Kız İsteme isteme+söz+nişan hepsi aynı gün

pufboregi

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
3.284
3.111
448
Merhaba arkadaşlar;
Yıllardır takipçiniz olmama rağmen aranıza yeni katıldım...
Görüşlerinize ihtiyacım var. Söz ve nişan birarada olsun istiyorduk. Şimdi istemeye geldiklerinde hepsi birarada olacak. Yanlış mı yapıyoruz bilemedim ama çok masraf olsun istemiyoruz. Eve istemeye geldiklerinde yüzükleri takıverip nişanlanmış olacağız. Ailem zaten eş adayımı tanıyor ve damatları olsun istiyorlar, vermeme gibi bir durum söz konusu değil yani :) İlk o gün tanışacaklarına göre, o gün nişanlanmak garip mi olacak? Forumdan takip ettim, hep 2. veya 3. aşamada nişan olunuyor.

valla bana sacma gelmiyor isteme olucak ardından soz ardından nisan bir suru masraf iki tarafada birde git gel sıkıntı bir suru bende boyle istiyorum direk nisan olsun en guzeli...

bana sorarsan en ıyısı... ıstesınler soz nızan bı arada evde olsun .. dugun de en fazla 1 sene sona olsun... erkende olabılır tabı.. gerek yok gereksız masraf yapmaya veya nısanı bı yer tutup yapmaya.

mutluluklar sımdıden sana. Hatta dugun bıle yapma nıkah ve nıkah sonası eglencee super olur bende ole yaptım :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Eger söz esnasında tanıyayım, duygularımı ölçüp biçeyim gibi bir kaygınız yoksa bencede bir arada olması çok daha az yorucu olur.

Allah mesut etsin.

teşekkür ederim. düğünü kısmetse 1 sene sonra yapıcaz. daha fazla uzatmak yok :)
o zaman nişan bohçası olaylarına da aynı gün mü gireceğiz? sanırım bir an önce başlamam gerekecek. gerçi daha 3 ay var ama ben çok heyecanlandım :78:

Öncelikle hayırlı olsun canım. Hepsi bir arada olabilir, şartlar onu gösteriyorsa. Benimde muhtemelen seninki gibi olacak, çünkü onlar başka şehirden gelecekler, devamlı gel, git olmaz. Hepsi biraradan çıkıverir. Ama alışveriş işini önceden yapman lazım, tatlım

bizimki öyle oldu, aksine herkes çok beğendi hepsi birarada tek gnde hallolmuş oldu :) kimsede yadırgamadı bizdede ailem onu tanıodu,bende onun ailesini tanıyordum...1günde streslerin hepsi biter gider
buarada onlar nişan bohçasını o gün getirdiler,bizde annemle şimdi hazırlıyoruz,bitirince onlara götüreceğiz onları aranızda konuşabilirsiniz tatlım

teşekkür ederim alışverişi yetiştiremez miyim, o kadar uzun zaman varmış gibi geliyo ki bi kıyafet alıncak bir de bohça işi var o kadar dimi? yoksa başka şeyler de mi var?:18:

konuyu tam okumadımda baslık yettı bana:) ısteme soz nısan aynı zamanda olur gecen hafta cuma benım oyle oldu geldıelr ıstedıler sonra bahceye ındık yuzuklerımız takıldı pastamızı kestık falan fılan olur yani. on kez gel gıt yapılmasın dedı babam gelınce ısteyın nısanıda yaparız dedı babamada onceden ben soyledım hepsı bır arada olsun ıstıyoruz dıye,

ohhh .. bence en güzeli.. ne kadar az stres, masraf ve efor oluyorsa en iyi bence.. iler ki aşamalarda zaten hepsi bol bol oluyor.

bana sorulsaydı bende bunu tercih ederdim ama malesef bizde baya sancılı ve uzun vadeli oldu..

bence gayet iyi fikir

Biz de aynen öyle yapmıştık, hatta bizde sadece anne babalarımız ve biz (haliyle) vardık. Bırakın
teyzeler, amcaları, benim ablalarım ve eşimin abisi bile yoktu. Büyük ablam bir süre bozuk attıydı bize.

biz de hepsi birlikte olsun istiyoruz hatta onun ailesi de öyle olsun diyor, ama bizimkiler usulüne göre olsun önce söz yapılsın nişan sonra evde yaparız diyorlar, nasıl vazgeçiririm bilmiyorum. bir tek onların istediğiyle karar verilmiş olmasından hoşlanmıyoruz açıkçası

bizimki de öyle oldu
şehirdışından geleceklerdi ve vermeme gibi bir durum yoktu
geldiler ilk gün isteme ve alışveriş oldu ikinci gün söz nişan bir arada oldu bitti
kayınvalidem gelirken bohçayı getirmişti
biz daha sonra hazırladık ve iade-i ziyaret yaptık
kimse de yadırgamadı
hem önemli olan sizin isteğiniz...
mutluluklar

arkadaşlar hiçbir şey istediğiniz gibi olmuyormuş böyle durumlarda onu anladım... anneannem ele güne karşı rezil mi olcaz diye illa nişan olcak dedi. o yüzden geçen hafta hem tanışma hem de isteme oldu. yüzüklerimiz takıldı. Allah'a şükür bu kısımlar iyi geçti. Aileler birbirini sevdi. Ama bizim nişan ayrı olacak(mış!) illa masraf çıkacak başımıza. şimdi nişan yeri tutuldu ve ben kıyafet arıyorum. napalım madem mecbur kaldım ben de keyfini çıkarmaya çalışcam artık :)

inşalllah sizinkiler istediğiniz gibi gidiyordur

hayırlı olsun tebrik ediyorum, farklı şehirlerde olunca herşey zorlaşıyor, bizde önce gelip aileleler tanışsın daha sonra isteme ve yüzük takılsın diye düşündük

Benimde ayrı şehirdeler canım, bende şimdi nasıl olcak diye düşünüyorum. Bir kaç haftaya kadar, aileler tanışmaya gelecek, sonra biz oraya gideceğiz. Daha sonra kız isteme, nışan beraber olur gibi, yada aralarında 1 gün olur. Bu arada biz ne zaman alışverişe çıkacağız, hiç bilmiyorum, düşündükçe kafam karışıyor:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…