haberlerde duydugunuzda kalmadı katılım payı hastaneler bu parayı almaya mecburlardı canım yoksaki alamadıgın hasta basına 5000 tl para cezası ödüyorsun sgk ya hastanelerde sgk bağlı onlar kaldır bu parayı derseler kaldırabılırler yanı haberlerın dedıne bakmayın bana sorun boyle konularda yardımcı olurum hepınıze dedıgım gıbı 2 hazıranda 2 tl olarak dusuldu sgk tarafından artık 10 ödemeyın hastane ıstesede
ödemıyecem dersın canım olur zorlayamaz senı 2 tl odıcem dersin
bu alınan katılım paraları zaten sgk hastanelerden alıyor 10 tl ıkende gerı alıyodu 2 tl ıkende alıcak yanı hastane için alınan bir para deil tamamen devlet için
merhaba herkese bende hastane araştırması yapıorum.çekmeköydeyim ben hisarı sordum ama çok fazla geldi ücretleri.erdem hastanesini düşünüyorum. hastane hakkında bilgisi olan varmı ?
Merhaba Yalel, özel sağlık sigortalarının mantığı hep aynıdır, varolan bir rahatsızlığın varsa , o rahatsızlığın sigorta kapsamına girmez. Mesela sigorta yaptırdığın vakit, şeker hastalığın varsa, sigorta şeker hastalığı ile ilgili doktor muayeneni, tedavini, ilacını vs hiç birini karşılamaz. Hamilelikte de aynı, sigorta yaptırdığın zaman hamileysen hamileliğinle ilgili hiçbirşeyi, muayeneyi, doğumu vs hiçbişeyi karşılamıyor. Ama özel hastanelerin, özel sağlık sigortaları ile anlaşmaları olduğu için, hastaneye ve yaptırdığın poliçenin özelliğine göre değişmek üzere, bazı indirimler alabiliyorsun. Mesela benimki yapı kredi sigorta, benimki çok geniş bir poliçe yaklaşık 3 milyar ödedim.Ama Acıbademde doğum yaparsam bu poliçeden dolayı 800 yl indirim alabiliyorum. Dediğim gibi hastaneye ve poliçeye göre değişiyor bu durum.
Benim amacım bebeğimin doğar doğmaz sigorta kapsamına girmesiydi, bu yüzden bu poliçeyi tercih ettim.
Çünkü mesela kuzenim bebeği olduğu ilk yıl, çocuk doktoruna rutin kontroller aşılar vs için bile 3 milyara yakın para ödedi. Bu sigorta sayesinde hem ben hamilelik dışındaki durumlar için sigortalı oluyorum, hemde bebeğim sigortalı olarak doğuyor ve ilk yılki tüm muayeneleri aşıları kontrolleri vs sigorta kapsamında oluyor. İlk başta ödediğim miktar biraz yüksek gelebilir, ama bebeğin doğumundan sonrasını düşünürsek, o para çoktan kendi kendini ödemiş oluyor zaten. Tavsiye ederim.
Bende 35 gün önce Kadıköy Şifa'da doğum yaptım. Teyzemde 2 doğumunu orda yaptı. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem çok temiz ve ilgili bi hastane. Hemde her türlü hizmetleri var. Benim doktorum Meltem Hanım'dı. Şifa'nın eski doktoru. Şimdi başka hastanede. Ama anlaşmalı olarak dışarıdan doğuma geliyor. Ben hastaneden kesinlikle çok memnun kaldım. Kapı süsleme ve fotoğraf hizmetlerini de kullandım... Allah izin verirde 2.kez doğum yaparsam yine orda yaparım a.s. Benim özel sağlık sigortam vardı. Sigortam ile anlaşmalı doğum ücreti 2.800.-TL'ydı. Ben %20'sini ödedim. Doktorum da dışarıdan olduğu için ona ayrıca ücret ödedim. 3 oda çeşidi var. 1.sınıf, suit ve vip oda. Sağlık sigortası olduğu için suit odayı veriyorlar. Yeterince büyük ve ferah odaları. Ama vipleri de gördüm. 2 tane var. Harikaydı. Özel balkonu falan vardı. Sanırım ücreti bayağı yüksektir :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?