• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte bu da böyle bir hayat

Yasii_

çatlak patlak yusyuvarlak
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
3.014
90
158
Mardin
kızlar çogunuzun bildigi üzre ben mardinin bi ilçesini bir köyünde ebelik yapıyorum.
6,5 yıl köyde oturdum daha yeni ilçeye taşındım sayılır.
7 yıldır bu köyde o kadar çok kötü iç acıtıcı şeyler gördümki anlatamam ..hor görülen köpek muamelesi yapılan eşler..
ilçeye götürülmesi gereken ama dolmuş parası vermemek için ahırda dogum yapmasına göz yumulan neticesinde ölü dogum yapan kadınlarr...
çayı kuyu suyuyla degilde çeşme suyula demledigi için ölesiye dövülen trafik kazası geçirse daha evla denilecek cinsten eşler..
tarlada çalışırken sırtna en büşük taşı yiyen kadınlar...daha neler neler . ve asla yola gelmiyecek olan körkütük cahil erkekler..
şimdi sizinle daha çok taze olan ve günledir etkisinden bi türlü çıkamadıgım bir olayı paylaşmk istiyorum..

ayşe bizim köye yine bana baglı olan bir önceki köyden gelin gelmişti 2008 yılında ..
15 yaşında ve ilkokulu bitirir bitirmez evlenmişti.aslında kendi köyünden bir çocugu seviyormuş ama çocuk evlenmemiz için lisenin bitmesi lazım diyince ayşeyide babası ilk isteyen kişiye vermiş benim oturdugum köye gelin gelmişti..
tabi ilk aydan gebe kaldı ve berfin adında bir kızı oldu dünya tatlısı..
ayşe hiç gelmiyosa haftada bir sırf evden biraz uzaklaşabilmek için bir bahane bulur saglık evine ugrardı ..sürekli ama sürekli kocasından şikayet eder hemşire abla beni izmire götürmek sözüyle evlendirdiler kaç yıl oldu hala götürmüyorlar der dururdu hep..
ve bu yüzden sürekli kavga ederlerdi hep ya bi gözü mor ya eli kolu yara bere içinde gelirdi.
aslında bizim köyde evlenen yada bekar bütün kızlarda bi izmir merakı var..
bende derdim bak ayşe görüyoruz burdan izmire gidenlerin halini hep aç bi ilaç kalıyolar izmirde yaşamak için para lazım burası köy burda herşey bol hergün bi kişinin bahçesinden domates salatalık koparsan doyarsın ama izmir öylemi iş lazım para lazım .. ama nafile takmış bi izmiri kafasına illa gidecemde gidecem bana o söz verdiler yapmıyorlar..
hakketen kızlar bizim köyde izmire gitmek diyince canın vermeye razı olan kadınlar genç bekar kızlar varya anlamıyorum..
neyse geçen perşembe yani 16 eylülde ayşe yine kavga ediyor kocasıyla ama sebeinin kimse bilmiyor büyük ihtimalle yine izmir sevdası dır ya ailesinden kimse birşey söylemiyor..
kavga ediyor ve çıkıp gidiyor evden kızını almadan daha öncede bi kaçkez küsüp gittigi için annesine kocası ve kaynanasıgil yine annesine gittigini düşünüyor..hiç arayıp sormuyorlar hani peşne düşmüş gibi olmamak için..hani ayşeyi önemsemdiklerini göstermek için hiç arayıpta yada yanına gidipte evine dön demiyorlar..
neyse aradan 2 gün geçiyor ve ayşenin kızı hastalanıyor kocası ve kayınvalidesi dr a götüroyrlar ilçeye hastanede ayşein babasın görüyorlar ve konuşuyorlar hayvanlıga bakınki ( çok sinirleniyorum yazarken bile) orda bile ayşenin babasına sormuyorlar kızın niye evine dönmüyor diye..ve daha önce bir kaç kez ayşe annesine küsüp gitti ve anne babası ayşeyi zorla koca evine geri gönderdiler..
neyse aradan bi hafta geçiyorve bidahaki cuma ayşenin köyünden bir kadın bizim köye gezmeye geliyor ve ayşenin kayınavalidesi soruyor işte ayşede bir hafta oldu gideli annesine dönmicek heralde bu sefer kesin gitti diye kadında diyor yoo ayşe annesinde degil biz daha dün onların bahçesine domates topladık ayşe yok annesinde..
kaynana tutuşuyor tabi hemen ayşenin ailesine haber veriliyor öncelikle izmirde olan bütün akrabalar aranıyor ayşe ordamı diye tabi yok diyolar sonra bütün köy dag tepe ayşeyi aramaya koyuluyolar sonra küçük bi kız ben ayşenin eşarbını köyün su dedosunun oldugu bir yer var orda agaca baglı gördüm diyor hemen deponun oldugu yere bakılyor ve ayşeyi deponun içinde şişmiş bi vaziyette buluyorlar..ayşe kendini kavgadan hemen sonra gelip depoya atıyor..
deponunda büyüklüğünü küçük bi mutfak balkonu olarak düşünün yani o kadar bezmişki hayattan ayaga kalkasa kurtulacak ama denememiş bile..
eşarbınıda deponu üstüne gelen bi agac dalına baglıyorki ben burdayım aramayın diye ama sagken bile önemsenmedigi bi hayatta ölüdükten sonra bile önemsenmeyip ta bir hafta sonra bulunuyor..
işte cuma bulundu ve hemen jandarmaya haber verildi savcı geldi köye otopsi için diyarbakıra götürdüler ve otopside iki aylık gebe oldugu tespit edildi..
yani bir kişi degil tam üç kişi öldü kendi karnındaki ve geride kalan bebesi..
kendine bile hayatı zehreden bir aile kızına nasıl sahip çıkacak bilemiyorum kızlar çok kötüyüm günlerdir aklımdan çıkmıyor gece yatıyorum aklımda sabah kalkıyorum aklımda aglamaktan bitap düştüm..
birde işin kötüsü burası köy yeri köyde dedikodu aldı başını gidiyor herkes birşey söylüyor gerçegi ayşeden başkası bilmiyor..kimi diyor gebeydiya çocugu başkasındanmı yaptıki acaba intihar etti..kimi diyor kocası çok kötü dövdü kaynansıgil diyor hiç bişigeçmedi arada herşey gayet iyiydi...bir mumma oldu geçti gitti yani kızlar..olan geride bıraktığı küçük berfine oldu bugün baktım bakkalın önünde meyve suyu almadıkları için aglıyordu bi bilse o minik yüregi aglanacak çok daha kötü şeyler var..
neyse kızlar çok oldu galiba ama öyle böyle degil çok üzgünüm ..
sizinle paylaşmak istedim..
sevgiler..
:delphin::delphin:

