işte doğa harikası!normal doğum videosu...

adalalin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
10
1
arkadaşlar,özellikle doğum bekleyen bayanlar.bu videoyu mutlaka izleyin.çok güzel bir duygu,allah her kadına nasip etsin inşallah.:ecrin_bebek:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende bır tuhaf oldum valla.korktum bebısın kafası kopacak dıye,nasıl cekıyordu dr kafasını..

ben izleyemem böyle seyleri yaaaaaaaaaaaa offffffff....oyle bir durumda degilim ama elbet birgun bende anne olacagim....nasil dogum yapacam Allah im yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

görünüşe aldanmayın kıslar o kadar zor diil unutuluyo
ben 4.350 gr bi oğlan doğurdum olsa bana bişi olurdu cokda nazlı cıt kırıldım bişiyimdir ama doğurdum çatır çatır valla
bence normal doğumda o bebeğinizi görmek hiç tarifi olmayan bi mutluluk
ben eğer sezeryan yapmış olsaydım benim bebeğim olduğuna inanmazdım
normal doğumda herşeyi görüyosun
bidahamı dünyaya gelicem herşeyin doğalanı yaşamak o duguyu tatmak en güzeli :)

allahım banada nasip ederse işallah normal doğururum bi problem çıkmazsa..çok müthiş bu duygu ya allahım herkese nasip etsin...sezaryanı tercih etmem sonuçta ameliyat.normal doğumda belki 1-2 saat acı çekiyosun ama geçiyor sonra ya sezaryanda kaç hafta ağrısını çekiyosun.sonra iltihap kaptı yok iyileşmedi gibi sorunlar olacak..eskisine oranla daha dikkat etmen gerekecek..en güzeli normal derim ben...

kızalr normal doğoumun sancısı biraz zor hani doğuma gitmeden odanızda sancı cekiyosunuz ya işte o
ama doğum anında sancılarınız geldi anda ıkınmayı becerebilirseniz hiçbir ağrı sancı hissetmiyosunuz
sadece bebeğin kafası cıkarken şöyle bi acı hissdeiyo insan hani elinizi veya kolunuzu pütürlü bi duvara sürtesiniz deriniz soyulur cız cız hafifi bi yanma olur ya işteee aynen öle bi acı ama buda anlık gerisi corap söküğü gibi geliyo
kormayın ölüm yok ya sonunda yaşayın normal doğumu doğduğu anda ilk siz görün bebeğinizi derim
ben okadar zor bi doğum yaptığım halde iykide yapmışım dedim bebeğimin ilk kakasını bile ben gördüm ilk ben dktra söyledim. oğlumu havadayken dönddürdüler ve gördükleri an gülmeye başladılar
ben doğum masasında hasta bakıcı hemşire felan onlarla mhabebet ediyodum sancım geldi zaman durun sancım geldi devam ederiz diyodum cok komik neşeli bi doğum olmuştu
ama ben gercekten cok zorlanmıştım çünki herşeyim okadar normal ilerliyodiki maalesef heycandan doğum anında sancım kesildi ve sancısız ıkındım baya bi zor oldu
45 dakka uğraştık ama değer bebeğimi ilk ben gördüm emzirebildim bilincim yerindeydi

bide su var sezeryan yapanların coğunun bebeğinin sarılığı beyninine gidecek derecede artıyo çünki annenin vucutta kalan narkozundan dolayı ve karnındaki dikişlerin acısından dolayı sütü hemen gelmiyo
ayrıca sezeryan sonrası o gazı cıkarmak daha zor bence

iy düşünün derim ben bebeğimi doğduğu anda emzirmeye başladım okadar güzeldiki

Son düzenleme:
bende bır tuhaf oldum valla.korktum bebısın kafası kopacak dıye,nasıl cekıyordu dr kafasını..

bebekler yeni dogdugunda kafasini arkasina bile cevirdiginde hic bise olmuyormus .. dogum yapmadan önce gittigim bir seminerde ögrendim .. cok enteresan geldi.. hatta dedilerki ebe cocugunuzu kafasindan tutup havaya kaldirirsa sakin endiselenmeyin .. boynu cok esnek oluyor demislerdi :)

kesin sezaryenle dogurrum allah nasip ederse one öyle yaaaaaaaaa........

bende normal dogum yaptiktan sonra .. ikincisi olursa kesinlikle sezeryan olucak diodum .. ama tabiki o anki $ok 'un etkisiydi ..
kesinlikle normal dogum taraftariyim ..
o ani tatmak bambaska bisey.
dogar dogmaz ciplak gögüsüme yatirdiklari ve yumuk yumuk aglayarak yüzüme baktigi o ani dünyada hic birseye degismem.

sezaryan bir ameliyat sonucta .. allahim herseyin dogalini nasip etsin .

burdaki videoyu izleyemedim ama doğumdan önce defalarca farklı görüntüler izlemiştim ve kendim de normal doğum yaptım. sezeryan izlemeyi içim almadı, hiç bakamadım. herşeyden önce normal doğumun bi ekip çalışması olduğunu düşünüyorum. oğlumla birlikte gerçekleştirdiğimiz ilk ve en büyük hayat mücadelesi idi. bence bu onun için ilk büyük hayat dersi idi, mücadeleyi öğrendi. benim içinde en güzel ve unutulmaz bir tecrube. doğumdan sonra 1-2 ay ne fiziksel ne psikolojik olarak tam iyileşemedim ama bi daha olsa yine normal yaparım. doğum yapacak ya da yapmak isteyen arkadaşlar gözünüzü korkutmayın! hayatınızın sadece bi kaç saati-dakikası yaşayacağınız bi olay bu! acınız dakikalarla kısıtlı! sonrasında unutmak bile istemeyeceksiniz! inananın!

Doğumdan çok korkan bir insan olarak bu video yu izleyince fena oluyor içim. Ama bazı arkadaşlarımın yazdıkları içimi rahatlatır gibi oldu. Ay ne yapacağız yaaa.. Allah yardımcımız olsun:KK43:

sanki sezeryan daha zor ama Allahım herkese sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin de gerisi boş

X