Kız İsteme İsteme-Söz YARDIMM!!

sozcan94

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
3
0
30
Kızlar 28 gun sonra istemem var nasipse. Istemeden 1 ay sonra da nişan düşünüyoruz salonda. Isteme nasil olucak tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum :) Isteme Söz bir arada mı olmali olursa nasil olucak yuzuk takilir mi? Ikramlik verilir mi yoksa sadece kahve cikolata mi? Sunu da belirteyim, Maddiyat olarak da pek iyi sayilmayiz.. ve isteme den once tanisma olmali mi? 4 yildir beraberiz erkek arkadasimin ailesi beni taniyor benim Ailemde erkek arkadasimi taniyor yardim ediin lutfenn.

Yardımcı olmaya çalışıyım birazcık :) bizim tanışma oldu onlar bize geldi biz ağırladık akşam 8den sonra geldikleri için önce kahve sonra çay en sonunda tatlıyla dondurma verdik limonata ile birlikte bi kaç gün sonra onlar davet etti gittik orda da konuşuldu ay sonu istemem olacak benimde söz ile birlikte yapacağız ikramlık konusunda annem ne düşünüyor bilgim yok ama uzatmayın bence söz ile birlikte yapın daha iyi mutluluklar dilerim:KK39:

Ben de birazcık anlatayım :) İlk önce nişanlımın ailesi geldi tanışmaya. Birkaç gün sonra biz gittik (Onlarda yoktu ama bizde adettir,kız verilmeden önce yer görmeye gidilir). Sonra Onlar söz için geldiler. Çikolata,kolonya ikram edildi ilk önce. Sonra kahveler verildi, isteme oldu,söz kesildi. Bana sadece bir tektaş ve bileklik takıldı (Söz bileziği de takılabiliyor). Nişanlım pasta yaptırıp getirmişti, onu kestikOnla beraber birkaç çeşit ikramlık servis ettik. Ne yapabiliyorsanız bu çok önemli değil aslında.Söz tepsimizi (Daha doğrusu benim kutuydu :) ) de verdik ve uğurladık misafirlerimizi :) İsteme söz bir oldu yani ki en mantıklısı da bu bence, aradan çıkıyor hepsi :) Hayırlısı olsun inşallah :)

Bende anlatayım :) bir aylık sözlü kızçe olarak:nazar: . Bizimde 4 yıl oluyor beraberliğimiz ben onun ailesini o da benim ailemi tanıyordu zaten. Önce onun ailesi bizim müsait oldugumz bir gün tanışmaya geldiler. Tanışmada biz yaprak sarma börek,semizotu salatası ve yanında çay ikram ettik. Onlarda Baklava ve çiçekle geldiler.Bir hafta sonra söz olacağı için (sözlümün babası memlekete gidecek diye acele oldu) biz iade-i ziyarete sözden sonra gittik annemle beraber. Neyse söz günü pasta yaptırdık . Yanına da mercimek köftesi ve börek kurabiye :KK70: Onlarda bohça hazırlamış çiçek çikolata getirmişler. evde baya kalabalıktık nişan gibiydi yani. Ben dağıtmalık bişey hazırlamadım ugrasmak istemedim. Önce isteme oldu sonra toplanıldı yüzükler takıldı, sözde tektaş,ince alyans ve bileklik takıldı bana. Bu şekilde oldu işte ekimde de nişanım var şimdi onun telaşı başladı :KK69:

Arkadaşlar merhaba. söz hakkında azıcık bilgiler alayım sizdennn :) Yaza inşallah sözüm olacak da söz bohçası yapacakmıyız? ya da onlar bana söz yüzüğü yani tek taş veya sözün yanında başka birşey takarlarsa, kız tarafı bişey takmazsa ayıp olmazmı? en azından saat flnmı taksak acabaa? bilemedimm kafam çok karıştı :KK64:

Arkadaşlar merhaba. söz hakkında azıcık bilgiler alayım sizdennn :) Yaza inşallah sözüm olacak da söz bohçası yapacakmıyız? ya da onlar bana söz yüzüğü yani tek taş veya sözün yanında başka birşey takarlarsa, kız tarafı bişey takmazsa ayıp olmazmı? en azından saat flnmı taksak acabaa? bilemedimm kafam çok karıştı :KK64:
Bizde nişan da veya düğünde takar kız tarafı saati canım. bizde söz bohçası olduğu için (onlar da yoktu) karşılıklı haberleşerek yaptık . Yüzüklerimizi de kendimiz gidip aldık tek taş ve alyans. Söz de genelde takı takılmaz bilezik falan ama bazısı durumu iyi olanlar yapıyordur belki bilemem. Bana alyans tektaş ve ince nazar boncuklu bileklik almıştı nişanlım :)

Kızlar 28 gun sonra istemem var nasipse. Istemeden 1 ay sonra da nişan düşünüyoruz salonda. Isteme nasil olucak tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum :) Isteme Söz bir arada mı olmali olursa nasil olucak yuzuk takilir mi? Ikramlik verilir mi yoksa sadece kahve cikolata mi? Sunu da belirteyim, Maddiyat olarak da pek iyi sayilmayiz.. ve isteme den once tanisma olmali mi? 4 yildir beraberiz erkek arkadasimin ailesi beni taniyor benim Ailemde erkek arkadasimi taniyor yardim ediin lutfenn.

canım benim de ocak sonu sözüm var:nazar: onun öncesinde aileler tanışmaya gelecek ve bence gelmeli:KK45: ikram konusunda çok bilgili değilim ben de ama kişiden kişiye değişir o yani. biz tanışmada çay ve yanına bir şeyler hazırlamayı düşünüyoruz. isteme ve söz aynı akşam olacak. şık bir pasta yaptırmak istiyorum üzerinde baş harflerimizin olduğu:KK200: şeker hamuru ile çeşitli kurabiyeler ve bu tarz şeyler yine. onun dışında ailelere farklı şeyler dağıtılıyor sözde. o kısımda neler olacak hiç belli değil:KK76:

ay konu epeyce eskiymiş şu an fark ettim:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: sözünüz olmuştur sanırım artık tecrübelerinizden bahsedersiniz belki:KK70::KK70::KK71:

X