• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte Gezi olaylarında saldırıya uğradığı iddia edilen başörtülü kadının görüntüleri:

bu konunun bu kadar tiye alınıp dalga geçilmesine inanamıyorum hemde hemcinslerim tarafından,kendinizi o annenin yerine koyun, kim başına böyle bir şey gelmediği halde bunları yaşadım der bu okadar kolay bi şey mi?her şeyi hükümete başbakana bağlamak isteyenler bu konuyuda bağlıyolar yani bu hanım bir belediye başbakanının gelini olmasaydı başbakan bahsetmeseydi yine mi böyle tepki verilecekti,hiç zannetmiyorum.Yapmayın etmeyin biz kadınız azıcık empati...

Arkadaşım zaten konuya ilk mesajımda bende tam bundan bahsettim .

Bir hem cinsim olarak o kadınla o kadar empati kurmuşum , o kadar empati kurmuşum ki , asla ve asla yalan olacağını aklımdan geçirmemiş.

Neden geçirmemişim ? Çünkü ayıptır yahu demişim , edep demişim . Kadınlarımız yaşadıkları çirkin tacizleri bile utancından anlatamazken bir insan yaşamadığı tacizi anlatmaz ki demişim .Hele de üzerime işediler gibi tüy ürpertici bir olay hayal ürünü olamaz demişim ....

Şimdi haftalardır aslı olmadığı için gösterilmeyen görüntülere karşılık , bir iki kare de olsa olayın aslını gösteren video olunca ; hiç görmediğime inanmak yerine elbette 5 dakikalık bir görüntüye '' vay anasını be ! '' demek daha mantıklı .

İşte tam da bu noktada olayı başbakandan , siyasetten ayırıp bakmak gerekiyor .

Ha şimdi bunun üzerine , o görüntüler olayın başıydı , bakıp devamında neler olmuş diye anlatılan tüm senaryonun gerçekliğini gösteren yeni görüntüler çıksın ??? o zaman konuşalım .Aksi halde gördüğüme inanmanın ötesine geçmek fazlaca ütopik benim için , hele de günümüz Türkiyesinde :34:

Son düzenleme:

Bir hem cinsim olarak o kadınla o kadar empati kurmuşum , o kadar empati kurmuşum ki , asla ve asla yalan olacağını aklımdan geçirmemiş.

Neden geçirmemişim ? Çünkü ayıptır yahu demişim , edep demişim . Kadınlarımız yaşadıkları çirkin tacizleri bile utancından anlatamazken bir insan yaşamadığı tacizi anlatmaz ki demişim .Hele de üzerime işediler gibi tüy ürpertici bir olay hayal ürünü olamaz demişim ....

Şimdi haftalardır aslı olmadığı için gösterilmeyen görüntülere karşılık , bir iki kare de olsa olayın aslını gösteren video olunca ; hiç görmediğime inanmak yerine elbette 5 dakikalık bir görüntüye '' vay anasını be ! '' demek daha mantıklı .

Ha şimdi bunun üzerine , o görüntüler olayın başıydı , bakıp devamında neler olmuş diye anlatılan tüm senaryonun gerçekliğini gösteren yeni görüntüler çıksın ??? o zaman konuşalım .Aksi halde gördüğüme inanmanın ötesine geçmek fazlaca ütopik benim için , hele de günümüz Türkiyesinde :34:

bir de şu var.hani deniyor ya morartıları var,darp raporu var.eeee o görüntülerde hiç bir taciz ve kavga,itiş kakış yok ve görüntülerin sonunda kocası gelip kadını alıyor.o morartılar gerçekse,rapor da gerçekten varsa koca şüpheli bu durumda:ssz:

bir de şu var.hani deniyor ya morartıları var,darp raporu var.eeee o görüntülerde hiç bir taciz ve kavga,itiş kakış yok ve görüntülerin sonunda kocası gelip kadını alıyor.o morartılar gerçekse,rapor da gerçekten varsa koca şüpheli bu durumda:ssz:

Egem , burada hiç dillendirmemiştim ama bu olayda adı geçen kadının 1. ağızdan anlattıklarını biliyorum ben . Yani olayı aynen savcılığa duyurduğu ya da basında geçtiği gibi , eşine dostuna , arkadaşlarına da anlattı . Yaşadım dedi ve ağladı .

Ben hiç yaşadıysan ispatlayın kardeşiiim demedim , bir kadın yaşadım diyorsa yaşamıştır diye düşündüm hep.

Ama işte görüntüler ... Belki orada 5-10 sn lik bir duraksama var grubun tam kadının önünde , sanırım sözlü bir taciz olabilir.

Görünen o ki hepsi bu !

