı. .

canim buda yalancilik olmazmi hadi istedikleri gun gecti gitti diyelim sonra ne olacak?hic gelmeyecekler bidaha bence sevgilisine bile bisey demesin sonrasinda basina kakar falan mazallah..

mantıklı yani gerçekten bu sizce ?

Kendine başka anne baba da kiralayabilir mi her geldiklerinde ziyarete ev mi kiralayacak insanlar
Ne alakasi var bir gunlugune kiralar daha sonra evlerine biraz ceki duzen verir ztn bastada sevgilisiyle konusmasi gerektigini soyledim.

canim buda yalancilik olmazmi hadi istedikleri gun gecti gitti diyelim sonra ne olacak?hic gelmeyecekler bidaha bence sevgilisine bile bisey demesin sonrasinda basina kakar falan mazallah..
Malesef oyle ama sevgilisinin ailesi biraz sorumsuz gorebilir onlari en azindan bu sure zarfinda evi biraz toparliyabilir

Evlenecegin insanin seni de aileni de tam anlamiyla tanimasi lazim. Senin ailenin gercegi buysa bununla yuzlesmelisiniz ikiniz de. Simdi yapay bir seyler yapip aileni farkli gostermenin hicbir anlami yok.

Bence ailenle konusmalisin biraz toparlanirlar belki zaten cokda birsey istemiyorsunuz anladigim kadariyla el birligiyle ceki duzen verirsiniz insallah halledirsiniz

="bogurtlenkusu, post: 41977218, member: 480134"]"Evlatlarını düşünmeyen sorumsuz aile" derken, sadece eve arkadaşlarınızı / birilerini çağıramadığınız için mi sorumsuzlukla itham ediyorsunuz; yoksa ev ve eşyalar dışında size karşı başka hataları da var mı?
Yoksa sizi büyüten insanlara karşı biraz geniş kapsamlı bir haksızlık olur bu.

Ek olarak, çalışmaktan bıkmayın, çalışmak hayatın her dönemnde lazım. İkinci el eşya fikrini yabana atmayın. Kötü bir işle çalışsanız bile, asgari ücreti iki üç ay biriktirerek gayt güzel ikinci el eşyalar bulabilirsiniz. Duvarları boyamak daha masraflı oluyor, fakat rulosu 15 liradan satılan ucuz duvar kağıtlarıyla falan kaplayabilirsiniz, ikinci el fakat temiz ve renkli halılar, perdeler, ufak tefek süsler evi çok değiştirir.
Gelecekleri de şimdilik izin vermiyorlar falan diyerek oyalayabilirsiniz 2-3 ay.[/QUOTE]
Sadece eve arkadaşlarımı cagiramadigim için mi? Siz beni ADINI FERIHA KOYDUM dizisindeki fakirliginden utanan yalanciyla karistirdiniz galiba? Abim evlenemedi bunların yüzünden 30 yaşına geldi hala abim çabalıyor bizim için ama nafile onun verdiği parayı babam içkiye harcıyor annem kiyafete gezmeye fakir değiliz ama fakir hayatı yaşıyoruz..Benim zoruma giden bu anlatabildim mi? Lütfen empati kurarak yorum yapın. Beni burda lüks ev meraklısı gibi gösterip dikkat çekmeye çalışmayın...

Bahsettiğiniz diziyi izlemedim, üzgünüm.
Babanızın içkiye para harcadığını, annenizin gezme merakını falan ilk mesajınızda yazdınız mı ki ben okumadım? İlk mesajınızda ailenizin sadece ev işleriyle alakalı sorumsuz olduğunu, kardeşinizin de bu nedenle arkadaşlarını çağıramadığını örnekleyerek yazmışsınız. Siz de sinirinizi benden çıkarmayın. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…