İşte HDP'nin seçim vaatleri

oldu tabiiki,koalisyonada her iki parti gerekirse güle oynaya gider..tansu çiller,refah partisi koalisyona gitmedimi,kardeş gibi olmuşlardı:)

Özgürlükler ve demokrasi vurgusunun çok güçlü olduğu bir seçim beyannamesi olmuş bence. Başkanlık sistemine kesinlikle karşı olunduğu net şekilde vurgulanmış. Sosyal devletin gereği ekonomi politikalarını da unutmamışlar. Her bir maddesine imza atabilirim. HDP'nin %10 barajını aşmasını canı gönülden istiyorum.

Bu arada eş başkan apo olur diyenlere de sesleneyim. Nerenizle okuyor, nerenizle dinliyorsunuz bunları? Selahattin demirtaş ve figen yüksekdağ hdp'nin eş başkanlarıdır. Olmaz ya, olursa da eş başbakan bu genç, gönülleri güzel kendileri güzel iki insan olacaktır. Hele bir barajı geçelim eş başbakanlığı sonra düşünürüz

Barajı geçeceğim diye yıkama yağlama yapan bir parti yalan mı ? Alın bende seçim vaadi veriyorum herkese ücretsiz ulaşım herkesi kucaklıyacağım her dine saygım var bla bla inandınız mı ?

Madem bu kadar cici bir parti , öyleyse yeğen öcalanı neden aday gösterdiler birrrr ? ve o kadının arkasında kabak gibi duran neredeyse ülkenin TAMAMI gitmiş kürdistan ! haritası nee öyle ise ? Bunları da açıklasınlar kardeşlik yönü nerde !

Barajı geçmek için tabi ki elinden gelen vaadi verecek özenle hazırlanmış vaadler sunacak , ya ne olacaktı peki , bizim vaadimiz yok mu diyeceklerdi , veya kardeş felan değiliz kimseyi de kucaklamıyoruz mu diyeceklerdi :)))

Vaadlerin güzel olması mı önemli yoksa gerçekçi ve samimi olması mı

Samimiyi geçtim, size gerçekçi gelmeyen vaatler neler?

Samimiyi geçtim, size gerçekçi gelmeyen vaatler neler?
Vaatler değil vaadedenler gerçekçi değil.

Hdp nin yerine akp yi koy yani akp nin seçim vaadleri olsun bu ve tek tek bir daha oku , büyük ihtimalle her bir maddeyi yok artık daha neler , siz mi yapacaksınız bunları mümkün değil dersin değil mi , benim için fark etmiyor hdp nin de olsa vaadler akp nin de olsa gerçekçi değil çünkü sıkıntı vaatlerde değil vaadedenlerde ..

Eşbaşkan kesinlikle değişmez değişmesi teklif dahi edilemez gibi bir kural yok bu yüzden saraylım nickli arkadaşımızın okumasında bir sorun yok . E başbakan olma şartını da biliyoruz değil mi tek şart milletvekili olması mv olmak için de bir madde var engel olabilecek; o da taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hükümlü olmamak sanırım bu maddeyi değiştirmek zor olmasa gerek , örneğin 2006 da mv yaşını 30 dan 25 e indirdik yani değiştirilebiliyormuş..

Hdp çözüm sürecinden ne istiyor ; silahlı güçlerin siyasal yaşama dahil olmasını istiyor isteklerinden biri bu değil mi ? Peki neden bunu istiyor özellikle kimin için bunu istiyor bir düşünelim derim ben sonra bir daha okuyalım seçim vaadlerini.

Öcalanın yeğeninin aday gösterilmesine tekrar dikkat çekip yeğenin arkasında ki kürdistan haritalı kitabı da es geçmeyelim !!!

Lokomotif Banu Hdp=terörist algoritmasından ileri gitmediğiniz için alnlıyorum ki ulusalcı görüşe yakınsınız. Sosyalist olmayan bir bireyin bu beyannamede anlatılanlara olumlu yorum yapmasını beklemiyorum. Ulusalcı bir zihniyete de açıklama yapmanın akp'li bir zihniyete açıklama yapmak kadar zor olduğunun da farkındayım. O yüzden fazla uğraşmayacağım. Tabi ki görüşünüzün farklı olmasını anlıyor ve saygı duyuyorum. Bu konuda sıkıntı yok.

Vaatler gerçekçiyse ve uygulanabilirse eğer vaadedenlerin gerçekçi olmaması çok mümkün gelmedi bana. Hayvanlar öldürülmesin diyor, eşitlik adalet gelsin diyor, diyanet ve zorunlu din dersi kaldırılsın diyor. Sırf içindeki ve desteğindeki bir çok insanın kürt olması neden bu vaatleri uygulanamaz kılıyor?

