İstemediğim bir ev lütfen yardımcı olun

Kubra Alkan

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2020
20
13
27
Merhaba, benim evliliğe doğru giden ciddi bir ilişkim var. Yavaştan konular açılmaya başlandı. Ev konusunda bir türlü anlaşamıyoruz. Sevgilimin oturmak istediği ev ailesinin oğulları için yaptığı eski ve mahalle ortamı çokta iyi olmayan bir yer. Ben oradansa ev sahibi olana kadar kirada oturmayı tercih ederim. Orayı kiraya ver başka yere çıkalım dediğimde ailesinin ona kira parasını vermeyeceğini çok düşündüğünü ama en mantıklısının yaptıkları evde oturmak olduğunu söylüyor. Ben hem o ortamı sevmediğimden hemde onun ailesinin alt katinda oturmak istemediğimden kabullenmesi benim için çok zor oluyor. annemde bir yandan tepki gösteriyor. Orayı küçümsediğimden değil sadece benim büyüdüğüm yere bakarak orası eski, ortamı pek iyi değil ve ailesi var. Mantıklı olan ne sizce lütfen yardımcı olun...

Bir derdim var bölümüne yazarsanız daha çok öneri alırsınız. Mutlu olmayacaksınız, araya aileler girerek belki ikna edilebilir farklı bir ev için.

kira ödemek bütçenizi ne kadar zorlar ? oturmak istediğiniz semtlerde ortalama aylık gideriniz ne olur ?
genelde böyle durumlarda bu evlere bir girildi mi bir daha çıkılmıyor. o yüzden bu kadar istemezken bence doğru değil.
zaten bana göre en mantıklısı kadının da erkeğin de ailesine orta mesafede olmak. kimse alınmaz böylece.

Ortam evin yeniliği eskiliği bi tarafa dursun. Kayınaile ile altlı üstlü oturmak mantıksız. İlerde pişman olursunuz, kabuL etmeyin.

Evlendikten sonra sorun yaşamaktansa şimdi sorun yaşayıp istediğinizi yaptırmaya bakın derim. Evin durumundan daha çok kayınvalide kayınpeder ile oturmak sıkıntı eğerkş aranız pek iyi değilse tabi. Ailenizle konuşun arkanızda olsunlar ve gerekirse rest çekin derim. Dört duvar arasına girince sorun olmayan seyler bile sorun haline gelebiliyor. Zaten size değer veriyorsa ve sizde gerçekten kirada olmanın maddi sıkıntı getirmeyeceğini düşünüyorsanız. Sizin dediğinizi yapacaktır

sevgilinizin bir geliri varsa neden ailesinin kira için para vermeyeceğini dert ediyor. yeni bir hayat kuruyor ve kendi ayakları üzerinde durmasını bilmeli. sizin dediğiniz gibi orayı kiraya verip üstüne biraz daha katarak içinize sinen ayrıca kaynanadan vs uzakta kalarak mutluca yaşayabilirsiniz. bir arada oturduğunuz yemeğe gel git derler şu var gel derler eşiniz ayıp olur diyip her akşam belkide 2 günde bir orda yanlarında oturalım derler. bu durumda pek güvenmiyorum

Sonuçta yaşayacak olan sensin ..kararını iyi ver eğer ikna olmuyorsa ...evlenince malesef erkek bir tık öne geçiyor gelmeseydin kabul etmeseydine bile gidiyor muhabet

Canım karar senin ama tecrübemden yola çıkarak söylüyorum ev ev üstüne olmaz ayrılmak bana göre başka bi yerde yaşamaktır altlı üstlü olmuş komşu olmuş bana göre ayrılmak sayılmaz tabiki herkesin kendi isteğine kalmış bişey

Birde karşılıklı anlaşma çok önemli ben ayrıyım eşimle birlikte karar verdik çok ta mutluyuz çünkü öncesinde eşimin ailesiyle birlikte otururken anlaşmazlıklar oluyordu benimde hatalarım illaki olmuştu ama şimdi ayrıyız eşimin ailesi bize gelir güle oynaya biz onlara gideriz aynı şekilde sonra herkes kendi evine insanın kendi evi gibisi yoktur çünkü umarım sizin için Hayırlısı olur 🙏

Merhaba, benim evliliğe doğru giden ciddi bir ilişkim var. Yavaştan konular açılmaya başlandı. Ev konusunda bir türlü anlaşamıyoruz. Sevgilimin oturmak istediği ev ailesinin oğulları için yaptığı eski ve mahalle ortamı çokta iyi olmayan bir yer. Ben oradansa ev sahibi olana kadar kirada oturmayı tercih ederim. Orayı kiraya ver başka yere çıkalım dediğimde ailesinin ona kira parasını vermeyeceğini çok düşündüğünü ama en mantıklısının yaptıkları evde oturmak olduğunu söylüyor. Ben hem o ortamı sevmediğimden hemde onun ailesinin alt katinda oturmak istemediğimden kabullenmesi benim için çok zor oluyor. annemde bir yandan tepki gösteriyor. Orayı küçümsediğimden değil sadece benim büyüdüğüm yere bakarak orası eski, ortamı pek iyi değil ve ailesi var. Mantıklı olan ne sizce lütfen yardımcı olun...
Akşam çayınızı bile beraber içeceksiniz herseyde sizi çağıracaklar en baştan restinizi çekin çok çok iyi bile anlaşıyor olsanız ilerde sorun olma ihtimali çok çok yüksek

X