• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte Evimin en Dağınık Hali, Var mısınız?

Evin hatunu evin erkişisine ve sıpasına demiş ki cok gezdim ben bugun sizinde karniniz doydu az kıvrılıverim ben
Erkişi de sıpanın ödevine yardım etcekmiş güya (öyle hayal edelim)
Tamam ya sen yat ben hallederim i kapan evinhatunu mutfagımı temizledim oturma odası da toplu tamam ya sabahda camasir mak calistiririm diye bir gönül rahatlıgıyla sihirli uykulara dalmıs.
Uyumus uyumus bu erkişi ve sıpayı unutmuş bile.

Sabah uyanmıs erkişiye kahvaltı hazırlamıs makineyi calistirmis camasir toplamıs
sonra su sıpayada bi bakim uzeri acık mı? Uyandımı Demiş
Bi de ne görsün ?

Gün aymasaymısda olarmış

Arkadas beklenen bir günde hem de.
Vicdansızzzlllaaarrr...

Eki Görüntüle 1657042
Bu gece en son ben uyumazsam..
canım anlattın anlattın ben de savaş alanı bekliyordum,burayı toplamak max 1 dk.hepsi okul eşyası değilmi at çantanın içine gitsin.siz böyle resimler koyunca bu insanların hiçmi evi dağılmıyor diye hayret ediyorum.özelimi paylaşmak istemediğim için resim yüklemiyorum ama ben 2 saat uyuduğumda evin manzarasını kosam şuraya şok olursunuz.

canım anlattın anlattın ben de savaş alanı bekliyordum,burayı toplamak max 1 dk.hepsi okul eşyası değilmi at çantanın içine gitsin.siz böyle resimler koyunca bu insanların hiçmi evi dağılmıyor diye hayret ediyorum.özelimi paylaşmak istemediğim için resim yüklemiyorum ama ben 2 saat uyuduğumda evin manzarasını kosam şuraya şok olursunuz.
Bundan fazlasına izin vermem ki
Ya evde yokumdur ya uyuyorumdur o ara dagilir zaten.
Cok uzun sure temizlik yapmayinca isin icinden cıkılmıyo.
Bukadarı yetiyo bana :)

Bundan fazlasına izin vermem ki
Ya evde yokumdur ya uyuyorumdur o ara dagilir zaten.
Cok uzun sure temizlik yapmayinca isin icinden cıkılmıyo.
Bukadarı yetiyo bana :)
inanırmısın tipik bir başak burcu olarak 5 dk oturmuyorum hep temizik ve dağılanları toplamakla geçiyor vaktim,ama bende öyle bir kız var ki girdiği odayı talan etmesi 5 dk sürüyor.ona toplatıyorum çoğu zaman ama herşeyi yerli yerine güzelce koymadığı için yine arkasından yorulan ben oluyorum :confused:

inanırmısın tipik bir başak burcu olarak 5 dk oturmuyorum hep temizik ve dağılanları toplamakla geçiyor vaktim,ama bende öyle bir kız var ki girdiği odayı talan etmesi 5 dk sürüyor.ona toplatıyorum çoğu zaman ama herşeyi yerli yerine güzelce koymadığı için yine arkasından yorulan ben oluyorum :confused:
Her ev mutlaka dagılır yani dagılıyo yeterki pis olmasın
Yani toz,yerlerde lekeler,yag vs.
Dagınıklık hemen toparlanıyo bi sekilde.
Benim oglumda koltuk minderlerini koltukda tutmuyo yerde seviyomus
Yerde yuvarlaniyo hepsiyle
Evi bi kac gün süpürüp silmezsem alıp basını gidiyo
Bu daginikliklar rutin seyler hergün yapiyoruz iste.

Ben oyuncak dağınıklığını dağınıklık olarak görmüyorum yaa siz dağınıklık görmemişsiniz. Eşim ve kardeşimin 1saatlik muhabbeti sonucu ev. Diğerleri de benim dağınıklığım :KK70:

Eki Görüntüle 1648444

maşallah çekirdekpoşetinindibini görme yarışına girmişler heralde :)
benim evde mütemadiyen dağınık... şuan çekip koysam ülkeyi terk edersiniz :KK70:

valla arkadaşlar siz dağınıklık görmemişsiniz. benim elimde şuan resim yok ama birgün sizin için ekleyeceğim. ve o zaman dağınıklık denen sey buymuş dersiniz eminim. yerlerde minik minik kıyılmış keşilmiş kağıtlarmı dersiniz. resim defterleri ve boyalarmı dersiniz peluş hayvanlarına kurduğu çiftlik ve saklambaç oynayan oyuncaklarmı yoksa çay ve yemk setlerimi daha neler nelerrrr... ve ben hergün toplamakdan bazen pes edip kızım uyuyana kadar toplamıyorum.

#bugün günlerden yatakodası

Sabahın 9unda deli dürttü beni
Tüm dolabı al aşşa ettim.
Dolap arkası ic dıs yıkama yaglama :)

Suan odayı görmek istemiyorum bir cılgınlık yaptım pismanım.