canımmmmmmmmmmmmm mahvettın benııııııııııııııııı
bu nasıl bır hıkayeeeeeeeeeeee lanet olsunnnnnnnnnnnnnnnnn
içim daglandı yazamıyorum tıkandımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
berfın ah yavrummmmm
doğuda cok yaşadım bırcok yerınde babam subay bılırım o kadınların kızların hatta cocuklaırn kahırlarını
lanet olsun duyarsız aılelere...eşe dosta...
ah ayşemmmmmmmmm

İnsanlarda hic Allah korkusu yok, nedir bilmiyorlar bile.
Bunlar nasıl hesap vericekler...
Toprak bile kabul etmez bu pislikleri...

işin birde kötü yanı var kızlar
önce yazmıyim dedim ama bunuda bilin istiyorum ..
ayşenin kendini attıgı su deposu bizim köyün tepedeki su deposun suyun pompalandığı depo ve biz bir hafta boyunca o suyu içtik ..şu anda bende dahil olmak üzere köyde herkes dizanteri,,
bir pislik yüzünden 17 yaşında bir kızın hayatı sönüyor ve oda herkesi zehirledi..çoluk çocuk herkez dizanteri köyde..
ayşeyi depodan şişmiş bi halde çıkardılar ve attığı yerden sıgmadı çıkarırken depoyu krıp çıkardılar..
allahım ya

söylenecek çok şey var ama hiçbişey yazamıyorum dakikalardır burada böyle duruyorum nalansu..bu çok ağır geldi ..

