Istemedigim bolumu okumak mi 1 yil daha mi calismak?

Istedigin bolum icin 1 yil daha hazirlanmak?

• Evet, hazirlan

OY: 21 87,5%
  • Hayir, bu yil kazandigin bolume git

OY: 3 12,5%

• Ankete Katılan
    24

Haziranyagmuru

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
69
24
26
Istedigim bolumu tutturamadim
Bu durumda ya kendi sehrimde herhangi bir bolumu okuyacagim ya da baska bir sehirde guzel bir bolumu ozel universitede okuyacagim.
Bolum guzel ama benim ileride yapmayi isteyecegim bi meslek degil .

Hicbirini tercih etmeyip istedigim bolum icin bir yil daha calismali miyim sizce?
Zorluklari neler mezuna kalmanin?
Tekrar hazirlanabilir miyim psikolojik olarak bilmiyorum bu yuzden tercih yapip universiteye mi gitmeliyim?
Tekrar kazanir miyim bilmiyorum.
Eldekinden de olmak istemiyorum.
Kafam cok karisik
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Istediğin bölüm ne, gidebileceğin bölüm ne? Tıp istiyordun diş geliyor ise dişe git derim ama mühendislik istiyordun işletme geliyorsa tabiki bir sene daha şansını dene derim.
Bölümleri yazarsan daha anlaşılır olur

atiyorum su an ki siralaman 150bindir, istedigin bolum 20 binden aliyodur. O zaman gir dersem realist bir yaklasim olmaz. Sadece hedefine yakinsan sinava gir derim ucuk farklari kapamak zor üniversite sinavinda

atiyorum su an ki siralaman 150bindir, istedigin bolum 20 binden aliyodur. O zaman gir dersem realist bir yaklasim olmaz. Sadece hedefine yakinsan sinava gir derim ucuk farklari kapamak zor üniversite sinavinda

Yok okadar ucurum yok siralamam ve istedigim bolum arasinda
Bir yil daha calissam tutturabilecegim bi siralama ama ben bu yilda bazi ailevi nedenlerle fzla calisamadigm icin olmadi. Bu yilda ayni nedenlerle yapamazsam diye korkuyrm acikcasi

Kılpayı farkla kaçırıyorsan yeniden dene ama yok arada epey fark varsa o zaman bu yıl başla derim.

Tekrar dene. Sene sonunda istediğini elde etmiş olmanın verdiği mutluluğun tadını çıkar.
1 seneyi ben kayıp olarak görmüyorum

1 sene kayip degil ama cok ekstrem hirslanmalar harici ilk seneyle ikinci sene arasinda cok bi fark cikarabilen gormedim.
Sen kendini daha iyi biliyorsun, ben mesela mezuna kalsam asla calisamazdim. Arkadaslarim giderken ben kalinca hevesim kirilirdi iyice salardim. Hirsin zerresi yok bende.
Sen de bunlari dusun ve ver kararini.

Tekrar hazırlan ya bır sene den bişey olmaz ben öyle yapmıştım gerçi yine öyle yuksek puan alamamıştım ama yıne de denedım hayalımde hep vardı ve dgs sınavına gırdım yıne sene kaybıyla ıstedıgım bölümden mezun olmayı basardım yeter ki kafaya koy gönülden iste hayat senı o sonuca çıkarıyo bi şekilde kendın bile şaşırıyorsun

Kafa karisikliginizi ve paniginizi ben okurken hissettim,biraz sakin olun ki dogru kararlar alabilin.

1 Yil idealinize ulasmak icin feda edilebilecek bi sure,evet bir yil gec baslarsiniz okula ama onunuzdeki ortalama 20-30 yılı istediginiz meslegi yaparak gecirirsiniz.

Siralamaniz kac,istediginiz bolumun siralamasi kac ?

