İşte yerli otomobilin prototipi

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.034
4.653
198
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3 prototip üretildiğini açıkladı

Yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası'nda kamuoyuyla paylaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3 prototip üretildiğini, Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Anadolu Ajansı yerli otomobilin prototipinin fotoğraflarını yayımladı.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda konuşan Fikri Işık, "Yerli otomobil macerasının II. Abdülhamid'e kadar uzandığını söyledi. Işık, "1884'te Abdülhamid Han yerli otomobil için talimat verdi" dedi.

İşte ilk görüntüler...

Bakan Seri üretim için ‘babayiğit’ beklediklerini ifade etti. Yerli otomobilin 2020 yılında yollarda olması bekleniyor. Bakan Işık, yerli otomobil konusunda, "Babayiğit ortaya çıktıktan sonra nerede üreteceğimize birlikte karar veririz, hatta onun tercihine bırakırız. Sonuçta bir kişi riski üstleniyorsa tercihi ona bırakmak gerek. Ama tüm Ar-Ge'nin Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde başladığını söylemek lazım" diye konuştu.

Işık kişisel Twitter hesabından da yerli otomobilin fotoğraflarını yayımladı.

http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1139425-bakan-isiktan-yerli-otomobil-aciklamasi

Hindistan gibi fakir diye anılan bir ülke kendi arabasını yaptı ihraç ediyor , marsa uydu fırlattı.
Hem de kendi teknolojisi ile ve kendi ülkesinden.
Bizimkiler gizli proje yapıyormuş babayiğit arıyormuş.Birde bir tarafından Osmanlıya bağlıcaklar ya konuyu Abdulhamitin hayaliymiş.Offf off millet aya biz yaya diye bir laf var aklıma geldi.

‘Milli’ Cadillac

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Emre Özpeynirci bugün prototipi tanıtılan yerli otoyu değerlendiren bir yazı kaleme aldı. İşte Emre Özpeynirci'nin yazısı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ocak 2011’de Başbakanlık döneminde ilk olarak TÜSİAD Genel Kurulu’nda dile getirdiği ve hükümetin 2023 programı içindeki en önemli hedeflerden biri olan ‘Yüzde 100 Türk malı otomobil üretimi’ tam bir komediye dönüştü. 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli oto konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve yol aldıklarını açıkladı. Projenin TÜBİTAK bünyesinde geliştirildiğini söyledi. Yine seçimlerden bir hafta önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos’unda ilk prototip üretim, 2016’da inşallah ilk filo üretimi gerçekleşecek” açıklamasını yaptı. Seçim gerçekleşti, AKP tek başına iktidar olamayınca ‘proje yine rafa mı kalktı?’ sorusu gündeme geldi.

Yerli otomobilin prototipi

Ama erken seçim kararı alındıktan sonra yerli oto açıklamaları yeniden artmaya başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık dün ilk kez uzun süredir tartışılan yerli otomobil prototiplerinin kamuflajlı görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı. Üretilmiş 3 prototip bulunduğunu belirten Işık, “İnşallah 2016’da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartında deneyeceğimiz 30-40 araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020’den önce de 2019 sonuna kadar Türkiye’de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Cadillac BLS
RESİMLER ŞOK ETTİ
Ancak yerli otomobilin resimlerini görenler küçük çaplı bir şok yaşadı. Dışı kamuflajlı olsa da otomobil meraklıları aracın ‘Cadillac BLS’ olduğunu hemen anladılar. Hele Bakan Işık’ın yerli otomobilin içini gösteren fotoğrafı sadece Cadillac logosunun kapatıldığını gözler önüne serdi. 17 Ağustos’ta ‘Yerli otomobilin şifreleri’ başlıklı yazımda projenin içinde TÜBİTAK’ın dışında Malezyalı Proton, İsvecli Saab, BMC ve İngiliz tasarım firması Frezer-Nash’ın yer aldığını yazmıştım. Yazımın sonuna da, “Gerek Bakanlık gerek TÜBİTAK’tan bir açıklama yapılırsa, yine bu sayfalarda aynı şekilde yer vermek isterim. Türk halkının ve otomotiv sekterönünün merakla beklediği bu projeyle ilgili detayları bilmek hepimizin hakkı” şeklinde bir bölüm koymuştum. Tahmin edeceğiniz gibi ne bir açıklama, ne bir yalanlama gelmedi. Sadece 1 hafta sonra hükümete yakın bir gazetede haberimi doğrular nitelikte, “Yerli otoda Proton ve Saab teknolojisi” başlıklı bir yazı yayımlandı. Yani işin içinde Proton ve Saab olduğu dolaylı bir şekilde doğrulanmış oldu.

Yerli otomobilin içi

CADILLAC BAĞLANTISI
TÜBİTAK’ın 3 yıl önce iflas edip, Çinlilerin bünyesine giren İsveçli Saab’la çalıştıklarını ve 9-3 modeli üzerinde geliştirilen elektrikli araç prototipinin üzerinde çalıştıklarını duymuştum ama aracın Saab tarafından İsveç’te yine 9-3 platform üzerinde geliştirilen 2007 model Cadillac BLS olacağını inanın ben bile tahmin edememiştim. Bilmeyenler için bağlantıyı şöyle aktarayım, Cadillac ve Saab, Amerikan General Motors’un (GM) bünyesindeki iki markaydı. 2006 yılında Cadillac Avrupa pazarında daha etkili olmak için Saab’la birlikte 9-3 platformunda BLS modelini geliştirdi ve İsveç’te üretmeye başladı. Aracın pek başarılı olduğu söylenemez.

