Kız İsteme Isteme de hangi yemekten pişircem yardıııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmm

aylinesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
127
3
26
Ankara
Kızlar benim tanışma isteme söz nişan hepsi bir günde olacak kaynanalar başka il den gelecekler de :) benim sorum şu olacak gelenlere yemek olarak ne ikram edeyim sizce ne yemek yepmalıyım

Kızlar benim tanışma isteme söz nişan hepsi bir günde olacak kaynanalar başka il den gelecekler de :) benim sorum şu olacak gelenlere yemek olarak ne ikram edeyim sizce ne yemek yepmalıyım

Canım madem uzak yoldan gelecekler ,, doyurucu birşeyler olmalı... Ana yemek olarak et yemeği tercih et, yanına pilav, bir çeşit zeytinyağlı geri kalanıda mezeler salatalar oılabilir,
közlenmiş patlıcan salatası ya da ali nazik
güveçte mantar sote
kremalı patates
kırmızı biber salatası
bu tarz basit yemekler masayı daha renkli gösterir.... Kolay gelsin,, Hayırlı olsun bu arada:))

mmmmmmm, bu yemeklerle hazırlanmış bir sofrada doymuşlarsa vermeme imkanları olmazz şuraya bakk enfess:) hafızamda canlandırdım da i an, hayırlı olsun canım :)

çok teşekkür ederim tatlım...ayaklarım yerden kesiliyo beynim durdu zaten kolaymı 3 yıldır bu günü bekledim :) tatlı olarak gül tatlısı düşündüm baklavada olabilir aslında hazırmı alsam acaba oooooooooofffffffff bocaladım yine :)

slm kızlar bu siteden caayip faydalandım ve sayenizde artık en azından bir plan oturdu kafamda. allah izin verirse benim de 17/11/12 de tanışma+söz+nişan+isteme hepsi bir arada olacak,ve sevdiğim başka şehirde yaşıyor yaklaşık 4 5 saatlik yoldan gelicekler... şöle bir anlatmak istiyorum yapacaklarımdan yorumlarınızı bekliyorum...şimdi önecelikle bizim eve gelecekleri saat öğlen olacak hoşgeldiniz faslını geçtiniz geçtikten sonra servis tabaklarında ikram yapayım diorum menü şöle, yaprak sarma,mercimek köftesi, su böreği, kıymalı börek, tuzlu ve tatlı kuru pasta,içecek olarak cola vb.
yemekten sonra sohbet muhabbet büyük ihtimalle o arada istenirim diye düşünüyorum, isteme ve söz merasimi sırasında yaşpasta keseriz ve yanına kuru pasta içecek, ve yine sohbet muhabbet akşam gidecekler kalmayacaklar büyük ihtimalle akşam gitmeden öncede yola gidecekleri için yemek verelim diyorum, yemek masamız 8 kişilik acaba sıkıntı olumu bilmiyorum ama kişi sayısı herhalukulade 8 kişiyi geçecek başka bir masa daha var geri kalan ı için aynı oda içinde o masada da servis açıcam acaba ayıp olurmu dersiniz,size bvirde akşam yeğeği menüsünden bahsedecğim;et li yemek,fırında patatesli yemek,yanına pilav, tavuk suyuşehriyeli çorba, yoğurt,salata,ortaya z.yağlı biber ve patlıcan dolması ve tatlı...bu kadar ne dersiniz olmuşmu kızlar yaaaa aranızda mutlaka tecrübeli insnlar vardır,,, ağırlamanın kusursuz olması lazım aç kalmamarı lazım,,, he bider yemeklerin yanı sıra şu bohça muhabbeti varya aynı zamanda nişanda olcağı için sadece sevgilime bohça hazırlıycam babasına söz kesesi içinde seccade annesine eşarp, ve diğergelenlerede havlu ve eşarp vericem hediye maayeinde bide giderlerken kuzenimi görevlendricem tatlı üzerinde isimlerimizn yazılı olduğu söz kurabiyeleriden sipariş verdim onu dağıtacak.... vee aklıma takılan bir soru var lütfen yardım edin ben hazırladığım bu damat bohçasını ve diğer hediye keseleri nasıl takdim edicem onlar otutrken dağıtacammı ben mi dağıtayım yoksa annem mi versin :SSS bu konuda bilgi lazımmmmm:18:şimdiden teşekkürelr

