İstanbuldan Ankaraya gelin gelenler :(Burada bulusalım mı?

jujuuuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
285
0
96
İstanbul
ekimde dügünüm oldu dogma büyüme istanbulluyum .ankaraya gelin geldimailemde istanbulda ben burda bir basıma esim işe gidiyor sonra bütün gün ev işleriyle ugrasıyorum.sevmedim kızlar ya sevemedim su ankarayı.. ankaralılardan yardım bekliyorum içime su serpin lüffen :Saruboceq:

alisamaman,yadirgaman dogal...yeni bir yer senin icin.bende tr den yurtdisina geldim.cok gergindim,mutsuzdum.kendimi hapsetmisim resmen.en azindan sen kendi ulkendesin hem ankara guzeldir,sevdigim bi sehirlerden bi tanesidir..zamanla alisirsin..
ama sana tavsiyem kesinlikle evde kalma biseylerle ugras hem cevren olur hemde ankarayi tanidikca daha cok seversin..bayanssulusmile

1,5 sene önce bende de tam tersi oldu yani ank ist e geldim ve bende burayı hiç sevmedim sevemeyeceğim de.çok zor oldu ama alıştım.alışmak zorundaydım.korkutmak gibi olmasın ama ben çok zorlandım inş sen zorlanmazsın

kesinlikle katılıyorum.ben kendimi yemeye vermiş ve kilo almıştım.herhangi bir uğraş ta bulamadığım için depresyona kadar varmıştı işin ucu.kendini bişilerle meşgul et kurslara felan git:hulya:

Ankaramız güzeldir.
Alıştıkça sen de seveceksin, şu anda çok yeni olduğun için ve hiçbir meşgalen olmadığı böyle düşünüyorsun. Zamanla uyum sağlarsın.

canım ben de geleli 1.5 yıl oldu alıştım.. ama ıstanbul cok uzak degıl sık sık gidip geliyorum..
benım de burda pek kımsem yok bı kocamın arkadaslarının eşleri...
onları da inanki cok sevemedım.. burada yazısalım...

Neyi sevmedin açık açık yazrmısın?

Alışman zaman alır zaten.
Bende Ankaradan ayrıldığım zaman Ankarayı çok özlüyorum.
Alışırsında seversinde zaman geçsinn:teselli:

Yahya Kemal'e sormuşlar 'Hep İstanbul diyorsunuz da Ankara'nın hiç mi güzel yanı yok' ' İstanbul'a dönüşü güzel' demiş.
Bu yüreğinize su serpme olmadı ama Ankara İstanbul deyince aklıma geldi.kaydirigubbakcemile3
Yeter ki sağlık olsun. İnsan her yere alışıyor.
Yabancı bir yer zordur ilk zaman. Çevre edindikçe seversiniz.:hulya:

bence mekandan ziyade yanındaki insan onemli, acaba esin yeterince ilgilenmiyo mu senle?

ankara güzel bir şehir değil ,yazları gidilecek çok yer var ama kışları bir ilçeden farkı kalmıyor ,aslında büyük şehir gibi de gelmiyor bana ,istanbulun kargaşasından ankaranın düzenli oluşunu seviyorum ,ben de 5 yıldır ankaradayım seviyormuyum bilmiyorum ama alıştım herşeyi bulacağın yer belli aşırı trafik sorunu yok istanbuldaki gibi gideceğin yerler belli o açıdan rahat bir şehir ama bir süre sonra insanı boğuyor o yüzden mutlaka kendine uğraş edinmelisin yoksa seni de boğar ..

Ankara'da yasiyorum
Ankara bence unv okumak icin gidilip bitirince donulmesi gereken bi yer. Memur ve unv okuyanlar icin cok rahat...Ankara sakin bi sehir, herkes ise gider aksam eve doner, h.sonu da alisveris merkezlerini doldurur hepsi bu...Aksam 8 den sonra yollar bosalir, herkes evine kapanır ozellikle kısın.

Ankara denize uzak bir sehir oldugundan insanlari da cok rahat degildir. Burokrasi ve askerlerin agirligini hisseden bir sehirdir. Kislari oldukca soguk gecer kara ikliminden dolayi...Ankara'da 1 metrakarelik yesil alan bulsalar degerlendiriyorlar, herkes te ususuyor hemen guzel mekan diye...Mesela Ege'de heryer yesillik, burda milletin yoklukta megendigi mekanlara egede donup te bakilmaz herhalde...

Dolasmak icin gidebilecegin yerler
1- Kızılay: ogrenci kaynar, alisveris yapabilecegin yerler var ama icini acacak bi yer oldugunu soyleyemem
2- birsuru alisversi merkezi paran varsa: cepa, armada, ankamall, panora vs
3- parklar: harikalar diyari, altın park, genclik parkı, goksu, mavi gol (artik hangisine yakınsan)

baska da bisey arama

ankarada dogmus buyumus olanlar cok seviyor ankarayı
bana bu sehir cok resmi ve soguk geliyor
bir de esnafini sevmiyorum, sanki bedavaya veriyormus gibi ya da aslinda satis yapmiyor da hayrina orda duruyor sana da kıyak geciyorlarmis gibi davraniyorlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim aşkımda anlarada oturuyorrr,Ben ilkin evlilik kararı aldıgımızda ankaraya gidecegimi sanmıştım ama plan yaptık istanbulda oturucazzzz :) hatta kaynanamlarda evi satıp burdan ev alcaklar herkesi istanbula taşıyorum yani :))))

bekle beni 2012 ozaman evimin kadını olucammmm İSTANBULUMDA :))

ayrıca kızlar sizde sıkılmayın oradada komşu edinmeye bakın heryer aynıdır yaa bide yurtdışına gidenleri düşünsenize..

ayyy arkadaşım ne yaptın ya sen şimdi bende seneye yazın ankaraya gelin gidicem ama bi tuhaf oldum şimdi

ankara da doğmuş ve büyümüş biri olarak söylüyorum.ewet istanbul gerçekten güzel bir kent ben kendi adıma çoookk seviyorum.ama ankara da dzenli bir şehir çarpık yerleşme yok memur kenti diyebiliriz ankara ya.bak canım bir süre sonra istanbul a gittiğinde emin ol bunalacaksın.nasıl yaşıyorsunuz bu kargaşada diceksin.ben istanbul dan ankara ya döndüğümde düzenli ve tertili bir şehir demiştim ankara için.umarım çabuk alışırsın ankara mıza :) bence faaliyet lerde bulunmaya çalış.yada gez ankara yı öğren derim zaten çok gezilecek yanı yok ama dene en azından:) sevgiyle kal canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…