Görünmeyeni ve gaybı ben bilemem
:34:

Egem , burada hiç dillendirmemiştim ama bu olayda adı geçen kadının 1. ağızdan anlattıklarını biliyorum ben . Yani olayı aynen savcılığa duyurduğu ya da basında geçtiği gibi , eşine dostuna , arkadaşlarına da anlattı . Yaşadım dedi ve ağladı .

Ben hiç yaşadıysan ispatlayın kardeşiiim demedim , bir kadın yaşadım diyorsa yaşamıştır diye düşündüm hep.

Ama işte görüntüler ... Belki orada 5-10 sn lik bir duraksama var grubun tam kadının önünde , sanırım sözlü bir taciz olabilir.

Görünen o ki hepsi bu !

Görünmeyeni ve gaybı ben bilemem

evet görüntüler de en fazla saniyelik sataşma olabilir.yalnız bu çıkanlar sonunda karşılıklı sataşma olabilir.:34:

kendisiyle mi konuştun:26:

3 isimden Kabataş özrü

Gezi olayları sırasında 100 kişinin tacizi ve saldırısına uğradığını ileri süren Zehra Develioğlu'nun açıklamalarını yalanlayan görüntüler sonrası 3 gazeteciden özür geldi.

3_isimden_kabatas_ozru_h7257.jpg

Türkiye günlerdir Kabataş'ta türbanlı kadına saldırı iddiasının görüntülerini konuşuyor. Kanal D Ana Haber'de yayınlanan görüntülerde Başbakan Erdoğan'ın da dediği gibi yerlerde sürükleme, dayak yok. Zehra Develioğlu'nun dediği gibi 100'lerce kişi yok.

ELİF ÇAKIR

Bu görüntüler sonrası 3 isim özür dilemek zorunda kaldı. Bunların başında gelen isim Star Gazetesi yazarı Elif Çakır. Çakır, saldırıya uğradığını söyleyen Develioğlu'yla röportaj yapmış ve yaşanan olayın tüyler ürpertici olduğunu ileri sürmüştü. Ancak Elif Çakır bugün, 'Ben bir genç anneyi dinledim. Abartıyor diye sansürleyeyim diyemezdim' dedi.

İSMET BERKAN

Görütnüler yayınlanmadan önce Kabataş'taki olayın görüntülerini izlediğini söyleyen ve 'Ne yazık ki yaşananlar gerçek' diyen İsmet Berkan ise 'Kabataş'taki olayla ilgili 2 tweet attım. Ancak kusurumu itiraf ediyorum. Bundan 7 ay önce kendimden o kadar emin konuşmamalıydım' şeklinde konuştu.

BALÇİÇEK İLTER

Bir diğer isim Balçiçek İlter ise 'Bu ayıp bana ait değil. Beyanlar Zehra Hanım'a ait. Zehra hanım açıklama yapmak zorundadır. ' dedi.

http://www.haberartibir.com.tr/gundem/3-isimden-kabatas-ozru-h7257.html

evet görüntüler de en fazla saniyelik sataşma olabilir.yalnız bu çıkanlar sonunda karşılıklı sataşma olabilir.:34:

kendisiyle mi konuştun:26:

Yakın arkadaşı ile .

Ne gerek vardı değil mi noktasında tıkanıyorum ben .

Siyaset masum değil ama insanlar masum kalsa keşke :31:

cevabın için teşekkürler yanlış anlaşılmadığıma sevindim,evet burası Türkiye her an yeni bir kaset görüntü çıkabilir,ama ben bu olayda bu kadar karşıdaki hanımı rencide edici yazılar resimler paylaşılmasını hiç hoş bulmadım,altını çizerek söylüyorum empati yaparak,sonuçta olay hala yargıdaymış bekleyelim ve görelim elbet hiç bir şey gizli kalmaz gerçekler mutlaka çıkacaktır

cevabın için teşekkürler yanlış anlaşılmadığıma sevindim,evet burası Türkiye her an yeni bir kaset görüntü çıkabilir,ama ben bu olayda bu kadar karşıdaki hanımı rencide edici yazılar resimler paylaşılmasını hiç hoş bulmadım,altını çizerek söylüyorum empati yaparak,sonuçta olay hala yargıdaymış bekleyelim ve görelim elbet hiç bir şey gizli kalmaz gerçekler mutlaka çıkacaktır

öyle bir görüntü olsa şimdiye kadar çoktan çıkarılacağını düşünüyorum:34:

bu olayı bir üye (siyaset, gezi mezi, parti, başörtüsü karıştırmadan) bdv ye açsa, herkes fake derdi, kısa sürede sayfalarca yazılır ve konu geyikten kitlenmek zorunda kalırdı, evet o kadar fantazi bi olay, inanan insanların olmasına şaşıyorum

bir takım devlet büyüklerinin her söylediğine, insan üstü varlıklarmış gibi, körü körüne inanılması komik değil çok vahim, hatta korkunç, o da ayrı bir konu olur

Son düzenleme:

Bir kadın yokken böyle bir olay üzerime işediler , beni tartakladılar yarı çıplak adamlar diye anlatırken rencide olmuyorsa , bende bu fantazi üzerine yazarken karşımdaki kadın ne kadar rencide olacak diye düşünemiyorum maalesef .

