• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istediğimi almaya başladım..peki şimdi nerden devam etmeliyim?

konu sahibi açısından olayı anlamaya çalışıyorum. belki kendisi hani böyle görümcesi ve kayınvalidesi ile sıcak ilişkiler kurabilen gelinlerden olmak istiyor yani herkes kayınvalidesi ile ayda bir görüşecek diye bir zorunluluk yok, isteyen annesinden çok kv ile görüşür.

henüz 2 yıllık evliyim ama yakınlarımdan gördüğüm kadarıyla "fazla muhabbet tez ayrılık getirir" dedikleri doğru. ben kv ve görümcemden şu güne kadar Allah'ıma şükür tek bir laf duymadım, duyduysam da kötü niyet aramadım, anlamadım. Ama bunda en büyük etki fazla görüşmemek, onlar da Allah razı olsun iyi insanlar, karışmazlar bize, bana. ama ben de her gün "annecim, annecim" demem, hele şimdi daha nişanlısın belki ilerde birbirinizi tanıyıp çok sevecekken arama muhabbetinden araya önyargılar giriyor. ben nişanlı iken bayramlarda, önemli günlerde arardım, saygımı eksik etmezdim, zaten Allah kısmet eder de evlenirsen, arama, sormaya çok nedenin olacak, kv ne şimdiden dolma, görümceni de umursama kendi haline bırak bence.

sen bunlara kafani yorma nişanlin seni hakli görse bile ne olacak ki sonuçta ailesi onlari değiştiremez ki sen ailesine karşi mesafeli ama saygili güleryüzlü ol yeter.belki zamanla birbirinize daha çok isinirsiniz bu işler biraz da zaman ister şimdi bu konulara takilma nişanliliğin tadini çikar derim:31:

Bu arama,aranmama mevzusu niye bu kadar sorun anlayamıyorum.
Ben de nişanlıydım hiç kv aramazdı görümcem olacak uyuz da öyle.
Bayramlarda mesaj atardı görümcem.
Kv ise eşimle selamlar gönderirdi ben de genelde sen de selam söyle nasıllar
diye geçiştirirdim.
Bir gün niye beni aramıyor demedim:26:
Ben de sadece kandillerde,bayramlarda ya da hastalıkta arardım.
Evlendim durum değişmedi, ama yaşanan tatsızlıklar oldu yüzyüze.
Ben artık selam bile göndermiyorum bayramlarda eşim ara diye zorlamasa
valla elim telefona gitmez.
Amannnn valla hiç umrumda değil oğlu sevsin,kıymet bilsin yeter dedim.
Hala da onu derim.
Sevmesinler ben de sevmiyorum.
Saygı duysunlar duyalım yeter.
Zoraki samimiyetlerden nefret ederim ben.
Eşim de zorla sevgi oluşturacak en büyük sıkıntımız..:ssz:

Oyun kelimesine bu kadar takılmayın bence. Kötü niyetle söylendiğini düşünmüyorum. Ben sözlü olduğum zamanlar ne kayınvalidem olacak insan arayıp sorardı, ne görümcelerim. Bende isterdim çok iyi anlaşan insanlar olalım. Ama ben görevimi yapıp, hal hatır sormaktan kaçınmadım. Yine de yaranamamışım orası ayrı mevzu. Benimde eski sözlüm herşeyin farkındaydı, evet sen haklısın derdi. Ama onlar büyük, sen yine de ara sor derdi. Zoruma gitmedi böyle onları arayıp sormak. Ama işte insan bazı şeyleri belli edermiş. Maalesef onlar yüzünden nikaha bir aydan kısa bir süre kala ayrıldık. Sen sen ol ne kimsenin oyununa gel, ne de kimseye oyun oyna. Yapman gerekeni yap, gerisini Allah'a bırak. :)

Bu arayıp aramama olaylarından daha hayati sorunlarınız vardı sizin ....
Bence önce onları çözmeye odaklanmalısınız
İki lafından biri yalan dediğiniz nişanlınızın hangi lafına güvenerek yola çıkıyorsunuz ki?

bence daha nişanlıyken buraya yazmaya başladıysan bu işe hiç girişme derim çünkü üzülen sen olacaksın gibi görünüyor.

Back