Seçim beyannamesi içerisindeki "koşullar ne olursa olsun, silahsız çözüm ve demokratik siyaseti savunacağız" ifadesini okudunuz mu bilmiyorum.. Zannımca etki alanı açısından hdp seçim beyannamesi içerisindeki en önemli vurgu bu ifade. Özellikle "koşullar ne olursa olsun" söylemi koşulsuz şartsız silahların bırakılması gerektiğinin aleni bir ilanı. Umarım sorularınıza cevap olmuştur. İyi geceler.

Aslında üç sayfalık bir konu bu önceki yorumlara bakarsanız herkes aynı şeyi dile getirdi.
Kürt olması mı asla , daha önce burada yazdım aynı şeyi tekrar ediyorum hdp gerçekten kürt halkı için çalışıyorsa bizlerde oy veririz destek oluruz diye..
Koşullar ne olursa olsun silahsız çözüm ve demokrasiyi savunacağız hımm peki çözüm sürecinden neden bir dolu koşul öne sürüldü silah bırakmak için bu bir çelişki..
Tam cevap alamadım aslında , çünkü bende size açıklama yapamayacağım o belli oldu aynı durumda gibiyiz şu an siz de kabul etmeyeceksiniz bende. size de iyi geceler

Görmediğim bir şey hakkında yorum yapamam. Fotoğrafı görmedim, ne zaman, nerede, ne koşulda çekilmiştir bilmiyorum. Bilmediğim bir şey hakkında atıp tutmak istemem.

Herkesin aynı şeyi dile getirmiş olması doğru ya da haklı olduğunuzu göstermez. İnsanların bakış açısı farklı olduğu için doğruları da farklıdır. Zaten ilk başta vaatler samimi ve gerçekçi değil yerine vaadedenler samimi ve gerçekçi değil deseydiniz inanın yorumunuzu alıntılamazdım. Herhangi bir ideolojiyi samimiyetsiz bulabilirsiniz çok normal, diyecek bir şeyim yok bu konuda. Sizi ikna etme gibi bir niyetim de yok. Çünkü siz ne derseniz deyin benim fikrim, ben ne dersem diyeyim sizin fikriniz değişmeyecek. Bu yüzden bu tür konuları tartışmayı gereksiz buluyorum.

Silahsızlanma konusunda ise; meclise %10 barajı yüzünden girememiş bir partinin yaptıklarıyla, barajı aşıp temsil etme hakkı kazanmış bir partinin yapacakları ya da yapabilecekleri bambaşka şeylerdir. Amaç barajı aşabilmek ve ardından kaldırabilmek. Zaten hdp barajı aşıp meclise giremezse olacakları hepimiz biliyoruz. Akp'nin millet vekili sayısı en az 50 kişi artacak ve başkanlık sistemi ileyeni başkanımıza merhaba diyeceğiz.

Aslında ilk sayfada ki yorumum vaadenlere yönelik olduğunu belli ediyor.
Peki amaç barajı aşabilmekse bu vaadlerin hadi bir kısmı diyeyim ona yönelik olduğu ihtimali var mı ? Amaç barajı aşmaksa ki görüyorum ki hdp nin hedefi bu, bu vaadelerin barajı aşmak için verilmiş olabileceği insanın aklına gelmiyor mu ?

Diğer partilerin sırf iktidara gelmek için vaat etmiş olabileceği ne kadar akla geliyorsa bu da o kadar geliyor. Her parti ideolojisini bakış açısını halka anlatmak adına eğer iktidara gelirse yapacaklarını ya da yapabileceklerini seçim bildirgeleriyle anlatır. Ama biliyoruz ki sadece biri iktidara gelir. Hdp, ben nasıl olsa iktidara gelmeyeceğim, barajı geçsem yeter deyip seçim bildirgesi hazırlamasa mıydı? Hdp'nin 7 haziran seçimlerindeki asıl amacı barajı aşmaktır zaten. %7lik oy diliminden %35-38'lere gelip tek başına iktidar olabileceği aklınıza yatıyor mu? Barajı geçip meclise girmek kazanan taraf olmak demektir şu an için.

Barajı aşmak için ben inanın ne vaadler veririm hpy e beş basarım belki, barajı aştıktan sonra bu vaadlerine sadık kalacak mı ? Vaad vermek kolay gerçekçi vaad vermekte çok kolay zor olan bunları yapabilmek yapacağına inandırabilmek ve en önemlisi söylediklerinle yaptıklarının çelişmemesi. Akp bugün zorunlu din dersini kaldıracağım dese kim inanır gerçekçi bir vaad mi evet gerçekçi peki samimiyet ve yapacağına yönelik inanç gerçekci mi :)
Hdp zaten barajı aşsa bir dert aşmasa bir dert bana göre.
Bu arada daha önce burada konuştuk zaten hdp barajı geçerse ohh başkanlık sistemi gelmeyecek bu garanti demedik koalisyon ihtimalini de düşündük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…