Görüntüler çıksın ortaya , ne beklendi , bekleniyor ? Kaç Cuma geçti aradan değil mi ? Hem Başbakan , hem kadın , hem ailesi hem basında onu savunanlar yalancı çıktı . Yalan değilse hemen ıspatlarsın ... bu çirkin lekeyi üzerinde tutmazsın . Bir vakit bekleniyorsa , mesela şimdi bu bir kaç dakikalık görüntü çıktı ardından herkes yalanmış dedi . Sonra yeni görüntülerle saldırının olduğu çıktı diyelim ... Bunun için doğru zamanı kollamak ve beklemek , çirkindir . Yine siyasete malzeme olmaktır ve bir kadın bunu beklememelidir.

Vel hasılı kelam ... Bu olay bir senaryo ise karalanmak istenen taraf kadar hatta daha fazla inandırılmak istenen tarafın hakkı büyüktür

Kaldırımda beklediği sırada, 80 - 100 kişilik bir grubun yaklaştığını; Gruptaki erkeklerin belden yukarılarının çıplak olduğunu; Ellerinde eldivenler, başlarında da siyah bandanalar bulunduğunu anlattı.

yapmayın etmeyin.
100 kişi üstünü çıkaracak,ellerine eldiven giyecek,kafaya siyah bandana takacak ve sokağa fırlayacak ve kadının üzerine işeyecek.
lütfen akıl var mantık var.
satanistler yada gizli bir tarikatın üyesimi bunlar yada sado mazoist bir grupmu geldi bir kadın gördü bunu yaptı.
bunlar filmde olsa aman senaristte iyice saçmalamış deriz seyretsek. hatta ben o filmden çıkarım.

Son düzenleme:
artık herkesin elinde akıllı telefon, 100 tane eldivenli bandanalı çıplak adam geziyor olsaydı, şık şık herkes çeker, sosyal ağlarda bu adamlar ne iş diye anında paylaşırdı
hele de bi kadına saldırıp üstüne işeyecekler, ve bir tane insan foto çekmemiş olacak

Son düzenleme:
Neee benim baş örtüyü bacıma saldırmamışlar mıı ??

Yarın gazetenizle birlikte tam sayfa gezi iftiraları sıralı listesi.
Bayinizden istemeyi unutmayın !

Ne geziymiş arkadaş
Anlat anlat bitmedi her gün farklı senaryo yazıyorlar.
Yalnız hayal dünyaları fazla genişmiş öğrenmiş olduk.

Bu olay ilk ortaya çıktığında bir tweette;

"Baş örtülü bacıyı dövüp üstüne işedikten sonra kızartıp yedik, itiraf ediyorum" şeklinde yazıyordu, ne gülmüştüm :60:

Camide içki içtiler, baş örtülü bacıya işediler..Her cuma bunlar çıkıyordu ortaya..Civciv çıktı kuş çıktı:ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
Gezi olayları sırasında polis şiddetine maruz kalan ve bebeğini düşüren kadın gerçekti!
İzmir de her yeri morluklar içinde polis tarafından dövülen üniversiteli kız gerçekti.
Yine İzmir de arkadaşlarıyla otururken polis tarafından saçından sürüklenen kız gerçekti.
Kırımızı ve siyahlı kadın gerçekti.
Lobna gerçekti.

Gezi olayları sırasında polis şiddetine maruz kalan ve bebeğini düşüren kadın gerçekti!
İzmir de her yeri morluklar içinde polis tarafından dövülen üniversiteli kız gerçekti.
Yine İzmir de arkadaşlarıyla otururken polis tarafından saçından sürüklenen kız gerçekti.
Kırımızı ve siyahlı kadın gerçekti.
Lobna gerçekti.

Hem de hepsi görüntülüydü değil mi angry?
Nedense kimse o kadınların yerine koyamadı kendini.

Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Kabataş'ta bebeğiyle saldırıya uğradığı iddiası sonrası Adli Tıp Kurumu'ndan aldığı raporla savcılığa suç duyurusunda bulunan Zehra Develioğlu, bir televizyon kanalında yayınlanan görüntü sonrası duygularını AA'ya anlattı.

