Öyle de Antalya’da bir yer açıp iyi kazanabilirsinizhayır düşünmedik, aynı işte anlaşamayız :)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Kadınlar Kulübü'ne ücretsiz üye olmak için tıklayın...
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.
- Konu Sahibi willyy
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yazilimciyim demişsiniz esimde yazılımci iş yerinde bir arkadaşı Ankara'da ikamet ediyor her ayın belli günleri şirkete geliyorlar ve adamda ona göre sadece o günlerde İstanbul'a geliyor şirketle konussaniz belki bu şekilde kabul eder ..bi arkadaşta burdaki evini sattı memleketine taşındı şirketten cagirilirsa acil durumlarda gelip gidiyor
Çok teşekkür ederim Hosbuldum.Senide görmek güzel. Ben sağlıklı beslenme sayfasindan sizleri takip ediyordum.Yurtdisinda olduğunu öğrendim herşey yolunda gözüküyor dahada iyi olur ki nsallahPenceremden yillardir yoktun forumda, eskileri gormek guzel, hosgeldin.
Yerinizde olsam gitmezdim. Pişman olabilirsiniz çünkü. Ben de ilçedeyim burda çok mutluyum. Bırakın İstanbulu bağlı olduğumuz şehire bile taşınmak istemiyorum. İlçeler sakin ve huzurlu oluyor yeterki mağaza market vs. Bulunsun. İnsan hiç gitmek istemezHerkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?
İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım ) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki
Ne dersiniz?
Aslında kısaca İstanbul’da yaşayan da pişman yaşamayan daİnsanlar calisip cabalayip, kenara 3 krs nu biriktirip Antalya'da senin yaşadığın hayata kapagi atmaya calisiyor. Bana göre ordan İstanbul'a tasinmak attan inip eşeğe binmek demek. Ay düşüncesi bile korkunclu geliyo bana İstanbul'un
İstanbul çok cazip bir şehir, aradığınız şeyleri bulamama gibi bir durum yok, ne ararsanız buluyorsunuz, eğitim, sağlık, eğlence, iş vs vs ama bunları bırakıp kaçmanıza sebep olacak bir sürü de olumsuzluğu var, can güvenliğiniz, mal güvenliğiniz birçok ile göre daha fazla risk altında, trafik desen resssmen çile, kalabalık o biçim.
Kardeşimin kulaklarını çınlatayım, dün konuştuk hepimizi üzen olay üzerine hemen telefon açmıştım genelde olayın olduğu yere hafta sonlarında sergiye gider korktum açıkçası, abla gitmiyorum merak etme artık birçok yer tekin değil, tiyatrodan sergiye, operadan konsere ne kadar zevkim varsa hepsinden feragat ediyorum dedi.
Birçok il ve ilçede can ve mal güvenliği sorunu yaşanıyor ama İstanbul bu konuda çığrından çıktı, doğup büyüdüğüm şehiri tanıyamaz oldum.
Gelmeyin İstanbula hele ki arabanız yoksa. İstanbul İstanbul degil Baska birsey artık kirayı trafiği gectim turk yok kendi yurdumuzda yabanci olduk. Maasinizin yarısı kiraya gider. Arabaniz yok toplu tasımada mülteci zenci afganlarla dipdipe yolculuk edersiniz. Taksi bulmak zaten buyuk sans onlarda sizi ve gideceğiniz yeri begenirlerse aliyolar :) haftada ya da 15 te uc saat ofise ugramak yetecekse ucakla gelin gidin bence İstanbula yerlesmekten cok daha mantıklı :)
İstanbul’da yaşıyoruz.
Evimiz eşimle çalıştığımız kurumların ortasında bir lokasyonda. Ortalama araçla 8-15 dk mesafemiz.
Kirada değiliz birer araç var ikimizde de.
Ben orta düzey yöneticiyim, eşim benden daha iyi kazanıyor, borcumuz yok, üniversitede okuyan bir oğlumuz var, tek çocuk.
Bu şartlarda olduğumuz için İstanbul bizim için çekilir durumda.
Kısacası bu karar çok göreceli.
Sizin yerinizde olsam şehir değiştirmeye mecbur tutmayacak bununla birlikte daha iyi maddi imkanlar ve kariyer sunacak alternatif işler arardım.
Mesleğiniz buna çok elverişli çünkü.
Evimiz eşimle çalıştığımız kurumların ortasında bir lokasyonda. Ortalama araçla 8-15 dk mesafemiz.
Kirada değiliz birer araç var ikimizde de.
Ben orta düzey yöneticiyim, eşim benden daha iyi kazanıyor, borcumuz yok, üniversitede okuyan bir oğlumuz var, tek çocuk.
Bu şartlarda olduğumuz için İstanbul bizim için çekilir durumda.
Kısacası bu karar çok göreceli.
Sizin yerinizde olsam şehir değiştirmeye mecbur tutmayacak bununla birlikte daha iyi maddi imkanlar ve kariyer sunacak alternatif işler arardım.
Mesleğiniz buna çok elverişli çünkü.
