• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme istemeye gelecekler ama büyük bi sorun var kararsızım yardım edin :((

ailen seçmedi sonuçta erkek arkadaşını sen seçtin..şimdide pes edersen o senin bileceğin iş tabiki..ne edersen kendine edersin..8 yıla acırım ben..
:31:
yüzüğü sana al demesi iyi bir durum değil.:19:

Evet ayrılmayı hiç istemem ama sonrasında üzülüceksem şimdi başlmadan bitsin derim ne diyim hayırlıysa olsun değilse olmasın

ben oyle kayınvalidyi yolarım ya ana şuna bak:53:
yalnız seninde iki hatan var canım birincisi niye sen almaya kalkıyorsun her iki yüzüğü birden. olurmu oyle şey. ikincisi altın konusunu hiç açmasaydın keşke. istemeden sonra uygun bir gunde gelip konuşmaları lazımdı. bizde oyle oldu yani.ama hadi kalktın bu lafı ettin diyelim kaynananın boyle davranması ne kadar çirkin. sakın kendini ezdirme. ve onların alması gereken hiçbir şeyide kendin alma kusura bakma ama enayilik yapma

Ne yapayım canım nişanlanabilmek için yüzüğü bile almaya razı oldum.altın konusunuda erkek arkadaşımın pat diye annesine yetiştireceğini düşünemedim hadi o söyledi annesinin beni araması çok ayıp.

canım ii düşün bak sevgilin seni aramamış bu olaydan sona annesinin tepkisini görmüştür büyük ihtimalle aramasına da o lafları sana etmesine de engel olmamış burda çok konu var eşlerinin susması yüzünden boşanan bayanlar.....

Her zaman arkamda olmasını istemiştim ben annesinin beni aradığını biliyormu bilmiyorum bu akşam herşey belli olucak hakkımızda hayırlısı

Hamama giren terler,o kadar.....çına güvenmeyen ortaya čıkmasın.gerçekten evladına yuva kurmak isteyen aile kız tarafıyla görüşüp ,en makul orta yolu bulur.konuşarak halledilmicek hiç bişey yok.sana naçizane tavsiyem,bu kadar verici olma.inan değmediğini çok sonra anlıyorsun.sen benim ičin çok fedakarlık yaptın deyip, seni takdir eden erkek çok nadir bulunur.

bir erkek her ne kadar durumu kötü olursa olsun bence 'yüzükleri sen al ' dememeli.. hele annesinin yaptığı büyük bi terbiyesizlik.. anlatacağı varsa da tatlı dille anlatmasını bilmeli insan.. bence sen bu konuyu annene anlat canım.. o senin için en mantıklısını düşünüp sana akıl verir.. en azından bilgisi olsun yani...

Anneme anlatamam ki o zaman üzülür bide istemezler bu sefer çünkü ben anneme bir olayımı anlattım yıllar geçti unutmadı böyle şeyleri aileler unutmuyo o yüzden kendim çözmeye çalışıcam

Evet ayrılmayı hiç istemem ama sonrasında üzülüceksem şimdi başlmadan bitsin derim ne diyim hayırlıysa olsun değilse olmasın

hayırlısı olsun hakkında canım,üzülürmüsün üzülmezmisin bilemem orasına ama 8 yıllık ilişki diyelim bitti.nasıl unutucan,içinde hep bir acı taşıma sonra:ssz: inş.pişman olmayacagın kararlar verirsin rabbim yardımcın olsun:26:

Hamama giren terler,o kadar.....çına güvenmeyen ortaya čıkmasın.gerçekten evladına yuva kurmak isteyen aile kız tarafıyla görüşüp ,en makul orta yolu bulur.konuşarak halledilmicek hiç bişey yok.sana naçizane tavsiyem,bu kadar verici olma.inan değmediğini çok sonra anlıyorsun.sen benim ičin çok fedakarlık yaptın deyip, seni takdir eden erkek çok nadir bulunur.