#kapısını cekince görmüyoruz valla

IMG_20151120_100640.webp

annem cok titiz bir kadindir. bende temizimdir aslinda ama temizlik icin kendimi sikintiya sokamam. evde butik tasarimlar yaptigim bir atolyem var ve bunun disinda calisiyorum. cocugum yok ancak evde is yapiyor olmak evi inanilmaz dagitiyor. bir parca kumas kesiyorum o kumasin ipleri butun eve dagiliyor. ama hic oyle hergun supurge acamam zaten yetisemem de. haftada bir supurge haftaici de sarjliyla alirim cok goze batanlari. haftada bir de yine toz alirim. yerleri de 15 gunde bir felan siliyorum. ama daginikliga hic tahammulum yok gece 4 e kadar siparis yetistirir butun evimi toplar oyle yatarim sabah 7 de kalkar ise giderim. zirt pirt ta misafirim olur, ama annem bana her geldiginde evimi cok derli toplu buldugu icin kocaman bir aferim alirim. bende kendimi temiz sayiyorum bu yuzden. gunde en az 2 defa supurge actigini soyleyenleri gorunce kendimi pek bi pasakli hisettim:)

annem cok titiz bir kadindir. bende temizimdir aslinda ama temizlik icin kendimi sikintiya sokamam. evde butik tasarimlar yaptigim bir atolyem var ve bunun disinda calisiyorum. cocugum yok ancak evde is yapiyor olmak evi inanilmaz dagitiyor. bir parca kumas kesiyorum o kumasin ipleri butun eve dagiliyor. ama hic oyle hergun supurge acamam zaten yetisemem de. haftada bir supurge haftaici de sarjliyla alirim cok goze batanlari. haftada bir de yine toz alirim. yerleri de 15 gunde bir felan siliyorum. ama daginikliga hic tahammulum yok gece 4 e kadar siparis yetistirir butun evimi toplar oyle yatarim sabah 7 de kalkar ise giderim. zirt pirt ta misafirim olur, ama annem bana her geldiginde evimi cok derli toplu buldugu icin kocaman bir aferim alirim. bende kendimi temiz sayiyorum bu yuzden. gunde en az 2 defa supurge actigini soyleyenleri gorunce kendimi pek bi pasakli hisettim:)
Işiniz super :KK9:.Ayri bir topik açıp dikis dikmeyi filan ögretsenize bize .Birturlu kol yerlestiremiyorum mesela ben .Çok severim dikis dikmeyi .Bir de evde dikis için her turlu kumas icin nakine onerisi alabilirmiyim sizden .Uclari filan degiştirilsin diksin .
Singer var bende nakış tipi .Ayağıni degistirttim herturlu kumaş ićin.Yeni mak .almak istiyorum .

Işiniz super :KK9:.Ayri bir topik açıp dikis dikmeyi filan ögretsenize bize .Birturlu kol yerlestiremiyorum mesela ben .Çok severim dikis dikmeyi .Bir de evde dikis için her turlu kumas icin nakine onerisi alabilirmiyim sizden .Uclari filan degiştirilsin diksin .
Singer var bende nakış tipi .Ayağıni degistirttim herturlu kumaş ićin.Yeni mak .almak istiyorum .
ben normalde modelistlik ogretmeniyim ama atolyemde yaptigim butik tasarimlar giyim uzerine degil kina nisan susleme uzerine.

kol takarken nasil bir yol izliyordunuz bilmiyorum ama en pratik yontemi kol ortasina cit atin, ve yanlari birlestirmeden sadece omuzu birlestirerek omuz dikisine de kol orta citi gelecek sekilde kolu takin sonrasinda kol alti ve yan dikisi kapatin.

eger buna ragmen kolu takamiyorsaniz ya kalibiniz hatalidir ya da mola payiniz cok fazladir. bedendeki ve koldaki kolevi olcusunu olcun mola payi 1 2 cm olursa daha kolay takarsiniz daha fazlaysa once kolevi olcunuzu kucultun.

ben normalde modelistlik ogretmeniyim ama atolyemde yaptigim butik tasarimlar giyim uzerine degil kina nisan susleme uzerine.

kol takarken nasil bir yol izliyordunuz bilmiyorum ama en pratik yontemi kol ortasina cit atin, ve yanlari birlestirmeden sadece omuzu birlestirerek omuz dikisine de kol orta citi gelecek sekilde kolu takin sonrasinda kol alti ve yan dikisi kapatin.

eger buna ragmen kolu takamiyorsaniz ya kalibiniz hatalidir ya da mola payiniz cok fazladir. bedendeki ve koldaki kolevi olcusunu olcun mola payi 1 2 cm olursa daha kolay takarsiniz daha fazlaysa once kolevi olcunuzu kucultun.
Kumas uzerine kol kalibida yerlestiremiyorum olmadi bir türlü.internette de bulamadim .:KK43:

Istanbulda yasiyorsaniz ismek in modelistlik kurslarina gitmenizi tavsiye ederim o halde. Muhtemelen hazir kaliplar kullaniyorsunuz hazir kaliplar provalidir ve cok ugrastirir. Ben 5 yil egitim suressi 9 yil sektlr tecrubesi toplam 14 yildir hala o hazir kaliplardan birsey cikartip dikebilmis degilim. Kendi kalibimi kendim hazirlarim cat diye oturur hic ugrasmam

Istanbulda yasiyorsaniz ismek in modelistlik kurslarina gitmenizi tavsiye ederim o halde. Muhtemelen hazir kaliplar kullaniyorsunuz hazir kaliplar provalidir ve cok ugrastirir. Ben 5 yil egitim suressi 9 yil sektlr tecrubesi toplam 14 yildir hala o hazir kaliplardan birsey cikartip dikebilmis degilim. Kendi kalibimi kendim hazirlarim cat diye oturur hic ugrasmam
Malesef istanbulda degilim .Biliyorum ismek'i kitaplarini bari aliym dedim ama onu da bulamadim .
Internette kalip satanlar bile var.
Bende kendime gore bulsam alacagim .
Dediginiz gibi hazir kalıplar bir ise yaramaz .Yinede etek filan dikebiliyorum kalıp kullanmadan .Kol isi bir turlu olmadı .:KK70:Pratik hazir giyim kursu bulmam lazim .Denizlideyim malesef .

bende koyucam evimin resmini çalıştıgım için ne kadar baksamda batıyor cocuklardan.

Back
X