Develioğlu, "Benim yaşadığım acının büyüklüğü ve altında ezildiğim o yük yetmezmiş gibi bir de insanlara kendimi inandırmak zorunda bırakıldım. Çok ağır bir yük, çok büyük bir acı" dedi Perşembe günü bir televizyon kanalında yayımlanan görüntünün ardından, kendisi hakkında bir karalama kampanyası başlatıldığını ifade eden Develioğlu, tepkisini "süreç, medyada öyle bir hale ulaştı ki, sanki böyle bir olay yaşanmamış, bir kadın darp edilmemiş, bir çocuk bundan zarar görmemiş" şeklinde dile getirdi.
Develioğlu, saldırının detaylarını anlatmanın ve her anlatmada olayı tekrar yaşamanın kendisine çok acı verdiğini belirterek, "Benim yaşadığım acının büyüklüğü ve altında ezildiğim o yük yetmezmiş gibi bir de insanlara kendimi inandırmak zorunda bırakıldım. Çok ağır bir yük, çok büyük bir acı. Tarif edilemez bir acı. Temennim bunu bana yaşatan insanların, hak ettikleri cezaya çarptırılmaları ve benim çektiğim acıyla kıyaslanamaz ama onların da bunun bedelini ödemeleri" diye konuştu.
BANA İNANMAK İSTEMEYEN İNANMAYACAKTIR

Kimseye kendisini ispat etmek durumunda olmadığını savunan Develioğlu, "Bu yaşadığım olay, süreç esnasında basında medyada öyle bir hale ulaştı ki, sanki böyle bir olay yaşanmamış, bir kadın darp edilmemiş, bir çocuk bundan zarar görmemiş gibi hakkımda suçlamalar yapıldı ve ben kendimi savunmak durumunda kaldım. Ben o acıları yaşadım ve yaşadığım bu acıların büyüklüğü bana yeter. Bunu kimseye ispat etmek durumunda değilim. Bana zaten inanmak istemeyen inanmayacaktır. O görüntüleri ilahi bir kamera olup tepeden kaydetse bile inanmayacaklardır" ifadelerini kullandı.
Faillerin tespiti ve hak ettikleri cezayı alabilmeleri için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve davanın soruşturma aşamasında olduğunu kaydeden Develioğlu, Adli Tıp Raporuna göre, kendisinin ve bebeği Zeynep Develioğlu'nun vücudunda yaralanma ve morarmaların oluştuğunun tespit edildiğini hatırlattı. Zehra Develioğlu, yaşadığı olayın psikolojik etkisini üstünden atamadığını belirterek, bu nedenle çok kısa konuşmak istediğini ifade etti. Develioğlu, olası herhangi bir tehditten korunmak istediğini de dile getirerek, bu nedenle röportaj esnasında AA kameramanı tarafından yüzünün sadece yan profilden görüntülenmesini istedi.

BU GÖRÜNTÜLER BELİRSİZ

Develioğlu'nun avukatı Abdurrahman Kayapınar ise davayla ilgili yürütülen soruşturmanın gizliliği ilkesine rağmen, perşembe günü akşam bazı kanallarda görüntülere yer verildiğini ve bu görüntüler üzerinden haberler yapıldığını ifade etti. Bu haberlerin veriliş şeklinin ve haberde kullanılan ifadelerin bir algı çabası ile hazırlandığını söyleyen Kayapınar, "Bu görüntüler zaten belli belirsiz, olay yerini doğrudan görmeyen ancak şeffaf bir panelin arkasından olayın göründüğü görüntüler. Dolayısıyla olaya ve görüntülere bakıp böyle bir olay yaşanmadı demek mümkün değil. Fakat bu algı oluşturma çabası içerisinde, bir takım ifadeler de kullanılmak suretiyle, sanki bu olay yaşanmamış, bu görüntüler de bunu ispatlıyor gibi kullanıldı" dedi. Kayapınar somut olarak doktor raporuyla ispatlanmış bir darp olayının haberde, 'itiş-kakış' şeklinde ifade edildiğini de belirterek, yürütülen soruşturmanın neticelenmesi gerektiğini ve gerçeklerin ancak bu şekilde ortaya çıkacağını vurguladı.

RAPORA VURGU YAPTI
Saldırıdan sonra İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünün Zehra Develioğlu adına düzenlediği raporda, sağ diz üst iç kısımda 3 adet 1.5 santimetre çapında, iç alt kısımda 1 adet 1 santimetre çapında ve sol diz üst dış kısımda 1 adet 1.5 santimetre çapında koyu mor renkli ekimozlar olduğu belirtildi.

Bebek Zeynep Develioğlu'nun raporunda ise ise sağ kruris iç altı kısımda 3 adet 0.2 santimetre sıyrık olduğu ifade edildi.

Her iki raporda da "Yumuşak doku lezyonlarına neden olan yaralanmanın kişilerin yaşamlarını tehlikeye sokan bir durum olmadığı, kişiler üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu ve kişilerde kemik kırığı tarif edilmediği" bildirildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25814271.asp

Back