- 2 Eylül 2014
- 1.362
- 1.592
- Konu Sahibi Lokomotif Banu
Tabi ki hazırlayacak tabi ki amacı meclise girebilmek olacak.Diğer partilerin sırf iktidara gelmek için vaat etmiş olabileceği ne kadar akla geliyorsa bu da o kadar geliyor. Her parti ideolojisini bakış açısını halka anlatmak adına eğer iktidara gelirse yapacaklarını ya da yapabileceklerini seçim bildirgeleriyle anlatır. Ama biliyoruz ki sadece biri iktidara gelir. Hdp, ben nasıl olsa iktidara gelmeyeceğim, barajı geçsem yeter deyip seçim bildirgesi hazırlamasa mıydı? Hdp'nin 7 haziran seçimlerindeki asıl amacı barajı aşmaktır zaten. %7lik oy diliminden %35-38'lere gelip tek başına iktidar olabileceği aklınıza yatıyor mu? Barajı geçip meclise girmek kazanan taraf olmak demektir şu an için.
Elbette her parti seçim vaadleri sunar , kimi gerçekçidir kimi uçuk kaçıktır.. Ama bazı vaadleri sunarlarken sunanlara bir bakarsın üstte yazdım bi daha yazıyım akp din dersini zorunlu olmaktan çıkaracağım dese gerçekçi olmadığını hissettirir. Ben de hdp nin gerçekçi olmadığını söylemlerine bakarak siyasetine bakarak söylüyorum işte yani gerçekçi olmamaktan açıldı konu ve öyle de bitirelim evet maalesef bana gerçekçi gelmiyor. Bu vaadler chp nin vaadleri olsa belki iktidara gelince hiç birini yapmayacak ama gerçekçi bulup oy vermeye koşarım. Zaten yapıp yapmama ihtimali değil onu düşünürsek oy kullanmamız gerekir , çünkü her verilen vaadin tutulup tutulmayacağının garantisi yok geleceğide göremeyeceğimize göre mecbur seçim vaadi ile partiyi eşleştirip samimi olup olmadığının analizini çıkarıp oy vereceğiz.