Sırf anılarımı tazelemek için girdim bu bölüme ve çok garip oldum
biz de gecen sene 22 ekim'de nişanlanmıştık şu an evliyiz bu arada. Ailelerin ilk kez tanışması, isteme, söz, nişan hepsi bir yerde oldu ve çooook heyecanlıydım :) kazasız belasız atlattık ve cok güzel bir anı olarak kaldı her şey kafada. inş seninki de öyle olur.
karşı taraf izmir, antalya ve ısparta olmak üzere üç farklı şehirden geldiler.. o tarafın ilk erkek torunuydu eşim. ben de bizim ailedeki son kız (ilk kuşaktan).. yaklaşık bir kırk kişi olmuşuzdur (bizim aile de cok kalabalık).
biz şu şekilde yaptık; geldiler oturdular (nasıl sıgdık hala anlamıyorum), hoş beş ettik kahve ikram ettik sonra apar topar beni istediler ben ne oldugunu bile anlamadım ama güldük eğlendik. sonra ikram servisi başladı.. ikramlar baya vardı.. porselen tabakta (bunu özellikle yazdım çünkü bazıları kullan-at tabak kullanıyorlar, bana pek dogru gelmiyor ama tabii herkesin kensi seçimi) hazırladıklarımızı sunduk: su böregi, sarma, iki dilim ev baklavası (kağıt servis şeyleri var ya onların içine koyduk), küçük misket köfteler, bol çeşitli makarna salatası, yogurlu patates salatası, mercimek köftesi, pogaca ve sanırım 1-2 sey daha. bunun dışında ortaya sehpalar koyup büyük tabaklarda servis kaşığı ile arpa şehriye salatası, karnıbahar salatası, protiterol, tatlı topları yerleştirdik. İsteyen aldı. Yanında çay ikram ettik.. kaç demlik çay demlendi bilmiyorum. Allahtan babam fabrikalarda/kahvehanelerde kullanılan çay şeylerinden bulmuştu o rahat oldu. Sonra çerez ve meyve ikram ettik. akşama dogru geldikleri için akşam yemeği vermedik. zaten baya bi oturdular ve kalacakları otele gittiler. sabah da çok güzel bir yere kahvaltıya götürdük onları ve bitiminde yolcu ettik.
sevgilimle bohça yapmayacağız diye karar vermiştik (anneler her ne kadar olmaz deselerde öyle yaptık) ama küçük hediye paketleri yaptık. ben gelen her erkeğe bir havlu aldım, bayanlara da yün şal.. çocuk da vardı onu da unutmadım tabii küçük bir hediye aldım.. onlar da aynı şekilde bana, kardeşime anne ve babama küçük hediyeler almışlar. tabii babannem ve annaneme de..
kısaca bizde böyle oldu.. eger mümkünse aksama dogru gelsinler bir de yemek faslı çıkartmayın.. zaten gergin de bir ortam oluo az biraz. sonra gevşiolar ama olsun :)
şimdiden kolay gelsin :)

bu arada eklemeyi unuttum: hediyeleri tam gitmeye kalkarken onlar cıkartıp eşimin annesine verdi. dagıtım işini o yaptı. onlar da o zaman vermişti bana hediyelerini. ama bohça falan diosun onu pek bilemiyorum..

Son düzenleme:
verdğin bilgiler çok teşekkürler :) işin kötüsü ben ailenin ilk evlenicek kızıyım ve bizimkiler oldukça tecrübesizler...o yüzden herşeyi sanki benm üzerimde gibi hissediyorum off inşallah benm ki de güzel geçer sizin gibi:S... en sonunda anlamadım damadın annesimi kalkarlarken verdi? benim de bohça dediğim öle hediye paketleri keseleri olucak sadece sevgilime diğerlerine tek bir hediye koyacakken sevdiğime bikaç hediye ekliycem içimden geli,o off çok stresliyim çok

o kısmı tam hatırlamıyorum sanırım basta verdiler onlar paketleri biz de kenara koymuştuk.. hani çiçek çikolata falan getirip veriyorlar ya, o esnada. onlar cıkarken ben verdim eşimin annesine ya da eşim o kısmı hatırlamıyorum.
Tavsiyelerim:
kahve makinesi bul birilerinden, o kadar kahveyi pişirmek çok zor (bizde kim pişirdi hatırlamıyorum ben sadece servis yaptım)
yemek olayından kendinizi sıyırmaya bakın bence, yoksa daha da kasar sizi.
nişanlın annene de küçük bir çiçek getirsin seninkinin yanında, anneler cok mutlu oluo :)

benimde yakında olacak walla sizlerde olmasanız hepten kafayı yerim heralde ailenin ilk kızıyım onlarda nenasıl yapılır bilmiyolar aetler farklı mesafeler uzak ................................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…