Başta yalnış yaptım ben.Ben herşeye evet dedim sesimi çıkarmadım ezdirdim kendimi şu anda toparlamaya çalışıyorum

hayırlısı olsun hakkında canım,üzülürmüsün üzülmezmisin bilemem orasına ama 8 yıllık ilişki diyelim bitti.nasıl unutucan,içinde hep bir acı taşıma sonra:ssz: inş.pişman olmayacagın kararlar verirsin rabbim yardımcın olsun:26:

Bilmiyorum zor olucak ayrılsamda ayrılmasamda benim hayatım çok zor olucak teşekkür ederim aminn

Bir yakınımın 6yıllık ilişkisi vardı.yakınımın zoruyla 4yıllık üni.bitirdi,gerçekten onun zorlaması ve desteğiyle.askere gitti ailesi zorlanmasın diye bu kızcağız sevgilisinin harçlığını gönderdi.bir yandan tüm zevklerinden kısıp hem çeyiz tamamladı hem para biriktirdi.çocuk iyi bir işe girdi,tam isteme faslında ailemle oturcan diyip kızın bütün hayallerini yıktı ve geri adım atmadı,ayrıldılar.iyiki de öyle olmuş kızın karşısına öyle biri çıktı ki kız bulutlarda sanki. Yakında düğünü var.hiç kimse vazgeçilmez değildir(umarım ayrılık olmaz, kavuşursunuz) en önemli sizsiniz

çocuk ve sen ne iş yapıyorsunuz ki canım, çalışmıyor mu çocuk, bir yüzük bile alamadı mı da sana aldırıyor... ayıp etmişler. sen de kendını cok ezdırmışsın. turkıyenın her yerınde asıl erkek tarafı daha cok masraf yapar, biz kendı adetlerımızı uygularsak o zaman görursunuz demış ya kadın... neyse buyük konuşmayayım da yadırganacak bır durum. hayırlısı olsun.

Bir yakınımın 6yıllık ilişkisi vardı.yakınımın zoruyla 4yıllık üni.bitirdi,gerçekten onun zorlaması ve desteğiyle.askere gitti ailesi zorlanmasın diye bu kızcağız sevgilisinin harçlığını gönderdi.bir yandan tüm zevklerinden kısıp hem çeyiz tamamladı hem para biriktirdi.çocuk iyi bir işe girdi,tam isteme faslında ailemle oturcan diyip kızın bütün hayallerini yıktı ve geri adım atmadı,ayrıldılar.iyiki de öyle olmuş kızın karşısına öyle biri çıktı ki kız bulutlarda sanki. Yakında düğünü var.hiç kimse vazgeçilmez değildir(umarım ayrılık olmaz, kavuşursunuz) en önemli sizsiniz

Bazen bende düşünüyorum karşıma beni gerçekten hakeden biri çıkar diye ama ben erkek arkadaşımı çok seviyorum çok çaresizim kararsızım

çocuk ve sen ne iş yapıyorsunuz ki canım, çalışmıyor mu çocuk, bir yüzük bile alamadı mı da sana aldırıyor... ayıp etmişler. sen de kendını cok ezdırmışsın. turkıyenın her yerınde asıl erkek tarafı daha cok masraf yapar, biz kendı adetlerımızı uygularsak o zaman görursunuz demış ya kadın... neyse buyük konuşmayayım da yadırganacak bır durum. hayırlısı olsun.

peyzaj mimarı canım 2 ay oldu başlayalı işe 900 tl maaşı var ben de muhasebede çalışıyorum dışardan okuyorum kısmetse muhasebeci olucam.Bir gün bu kötü günler geçecek iyi durumlara geleceğimizi düşünoruz ama başta bunlarla uğraşmak çok canımı yaktı