İstemediğiniz bir bölümde okumaktansa tekrar hazırlanın. Sırf üniversiteye gitmiş olmak için tercih yapmayın. Ömrünüz boyunca severek yapacağınız bir meslek olsun elinizde. Benim şimdiki aklım olsa tekrar hazırlanırdım. Bölümümü değiştirmezdim ama daha iyi bir üniversitede okuma şansım olurdu belki.

ben başka bi açıdan ele alacağım.
18 yaşla 19 yaş ne istediğini bilmek açısından çok fark ediyor.
ben yurtta kalırken gördüm bunu, liseyi bitirir bitirmez gelenler "keşke bu bölümü seçmeseydim" diyordu, 1 sene daha hazırlananlar memnundu.
istedikleri bölümleri kazananlar için diyorum bunu.

Yok okadar ucurum yok siralamam ve istedigim bolum arasinda
Bir yil daha calissam tutturabilecegim bi siralama ama ben bu yilda bazi ailevi nedenlerle fzla calisamadigm icin olmadi. Bu yilda ayni nedenlerle yapamazsam diye korkuyrm acikcasi
Bu sene benim 2.senem. sinav kolay oldugu icin sanirim siralamam bekledigimden cok dusuk geldi. Ama yine de gecen seneye gore asiri yukselttim. Ben de gecen sene ailevi nedenlerden dolayi calismamistim universiteye gitmek istemedim. annemle babam ayrildi ama babam psikopat bir adam o yuzden annemi birakip gidemedim. Gitseydim eger aklim hep burada kalacakti ve cok huzursuz olacaktim. Annemin yanindayken bile babamin zarar vermesi korkusunu boyle yasarken baska bir sehirde asla yapamazdim. Her neyse. Ben bu sene tekrar hazirlanirken yine ayni problemleri yasadim. Babam defalarca sarhos halde gelip kavga cikardi yine bir suru olaylar oldu ama ben bu sirada odamin kapisini kapatip aglaya aglaya ders calistim. Ailemin beni tekrar engellemesine izin vermedim. Ilk sene basarisiz olmamda katkilari cok buyuktu ama bu sene beni etkileyemediler. Eger senin ailendeki sorun da bu tarz bir seyse lutfen bencil ol ve kendi gelecegini dusun. Sen artik cocuk degilsin genc bir kadinsin ve bu sadece senin hayatin. Hayatini istedigin gibi sekillendirmek senin elinde tamamen. Dusunsene bundan birkac sene sonra ailevi sorunlardan dolayi yapamadim demeyi mi istersin yoksa tum sorunlara ragmen basardim demeyi mi? Hedeflerinden vazgecme. Sorunlar her zaman olacak su an ailen belki ileride kocan cocuklarin onunde engel olacak. Sen simdi ya tekrar ayni sorunlar yuzunden yapamazsam diye endiseye kapilmak yerine sorunlar ne olursa olsun ben istedigimi elde edecegim demelisin. Mesela benim bir arkadasim benden cok cok daha rahat sartlarda hazirlandi ve siralamasi benden biraz daha yuksek ama ben benim basarim onunkinden daha kiymetli oldugunu dusunuyorum. Ben lysye girecegim sabah babam sinav yerime gelip kavga cikardi ve ben sinava girerken anneme kacmasi icin yalvariyordum. Neyse cok uzattim.
Seneye kalirsan yasayacagin en buyuk zorluk okuldan uzaklastigin icin duzenin bozulacak ve bir sure sonra kendini salma ihtimalin yuksek. Eger evde calismakta sıkıntı yasiyorsan disiplinli bir etute yazil. Evde ben hallederim diye dusunuyor insan ama gercekten zor oluyor bir noktadan sonra. Mezuna kalanlarin buyuk cogunlugu okula gitmeyince sanki tatilmis gibi bir moda giriyor. Mezuna kalmanin tek olumsuzlugu bu bence. Istedigin bolum neydi ve tercih yaparsan nereyi yazacaksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…