How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

işte yiğit ardamın maceralı doğum hikayesi

hayat7681

3 prensim benimle
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
4.342
9
158
43
Bursa
nihayet 40.haftamıza gelmiş bulunuyoruz evet heyecan dorukta cuma günü kontrolüm vardı ve perşembe günü sabaha kadar uyumadım annelik iç güdüsü sanrım olacakları hissettim cuma günü geldi oğlumu uyandırıp hastaneye gideceğimi söyledim ve hemen anneciğimi oğluma bakması için çağırdım ve eşim annemi alıp geldi. bende hazırdım artık evde oğlumu bırakmakta inanın çok zordu bir yarım evde kaldı neyse hastaneye gittik kayıt yaptırdık ve ismim söylenince çok heyecanlanmıştım neyse odaya geçtim hemşire hazırlığımı yaparken jale hanım geldi evet bebişimize bakalım nasıl artık zamanı gelmişmi dedi ve baktığında oo çok güzel doğum kanalına girmiş bebeğin birde kalça muaynesi yapalım dedi ve 3 santim açılmış çok güzel dedi ve hemen yatış için üst kata çıkın hazırlıkalra başlayın dedi benim heyecan dorukta kalbim çıkacak gibi atıyordu neyse hemen yukarı çıkıp yeşim hemşiremi sordum ve kafeteryada olduğunu söylediler heber verdiler geliyor dediler neyse bizde odaları gezmeye başladık eşim süit oda istiyordu ama hepsi doluydu koridorun sonunda köşe oda var orasıda standart odaların iki katı orasıda çok güzel yarı süit dediler ve oda seçimimizi yaptık ve yeşim hemşirem kapıyı çalıp yanımıza geldi güler yüzüyle negatif odama pozitif enerji dağıtıyordu resmen, çok güler yüzlü sıcak kanlı sempatik bir cici bayan yeşimcimm sağolsun oda beni eşimle beraber rahatlatmaya çalıştı ve normal doğum yapacağım için o yönde hazırlıklar başladı suni serumum takıldı herşey sırasıyla yaplıdı ve yeşimle ebe gelip kalça muynesi yaptılar ve 4 santim açılmış çok güzel hızlı bir şekilde açılıyor dediler bende bir an önce epiduralim takılsın diye beklemeye başladım ve 5 dakika aradan sonra anestezi uzmanı gelip dikkatli bir şekilde epiduralimi taktı ve bittmi yoksa dediğimde evet dedi ohh çok şükür bunu atlattık dedim ve hemşireler yanıma sık sık gelip keyfin nasıl artık diye sordular hızlı bir şeklide açılacak epiduralin etkisiyle dediler. ve eşim annemi almaya gitti ve anneciğim geldiğinde gözlerim doldu her ne kadar anneme hissetirmesemde o heyecanımı anlıyordu ve nasılsın diye sorduğunda aaa süperim her şey yolunda heyecanım kontrol altında deyip annemi rahatalttım anenmde benden çok heyecanlıydı. eşimm gülerek aa tabi tabi çok rahat 5 dakikada bir hemşire düğmesine basıyor o kadar rahatki sorma dedi bir nebze dalga geçtiler. neyse sonra jale hanım gelip durumumu sordu eşimde birazdan kalpten gidecek dedi jale hanımda inan doğumun güzel olacak epiduralin etkisiyle hiç birşey hissetmeyeceksin dedi bana güven değip elimi okşadı. herkez bana moral verme çabasındaydı neyse jale hanım muaynemi yaptığında bak 5 santim olmuş bile gördünmü dedi bu arada saat 3 civarı, neyse jale hanım gitti yeşim biraz kalkıp yürümenin bana faydası olacağını düşünerek kalkmamı istedi biraz yürüdükten sonra yatıp hemşireler geldi ve odadan annemle eşimi çıkartıp muayne ettiler ve 6 santim olmuş dediler yeşimciğimde ben dedim prenses doğumu olacak senin doğumun rahat ol dedi, ağzından bal damlıyordu.sonra eşim yanıma gelip sancılarımı yanımdaki makinadaki görüntüden takip ediyordu şimdi 15e düştü şuan sancın yok rahat ol dedi evet çıkyor rahat ol ve oo 40 buldu hayatım süpersin zirve yaptın dedi yeşim hemşiremde sen bizim mesleği elimizdenmi alıcaksın galiba bu ne merak bunlarrı takip ediyorsun falan diye sohbet ediyorlardı. ama benim aklım doğumum nasıl olacak o endişenin içindeydim biraz aradan sonra jale hanım gelip nasıl sancıalrı hissediyormusun dedi bende evet dedim epidural tam sancıyı kesmiyormu diye sorduğumda yeşim hayır 100 de 60ı kesiyor dedi normal doğumda sancıyı azda olsa ıkınmak için hissetmeniz gerekli dedi ve yeşim o sırada çıktı jale hanım annemle eşimi çıkarıp muayne ediceğini söyledi bende o sırada eşime eksikleri alması için eczaneye gönderdim.evet jale hanım muayneye başladı oo 7 santim olmuş evet artık doğuma çıkacağız yoksa burada doğurcan nerdeyse bu ne hızlı açılma dedi ve suyumu patlanmak için hemşirerden bir kaç parça birşey istedi ve suyumu patlattı o sırada eşim aradı cebim masının üzerindeydi ve jale hanım uzattı eşim başka birşeye ihtiyacım olup olmadığını sordu bende yok dedim ve jale hanım hala alltan muayne ediyordu ve bu muayne diğerlerine göre daha uzun sürdü neyse ben kapattım telemi.bir dakika aradan sonra tekrar çaldı ve jale hanım teli bana vermeden kapattı. evet işte oan