Anladım canım, maaşı düşükmüş... ama sen kendi düğününde sadece tek taraflı her fedakarlıgı yapıp cocuktan hıcbır sey beklemezsen, o da zaten buna yanaşmazsa, ileride de her şeyı senden beklemeye başlar gibi. Kaldı kı maddi durum erkegın en gurur yaptıgı konudur bence. gurur yapması, çekınmesi gereken halde bıle hem her şeyi sana aldırıp hem aldıklarına bahane bulup şimdiden sana bu şekilde davranırlarsa ilerisinde daha kötü olabilir durumlar. cocugun, ailesiyle senın arandakı dengeyı tutturması lazım, senı de kollaması savunması lazım ama annesinin sözune takılıyor gibi..annesi baştan senı sevmeyıp sana takarsa kafayı, ilerisi de sorunlu olur gibi görunuyor. Zor işler bunlar. Allah kolaylık versin.

8 Yıllık bir ilişkiden söz ediyorsun hayatını paylaşmayı düşündüğün kişi olan erkek arkadaşına maddi manevi sonuna kadar güveniyo olman lazım
Ömür geçireceğin kişiyle aranda sen al ben al muhabbetini problem yapmamış olmaz lazım bu konuları aşmış olmanız lazım bence
Bunca sene sen hiçbirşey almadın ilk defa mı talep etti - yada belki gerçekten düğün arifesi durumu yok en yakını sensin senden talep etti
Bunu problem gibi yazman hoş değil bence kaç para ki yüzük neyse...
İkincisi annesine yetişitrdi diye bi tabirde bulunmuşsun çok ayıpladım yetiştirdi ne demek
Erkekler böyle adetleri bilmez senin isteğini gidip paylaşmıştır anne karşı taraf takı falan diyor diye çok normal
Annesi cadıysa çocuk ne yapsın
Ama böyle bir durum varsa ailenle paylaşmalısın ki istemeye geldiklerinde sıkıntı çıkmasın

Sen seviyor ve güveniyorsan sevgine sahip çık 3.kişileri karıştırmayın işinize

Anladım canım, maaşı düşükmüş... ama sen kendi düğününde sadece tek taraflı her fedakarlıgı yapıp cocuktan hıcbır sey beklemezsen, o da zaten buna yanaşmazsa, ileride de her şeyı senden beklemeye başlar gibi. Kaldı kı maddi durum erkegın en gurur yaptıgı konudur bence. gurur yapması, çekınmesi gereken halde bıle hem her şeyi sana aldırıp hem aldıklarına bahane bulup şimdiden sana bu şekilde davranırlarsa ilerisinde daha kötü olabilir durumlar. cocugun, ailesiyle senın arandakı dengeyı tutturması lazım, senı de kollaması savunması lazım ama annesinin sözune takılıyor gibi..annesi baştan senı sevmeyıp sana takarsa kafayı, ilerisi de sorunlu olur gibi görunuyor. Zor işler bunlar. Allah kolaylık versin.

saolasın canımm :((

8 Yıllık bir ilişkiden söz ediyorsun hayatını paylaşmayı düşündüğün kişi olan erkek arkadaşına maddi manevi sonuna kadar güveniyo olman lazım
Ömür geçireceğin kişiyle aranda sen al ben al muhabbetini problem yapmamış olmaz lazım bu konuları aşmış olmanız lazım bence
Bunca sene sen hiçbirşey almadın ilk defa mı talep etti - yada belki gerçekten düğün arifesi durumu yok en yakını sensin senden talep etti
Bunu problem gibi yazman hoş değil bence kaç para ki yüzük neyse...
İkincisi annesine yetişitrdi diye bi tabirde bulunmuşsun çok ayıpladım yetiştirdi ne demek
Erkekler böyle adetleri bilmez senin isteğini gidip paylaşmıştır anne karşı taraf takı falan diyor diye çok normal
Annesi cadıysa çocuk ne yapsın
Ama böyle bir durum varsa ailenle paylaşmalısın ki istemeye geldiklerinde sıkıntı çıkmasın