inanmıyorum yaaaa:((
bu kadar ucuzmu insan hayatı ...
nasıl insanlıktır bu....
şimdi bu intiharmı cinayetmi,ne demek lazım değilmi:((
küçücük bir kız nasıl evlendirilir ne beklenebilir ah kıyamam...
hele o minik yavru,inşallah kaderi annesininkine benzemez

yazacak kelime bulamıyorum bir insan nasıl canına kıyabilir hadi onu geçtim bir anne nasıl olurda kızından ayrılmayı göze alabilir aklım almıyor neler yaşadıda bunları göze aldı Allah bilir sadece berfinin kaderi annesine benzemesin inşallahhh

inanmıyorum yaaaa:((
bu kadar ucuzmu insan hayatı ...
nasıl insanlıktır bu....
şimdi bu intiharmı cinayetmi,ne demek lazım değilmi:((
küçücük bir kız nasıl evlendirilir ne beklenebilir ah kıyamam...
hele o minik yavru,inşallah kaderi annesininkine benzemez
ihşallah canım
içim parçalandı :(
ben günlerdin ruh gibiyim ya..hala şoktan çıkamıyorum

yazacak kelime bulamıyorum bir insan nasıl canına kıyabilir hadi onu geçtim bir anne nasıl olurda kızından ayrılmayı göze alabilir aklım almıyor neler yaşadıda bunları göze aldı Allah bilir sadece berfinin kaderi annesine benzemesin inşallahhh

evet kimbilir neler yaşadıda kızın bile gözü görmedi ...kendine sahip çıkmayan bi koca onun emanetine nasıl sahip çıkacak bilemiyorum ..sanki kocası ayşenin yasınımı tutcak evlenip kendi hayatına bakcak olan ayşeye oldu işte.

yazacak kelime bulamadım yaa çok kötü oldum

doğuda intihar vakaları ne yazıkki çok fazla

kadına İNSAN gözünde bakan koca ve aile olmadığı

sürece bu hep devam edecek

allahım ölümünde hayırlısnı ver....amin

yazacak kelime bulamadım yaa çok kötü oldum

doğuda intihar vakaları ne yazıkki çok fazla

kadına İNSAN gözünde bakan koca ve aile olmadığı

sürece bu hep devam edecek

allahım ölümünde hayırlısnı ver....amin

amin canım ya işte buda ayşecigin kaderi...ama kocasının etkiledigi bi kader...

Çok korkunç bir olay.

Kanım dondu okurken.

Böyle hayatların var olduğunu bilmek bile çok ağırken yaşamak,o hayvanlarla aynı havayı solumak çok daha ağırdır herhalde.

Yazık kızcağıza.

O bebeğe ne olcak söyleyim mi?

Adam tekrar evlencek. Yeni karısını hor görcek ama aynı zamanda karnına sıra sıra çocuğu koycak. Sonra yeni kadın da Berfin'i hor görcek. İlkokul biter bitmez de Berfin annesiyle aynı kaderi paylaşmak adına evlencek.

Çok yazık çokk

keşke yazmasaydında bende hiç okumasaydım be arkadaşım
söyleyecek kelime yok bu olaya
o kadar iğrenç ve insanlık dışıki
sadece ona sahip çıkamayan eşine acırım
bu erkek müsvettelerinin yüzünden kaç kişi daha yok olup gidecek

keşke okumasaydım gece gece kötü oldum zaten kadınlarımızın kaderi bu olsa gerek itilip kakılmak sonrada canına kıymak alla hrahmet eylesin bebegiyle ayşeye çok üzüldümiçim eridi gitti inşalla h başka ayşelere kıymazlar böyle kandırıpta

Ooof... Ne denir ki bilmiyorum...
Canım size geçmiş olsun,
Ayşe'ye de Allah rahmet eylesin.
Allah ona ölmeyi düşündürenlere de cezalarını versin :(

ne fena
kimbilir daha ne ayşeler ne hayatlar yaşıyor ya da yaşayamıyor.
nerede olursa olsun kadın olmak zor zanaat.
yaşasan bi türlü ölsen bi türlü.

çok kötü oldum okurken. kimbilir neler yaşadı nasıl bıktıki bu hayattan kızını arkada bırakarak ölüme gitti ayşe.. berfin hayata malup başladı. umarım büyüdüğünde annesinin hikayesini yalansız dolansız anlatıcak birilerini bulabilir etrafında...

çok kötü oldum okurken. kimbilir neler yaşadı nasıl bıktıki bu hayattan kızını arkada bırakarak ölüme gitti ayşe.. berfin hayata malup başladı. umarım büyüdüğünde annesinin hikayesini yalansız dolansız anlatıcak birilerini bulabilir etrafında...

evet benimde aklımda hep aynı şey var bu kız büyüdügü zaman ne anlatacak acaba babası olacak herif..

Back