garip birşeylerin olduğunu sezdim o sırada jale hanımın telefonu çaldı hastasına ben size döneceğim deyip telini kapattı ve hızlı hareket etmeye başladı allahımm lütfen kötü bir şey olmasın deyip dua etmeye başladım ve telefonu tekrar çaldı jale hanımda acil durum aramayın dedi. bende nasıl yani jale hanım sorunmu var dediğimde hemşire düğmesine bastı ve hemşireye sadece senmi geldin diğer hemşireler nerde diye bağırmaya başladı.başka hemşireleri toplayın odaya çabuk diye paniklemeye başladı ve anneciğimi kapının aralığından bakarak gördüğümde ağlıyordu, biricik aşkımı ise eczaneye gönderdiğimin pişmanlığını yaşıyordum o an ona çok ihtiyacım vardı. jale hanım koridora çıkıp acill sedye istiytorumm bebeğin kalp atışları yavaşladı diye bağırınca, hayırr olamaz diye bağırmaya başladım jale hanımda benim duyduğumu düşünmemiş olsa gerekki ağlama sadece sezeryan olman gerekiyor canım lütfen dedi, beni rahatlatmaya çalıştı ve tekrar koridora çıkıp hemşirelerin hepsini 1 dakika içinde ameliyathanede göreceğim dedi sedye geldi beni hızlı bir şekilde jale hanım hemşireler kaldırıp sedyeye koydular ve osırada hemşire bana imza atmamı istedi bende kafamı sallayarak elimi gösterdim elim feleket titiriyordu hemşirede elimi tutup karalattı ve odadan çıkarken annemle göz göze gelmek çok kötüydü canım anenciğimin gözleri kan çanağı gibi olmuş eşime hadi çabuk gel sezeryana gidiyor dediğini duydum ve odadan çıkınca diğer hastaların kapılardan baktığını görmekte bir okadar kötüydü koridorda beni resmen uçurdular bense tarif edilemez duyguların içindeydim.asansöre bindiğimde jale hanımı göremedim ve ameliyathaneye girdiğimde aman allahım o ne kalabalık bu kadar hemşire nasıl 1 dakika içinde toplanmış çok şaşırıdm ve biri gelip yanıma elinde neşterle sakınnn hayır jale hanım yok asla lütfen diye bağırdığımda benim tatlım deyip maskesini indirdiğinde çok şükür deyip yattım ve bayıtıldım sonrası eşim hemen benim ardımdan gelip ameliyethane kapısında beklemiş ve o sırada içeri girmek için yardım istemiş başka bir dr. dan ve oda bunun acil durum olduğunu o bakımdan sizi içeri alamayacağız demiş eşimde benim çok korktuğumu heyecenalı olduğumu düşünüp onun bana ihtiyacı var ne olur izin verin demiş ama nafile10 dakika kadar bekledikten sonra yukarı odama çıkıp detaylarınıı anneme sormuş ve yıkılmış bu olaydan 15 dakika önce kadar yeşimcimm ve eşimle birlikte eşimin doğuma gireceğini konuşup gülüyorduk yeşim hemşirem olurda eşim çıkmaya kalkarsa sakın ha izin verme diyordum yeşim hemşriemde sen bana baksana izin verirmiyim hiç deyip güldü bu arada yeşimciğimde eğitime kadar çıkmıştı yukarı ve osırada oda yanımda yoktu yani hiç birşey istediğim gibi gitmedi, benim heyecanımın korkumun niye bu kadar çok olduğu belli oldu tabi, demekki insan bazı şeylerin kötü olacağını önceden hissediyor benim gibi ben hissetmiştim neyse sonra oğlumuz doğmuş ben hala baygın jale hanımın hadi canım kalk bak tontiş bir oğlun oldu hemşrielerde bak şuna ya diye konuşmaları duydum ve gözümü açamıyordum jale hanım bu anı gör hadii dedi ve gözümü açtırdı oan oğlumun bana boncuk boncuk baktığını görüp kendimden geçtim o anın tadınıda çıkaraamdım oğlum benden yarım saat önce odaya çıkmış tabi herkez başında doğum yaptığımı duyan herkez gelmiş bende odaya çıkmışım fakat ara ara hatırlamalarım oluyor. sadece eşimin elimi tutup özür dilerim hayatım seni bıaraktığım için dediğini duydum elimi sürekli öpüp okşadı kendime gelmem 2 saati bulmuş ve eşimin elimdeki o sıcaklığını hissetmemde 2 saat sürdü ve bu saat zarfında annemle yeşim bebeğimi emzirtmiş o anıda hatırlamıyorum sadece en mutlu olduğum an kendime geldiğimde bebeğimi yanımda görmek bana baktığını görmek çok muhteşem bir andı, inanın bebeğimi bir an kaybettiğimi düşündüm buna rahman hiç küvezde kalmamısıda çok güzel çünkü bebeğime iki defa kordon dolanmış çok ciddi ve herşey kabus olma noktasındayken bu duruma gelmek imkansız gibiydi.o yüzden jale hanıma tekrar tekrar teşekkür ettim ve oda bana durumun senin sandığındanda ciddi bir durum olduğunu söyledi ve saniyelerle yarıştık dedi ve o yüzden jale hanıma ne kadar şükretsem azdır doktor seçimimi doğru yaptığımı bir kez daha anladım jale hanım süper bir dr. onun aceleciliği tez canlılığı olmasa hayatımız kabustu. hepsine çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız jale hanım, yanımda olmasanda ne kadar üzüldüğünü bildiğim yeşimciğimm,gözyaşlarına kurban olduğum anneciğim ve vazgeçilmezimm aşkım sen iyiki varsınız, işte kızlar doğum hikayemm acı tatlı olsada gzüzel hatıraları olan doğumum