Sen seviyor ve güveniyorsan sevgine sahip çık 3.kişileri karıştırmayın işinize

Ama sen tanımıyorsun beni ve yaşadıklarımı eğer tanısaydın böyle konuşmazdın yüzüğün parasında değilim ben beni kullanmaya çalışıyo üniversitedeyken askerdeyken ben onu harçlıksız bırakmadım hiç şu anda söylüyorum bunu kendimi açıklamak adına.aslada ona yansıtmadım hala işte çalışır gene ister veririm yüzüğü gene alıcaktım bu iş artık çıkar amaçlı olmaya başladı birazcık taşları birleştirince kendimi çok aciz zavalcı hissettim bu arada annesi neyse oğluda aynı beni tanıyan herkes bana hak verir

Canım belki durumu yoktur şuan. 8 yıl boyunca bu veya bunun gibi sorunlar olmadıysa bu alttan alınabilir.
Annesi gerçekten çirkinleşmiş.
Daha önce tanıştınız mı?
Bu tarz şeyleri daha sonra laf yapabiliyorlar.
Ben de eski erkek arkadaşımla bu yola girmek üzereyken annesi ''Nikah yapın. Zaten nezamandır birliktesiniz evleniceğiniz belli ne gerek var elaleme hava atmaya'' demişti. Maddi durumları iyi olduğu halde. :53:
Niye ayıplı mıyım? Eksik miyim? demiştim baya afallamıştı normalde sessiz sakin olduğum için.
Allahın sevgili kuluymuşum da olmadı şükürler olsun. :ssz:

Ben ailene hemen söylememe taraftarıyım.
Herşey konuşularak halledilir ama ailen söylenenleri asla unutmaz. herşeyde önyargılı olurlar araya soğukluk girincede ister istemez sorunlar olur.
Halledemiyeceğini düşünürsen ailene ozaman anlatırsın.
Hatta sen sevgilinle konuştuktan sonra istemeye gelmeden annenle konuş onlar açsınlar konuyu.
Normalde tasvip etmem şunu isteriz bunu isteriz gibi şeyleri ama bu durumda bence gerekiyo. :31:
Ezer bu hatun seni.:45:
Şimdiden konuşmalara bak.:47:
Sen sakin olup kışkırtmalarına gelme. Suçsuz olduğun yerde üzerine kalır vallahi.:19:
Resmi ol ve kırıcı olmadan laflarını söylemekten çekinme.
Ailen ve sevgilinde arkanda olduktan sonra neyle karşılaşıcağını bilir.
Sevgilin 8 sene içinde seni tanıyamayıp böyle şeyler için kavga edebiliceğine inanır mı?
Umarım annesinin doldurmalarına gelmeyip arkanda olur.

Canım belki durumu yoktur şuan. 8 yıl boyunca bu veya bunun gibi sorunlar olmadıysa bu alttan alınabilir.
Annesi gerçekten çirkinleşmiş.
Daha önce tanıştınız mı?
Bu tarz şeyleri daha sonra laf yapabiliyorlar.
Ben de eski erkek arkadaşımla bu yola girmek üzereyken annesi ''Nikah yapın. Zaten nezamandır birliktesiniz evleniceğiniz belli ne gerek var elaleme hava atmaya'' demişti. Maddi durumları iyi olduğu halde. :53:
Niye ayıplı mıyım? Eksik miyim? demiştim baya afallamıştı normalde sessiz sakin olduğum için.
Allahın sevgili kuluymuşum da olmadı şükürler olsun. :ssz:

Ben ailene hemen söylememe taraftarıyım.
Herşey konuşularak halledilir ama ailen söylenenleri asla unutmaz. herşeyde önyargılı olurlar araya soğukluk girincede ister istemez sorunlar olur.
Halledemiyeceğini düşünürsen ailene ozaman anlatırsın.
Hatta sen sevgilinle konuştuktan sonra istemeye gelmeden annenle konuş onlar açsınlar konuyu.
Normalde tasvip etmem şunu isteriz bunu isteriz gibi şeyleri ama bu durumda bence gerekiyo. :31:
Ezer bu hatun seni.:45:
Şimdiden konuşmalara bak.:47:
Sen sakin olup kışkırtmalarına gelme. Suçsuz olduğun yerde üzerine kalır vallahi.:19:
Resmi ol ve kırıcı olmadan laflarını söylemekten çekinme.
Ailen ve sevgilinde arkanda olduktan sonra neyle karşılaşıcağını bilir.
Sevgilin 8 sene içinde seni tanıyamayıp böyle şeyler için kavga edebiliceğine inanır mı?
Umarım annesinin doldurmalarına gelmeyip arkanda olur.

