İstanbul'da yaşayanlar ya da ulaşımını bilenler yardımcı olabilir mi lütfen?

Arkadaşlar ben Tekstilkent ikizkulelere gidicem..Yani orası sanırım tam bayrampaşanin içinde değil..ve her otobüs gitmiyo galiba oraya.. :KK43:

ben de oyüzden sordum..şaşırdım da..
Canım yapıcağın en kısa yol havalimanından kadıköye gidip metrobüsle buraya geçmen geçen hafta 2 defa gittim sabiha gökçene yollar fena kalabalık sabah saati hemde tırlar sabah çıkıp akşam dönmek zorunda oldugu için trafik sabah dahil yoğun oluyo biz 2 saatte özel araçla anca vardık

Canım yapıcağın en kısa yol havalimanından kadıköye gidip metrobüsle buraya geçmen geçen hafta 2 defa gittim sabiha gökçene yollar fena kalabalık sabah saati hemde tırlar sabah çıkıp akşam dönmek zorunda oldugu için trafik sabah dahil yoğun oluyo biz 2 saatte özel araçla anca vardık

sağol canım :) peki metrobüs tekstilkentin yakınından geçiyo mu bi bilgin var mı?

sabiha gökçenden kadıköy otobüsüne biniceksin ordan metrobüsle topkapı yapcaksın sonra tekstilkent otobüsüne yada minibüsüne biniceksin ama bagajın fazla olmasın derim yoksa çok zor olucak

sabiha gökçenden kadıköy otobüsüne biniceksin ordan metrobüsle topkapı yapcaksın sonra tekstilkent otobüsüne yada minibüsüne biniceksin ama bagajın fazla olmasın derim yoksa çok zor olucak

tek valiz var ama dediğin gibi çok ağır olmamasına dikkat edeyim..
ozaman 2 aktarmayla hallederim gibi :)

Istanbula ilk kez mi gidiyorsun,otobüs ve metro için kart falan çıkartman gerekmiyor mu?

evet ilk kez..daha doğrusu uçakla ilk kez..otobüsle önceden çok geldim ama artık kullanamıyorum..tek kullanımlık bilet yok mu orda :KK43:?

evet ilk kez..tek kullanımlık bilet yok mu orda :KK43:?
Bende bilmiyorum bende yaz tatilinde gitmiştim istanbula,taksi ile gidip geldik bazı yerlere bazı yerlere akrabam götürdü,sonuçta Akbil vs çıkartman gerekiyor diye biliyorum tek kullanımlık bilet varsa iyi olur.

İstanbulkart dolduran makinalardan bazıları kart da veriyormuş eşim kartını kaybetti geçenlerde makinelerden aldı yenisini
İçine 10 tl koyuyorsun 6 lira kart parası 4 tl de kartın içine yüklüyormuş sonra sen biraz daha yüklersin.

En ucuz yolu şu olabilir: Sabiha Gökçen'den Uzunçayır'a giden iett otobüslerine binip, Uzunçayır'da metrobüse biner, Şirinevlerde inip metroyla Bayrampaşa'ya gidersiniz.

Bir başka yol , Sabiha Gökçeden Taksim'e Havaş'a binmek, Taksim'den metroyla yenikapıya, oradanda otogara.

Ben olsam ilk seçeneği uygulardım. 8 TL ye gelir.

Ayyyy Sabiha dan Bayrampaşa
yani ne diyeyim bilemedim
3 4 gün sürer gözüyle bak yanina ekmek peynir filan al dusup bayilma yollarda ben şehirler arası yol gibi görüyorum şahsen

Arkadaşım ben de İstanbulu haritalardan keşfetmeye çalışan biri olarak, sana şunu tavsiye ederim ki; Sabiha Gökçenden İETT ile Kadıköye ya da Tuzluçayıra geçip karşıya geçerken trafik çilesini en aza indirmek için metrobüse binmen. Sonra senin gideceğin yere en yakın metrobüs durağı hangisiyse ( Topkapı ya da Bayrampaşa) orada inip maddi durum uygunsa ticari taksiyle direkt gideceğin yere geçmektir. İstanbul'da taksi ücretleri mesela bi Ankara ya da İzmire göre çok daha uygun. Bu arada İstanbula bundan sonra sık sık geleceksen İSTANBUL KART alabilirsin. Kartın kendisine 7 TL ödüyorsun üstüne de para yükletiyorsun. Hem otobüslerde hem metroda hem vapurda hem de diğer taşıma araçlarında hep aynı kartı kullanabiliyorsun.Üstelik aktarmalarda indirimden faydalanabiliyorsun. Tek binişlik kart ücretleri birkaç binişten sonra zaten kartın ücretinden fazlaya gelir.

gelen yolcu kapısından çıkınca hemen yolun karşısında otobüs durağı var. kafeteryanın arkasında ve önünde servisler kalkıyor. ayrıyetten belediye otobüsleri var. avrupa yakasına da gidenler vardı. hemen yanında bilet gişesi var. oradan 5 kullanımlık istanbul kart alabilirsiniz. sabah 10 a kadar ve akşam 5 den itibaren trafik her tarafta sıkışık oluyor. aradaki zamanlar nispeten biraz daha rahat.

X