Çin'in çakma otomobilleri

Cadillac BLS'nin içi

Zaten daha sonra Saab iflas etti ve Sancılı bir sürece girdi. 3 yıl öncede Çinliler aldı ama hala toparlanabilmiş değil. İşte dün Bakın Işık’ın gösterdiği kamuflajlı araç, Cadillac’ın Avrupa’da başarı elde edemeyen Saab versiyonu BLS’den başkası değil. Şaka gibi değil mi. Yerli otomobilimiz meğer ‘ Milli Cadillac’mış...

http://www.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310

Biz otomobil falan yapamayız. Malesef o teknolojiye sahip değiliz. Buna inanan şirinlerin var olduğuna da inanır. Biz ancak otomobil parçası ithal eder burda bşrleştiririz. Adı yerli otomobil olur.

Büyük firmaların burda imal edilen otomobilleri bile tercih edilmezken yerli otomobili kim tercih edecek hem? Yazık günah harcanan paraya.

Son düzenleme:

öyle deme birazdan biterler burada yerli otomobilimiz, uçağımız var diye.. çünkü parça birleştirip üzerine Osmanlıdan esintili bir marka yapıştırınca Türk oluyor..

Emre bey cok biliyorsun sen...
Arablarin ic aksani hep birnorine benzer dislarida cogunun vites ayna koltuk on konsol acaba ne koymalarini beklerdiniz.
Bir defa da gurur duyan biri olsa sasardim.Ama ben ulkem adina sevindim.Umarim Hayirli olur.

Istanbulda benim bildigim dunyanin dort bir yanina giden otobus fabrikalari var yerli uretim ama malzeme ihrac ve yabanci firma bizim insanimiz bu isi cok iyi yapiyr ki gozlerimle sahit oldum.Ama %100Turk uretimi baslasa dahada guzel olur.Tabii sen o zaman buna da sevinmezsin.

Otomobilden anlayan insan yerli üretim almaz evla. Dökülüyor çünkü arabalar. Üç kuruş fazla verir tamamen ithalini alırsın. Malesef durum bu.

Doğru düzgün yapmayı becerebilseler, emin olsak tabi ki seviniriz. Ama dediğim gibi ne o iş ahlaki ne gerekli teknoloji bizde yok henüz. İlerde olur mu bilmiyorum.

yerli otobüsümüz var ama kullanmıyoruz.Onun yerine tanesi 1.250.000 euroya İstanbula metrobüs aldık.Tırt çıktı kullanamıyoruz.Olsun canımız sağolsun dedik normal körüklü otobüs aldık ama mercedes yine yerli almadık çok şükür.Yapıyoruz ama kullanmıyoruz.O sırada her yerde ilanlar vardı.İlk yerli uçak ve yerli araba diye.Yine bir seçim zamanıydı.Yine seçim yine aynı hikaye.
.Keşke yapsalar neden sevinmeyelim.Yalnızca tek parti taraftarımı bu milleti düşünüyor yapılana seviniyor.
Yeterki % 100 Türk Malı olsun.

Allah güldürsün evla

Hadi üretildi diyelim, Türk malı deterjan bile kullanmıyor millet ne arabası allah aşkına.. Kim güvenir de biner o arabaya? başına bir şey gelse sorumlu falan bulunmaz, sorun düzeltilmez, taktir / mukadderat / kader üçlemesiyle devam ederiz.. Hayır bizi bize anlatmayın bari, komik..

Arablarin ic aksani hep birnorine benzer
Arapların İÇ aksanına nerden konu geldı yahu Arapların dili mi konumuz

Emre bey cok biliyorsun sen...
Arablarin ic aksani hep birnorine benzer dislarida cogunun vites ayna koltuk on konsol acaba ne koymalarini beklerdiniz.
Bir defa da gurur duyan biri olsa sasardim.Ama ben ulkem adina sevindim.Umarim Hayirli olur.

ha diyorsan ki ; arabaların iç aksamı benzer ; ee.. vitesi koltuğun yerine , aynayı göğüse , koltuğuda bagaja monte edemeyeceğine göre evet benzer

Önemli olan montaj yerlerinin benzerlik göstermesi değil ciciş , kullanılan malzemenin kalitesi

Edit: Arabanın markası , bileğine kuvvet olacağımış .. öyle diyolla..

ha gayret de olabilirdi

İnsan insana, araba arabaya benzer Mericim.

hayır sanada yaranmak mümkün değil.. sanki kadillak 'a binebilecekmişssin gibi.. arabların iç aksanı birbirine benzer !
ben bilememişim pardon. pek anlamıyorsam demek.
Türkiye'de kadillak vardı da biz mi binmedik ayol.
getirsinler ona da binerim :) bi tur verirler mi ki nan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…