Annesini 7 yıldır tanıyorum sürekli görüşüyoruz her ihtiyacı olduğunda yanındaydım iyi günde kötü günde onu yalnız bırakmadım o kadar samimiydik ya dünkü yaptığınla beni mahvetti ben ona artık güvenemem saygıda kusür etmem ama eskisi gibi de olamam.Bakalım 1 saat sonra erkek arkadaşımla buluşucam beni aradı hiç bahsetmedi annesinin arayıp aramadığını bilmiyorum ama erkek arkadaşım ne dersem diyim üste çıkar hep.Ya ben çok ezdirdim kendimi ya da şu anda yalnış kişiyle evlenmek üzereyim emin değilim

Ama sen tanımıyorsun beni ve yaşadıklarımı eğer tanısaydın böyle konuşmazdın yüzüğün parasında değilim ben beni kullanmaya çalışıyo üniversitedeyken askerdeyken ben onu harçlıksız bırakmadım hiç şu anda söylüyorum bunu kendimi açıklamak adına.aslada ona yansıtmadım hala işte çalışır gene ister veririm yüzüğü gene alıcaktım bu iş artık çıkar amaçlı olmaya başladı birazcık taşları birleştirince kendimi çok aciz zavalcı hissettim bu arada annesi neyse oğluda aynı beni tanıyan herkes bana hak verir

Hımmmmm o zaman anladım canım durum biraz can sıkıcı hale geldi şimdi
Canım ya sana kocalık yapamayacak geçindiremeyecek ihtiyaçlarını karşılayamayacak
Hayatın boyunca bişey istemen problem olacak üstelik bir de senden bekleyecek
Üstelik hiç bişey yapmadıkları ve meteliksiz oldukları halde sana saldırıcaklar
Wahim walla
Yani herşeyin bi adabı var kadın arayıp seni kızım bizde isteriz sana en iyisi olsun
Ama sende aileni ikna et şimdilik durumumuz yok inşallah olursa sana ilerde en iyilerini alırız dese
Eminim sen daha farklı düşünüyor olurdur.
Yanlış anlama seni üzmek istemem ama yazık o 8 yıla....
Ertele erteleyebildiğin kadar gerçek yüzler böyle zamanlarda daha iyi çıkar..

Hımmmmm o zaman anladım canım durum biraz can sıkıcı hale geldi şimdi
Canım ya sana kocalık yapamayacak geçindiremeyecek ihtiyaçlarını karşılayamayacak
Hayatın boyunca bişey istemen problem olacak üstelik bir de senden bekleyecek
Üstelik hiç bişey yapmadıkları ve meteliksiz oldukları halde sana saldırıcaklar
Wahim walla
Yani herşeyin bi adabı var kadın arayıp seni kızım bizde isteriz sana en iyisi olsun
Ama sende aileni ikna et şimdilik durumumuz yok inşallah olursa sana ilerde en iyilerini alırız dese
Eminim sen daha farklı düşünüyor olurdur.
Yanlış anlama seni üzmek istemem ama yazık o 8 yıla....
Ertele erteleyebildiğin kadar gerçek yüzler böyle zamanlarda daha iyi çıkar..

Evet canım katılıyorum sana gerçek yüzlerini görmeye başladım pazar günü yine bi gelsinler baktık olmuyo babama bugün dicem ki hoşuna gitmeyen birşey olursa biz düşünelim de dicem uzatsın hemen vermesin beni onlar bunu hakediyo çünkü babamda erkek arkadaşımı çok seviyo tanıştırdım

Back