sağlıkla almışsın kuzucuğunu kucağına inan hüngür hüngür ağlıyorum çok duygulandım , çocuklarınla ailenle nice güzellikleri yaşam dileğiyle ,allah herkese kolay doğumlar nasip etsin bakalım ben ne yapacağım nasıl atlatacağım o süreci:)

AY CANIM BENİM YAA AY SANKİ OKURKEN O PANİĞİ O HEYECANI BEN YAŞADIM akannehir AMA ALLAHIMA ŞÜKÜR SAĞ SALİM HAYIRLISIYLA KAVUŞMUŞSUN BEBEĞİNE ALLAHIM HİÇ AYRIMASIN CANIM :Saruboceq:

cnm ya hem ağladım hem okuum bende allahım yiğit ardamı ve diğer evladını sana bağışlasın uzun ömürleri olsun Allahım acılarını göstertmesin inş. analı babalı sağlıklı büyüsünler. vallhi yeşimin ve diğer hemşirelerin o pozitiflilerini okadar iyi qanladım gözümde canlandırdım o hallerini doğum telaşını sanki seninlşe bende yaşadım hayırlısıyla evladın yanında tüm zorluklarına rağmen sancılarını çekmişken normal doğum beklerken sezeryana alınmak üzmüştür tabi seni hemde sunin vallhi biliyorum acısı felaket açılmanda güsel olmuş hemde hızlı vallhi ben 9 satte 3 cm açılmıştım epudralinde yapılmış valhi bütün şartlar uygunken jale hanımın tez canlılığı süper drlarımız allaha şükürler olsun çok iyiler onların sayesinde evlatlarımız bugün kucaklarımızda

ayyy canım benim ne zordur o an ne zordur o nst nin verdiği acı sesi duymak çok iyi bilirim hala Yeşimin yanına çıkarken kulaklarımı tıkıyorum odalardan birinden o sesi duymamak için. ama çok şükür Dr. muz saolsu sayesinde hepimiz sağlıkla kucaklayabildik yavruşlarımızı.Allah analı babalı büyütsün canım.

canlarım benim sağolun bu kadar uzun doğum hikayemi sıkılmadan okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

senağlamasenağlama Ay çok duygulandım...senağlama

Gözün aydın hayırlısı ile almışsın kucağına boşver gerisinisenağlama

Gözün aydın sağ salim kavuşmuşsun bebeğine ismi gibi yiğitmiş gerçekten.okurken çok heyecanlandım o an yaşananlar ne kadar zordur kim bilir .Allah analı babalı büyütmek nasip etsin,hayırlı bir evlat olur inşallah.

okurken karnıma sancılar girdi hala gevşeyemedim.
Doktorunu vesile kılarak, bebeğini sana bağışlayan Allah'a sonsuz şükürler olsun..

kaderim söylemiştin bana hmen hemen aynı doğum hikayemiz diye evet canım aynıymış...Allah güzel oğluşunu sana bağışlamış şükür...hep mutlu olun kötü anılar hafızanızdan silinsin inş...sanki doğum yaptığım o güne geri döndüm :(((

sağolun kızlar allah kimseye benim gibi korku dolu bir doğum yaşatmasın allah acılarını göstermesin ve kimsenin kucağı boş bırakmasın

Back