Siz bereye kaçtınız hangi şehirePişman olmak bana çok iyi gelecek diyorsan git taşın... Doğuma büyüme İstanbulluyum Annemde dedem de 3 kuşak dan fazla hatta dedemin babası da İstanbul da büyüme... Annem İstanbul dan muğlaya kaçtı biz başka bir şehire...
İstanbulda yasiyorum. Evet trafik ,kaos var ,ben de artik bu sehirden gitmek istiyorum
Ama senin sartlarinda gelirdim.Yaşınız küçük, çocuğunuz yok. Kariyeriniz icin denemeye değer. Tekrar geri dönebilirsiniz .
Ama senin sartlarinda gelirdim.Yaşınız küçük, çocuğunuz yok. Kariyeriniz icin denemeye değer. Tekrar geri dönebilirsiniz .
İstanbul’da yaşamak bence bir kültür. Hem içten içe herkes merak eder aslında burada yaşamak nasıldır diye. Ben öyleydim şahsen. Gençken gelip deneyimlemek hoş olabilir. Ataşehirdeyse işyeriniz trafikli bir bölge ancak toplu taşımaya uygun bir muhit seçerseniz zorlanmazsınız heralde. Ama kesinlikle araç lazım o konuda net olalım.İki şehirde de tecrübeniz olduğu için yorumunuz çok önemli, tesekkür ederim. Semt konusunda biraz esnek, şirket Ateşehir'de ama hafta da bir, belki 2 haftada 1 kez gideceğim, diğer zamanlar evden çalısacağım bu sebeple trafiğe çok takılmam diye dusundum.
Haklısınız belki denemem lazım...
Bence antalyada kalmaya devam edin. Istanbul bir kaos. Ustelik aldigi yogun ic ve dis gocle hic de nezih degil.
Gelmeyin...Yukarıda bazı arkadaşlar yazmış işte oturduğunuz muhit güzel olursa vb. falan diye ama siz sonsuza kadar o muhitten dışarı çıkmayacaksınız anlamına gelmiyor bu, illa ki gezmek isteyeceksiniz ya da başka bir semte işiniz düşecek ve işte o zaman göreceksiniz işte her şeyi.
Çok samimi söylüyorum gelmeyin, biz İstanbul'dan kaçmann yollarını arıyoruz.
Çok samimi söylüyorum gelmeyin, biz İstanbul'dan kaçmann yollarını arıyoruz.
Bir çok açıdan değerlendirmek lazım. Beklentileriniz, maddiyat, sosyal yaşam, manevi huzur. Metropoller her zaman biraz kaosa açıktır. Sakin bir hayata alışanlar için birden bu ortama girmek psikolojik açıdan da sizi zorlayabilir. Bir de malum günümüzde göçmen sorunu gibi bir faktör var ve bu büyükşehirlerde çok daha problem haline gelmiş durumda. Tehlikesi de yaşadığınız şehire göre daha yüksek. Yani tüm elementleri bir arada değerlendirerek adım atmak çok daha mantıklı. Kariyerinizin başında olsanız riski alın derdim ama zaten belli bir uzmanlığa erişmişsiniz. Mesleki olarak çok büyük hırslarınız yoksa ben rahatınızı hiç bozmayın derim açıkçası. Bazen mutluluk küçük şeylerde çünkü. Balon büyüdükçe huzur azalıyor.
Yazılımcıymışsınız bende yazılımcıyım.Evet merkezi maalesef istanbul.Ben de istanbulda yaşıyorum.Eğer haftada 1 ,2 haftada 1 diye anlaştıysanız çok güzel nezih semtlerde oturabilirsiniz.Ben istanbulu seviyorum açıkçası.Git gel yol sizi yormayacak çocuğunuz var ise ona göre okul araştırması da yaparsınız.Kariyer için bence taşınılır.Yazılım alanında çalısıyorum, İstanbuldaki pozisyonun maaşı daha yüksek şehrin pahalılığını düşünsek de yine daha yüksek kalıyor. Maaş dışında diğer şeyler kafamı karıştırıyor
İstanbul aşktır
ama zordur İstanbul hemde çok zor, başlı başına strestir ayrıca maddi anlamda çok hırpalar adamı toplam geliriniz 50.000 falan olacak ise ve zamanı yettiremediğinizde sıkıntı yaşamayacaksanız buyrun gelin
Gezmek için ideal olsada yaşaması kaostur İstanbul'da
ama zordur İstanbul hemde çok zor, başlı başına strestir ayrıca maddi anlamda çok hırpalar adamı toplam geliriniz 50.000 falan olacak ise ve zamanı yettiremediğinizde sıkıntı yaşamayacaksanız buyrun gelin
Gezmek için ideal olsada yaşaması kaostur İstanbul'da
Teşekkür ederim, çok haklısınız. Bir yanım deneyelim ne olacak diyor, diğer yanım macera arama sen sakinlik insanısın diyor :) bakalım hayırlısı olsun diyorum
Semtler hakkında da hiç bilgim yok desem yeridir. Büyük ihtimalle Anadolu yakası olacak, firma da o tarafta çünkü. Maaş yükseleceği için kira yormayacaktır, buluruz bütçemize göre bir yer diye düşünüyorum.
Güvenli ve elit bir semtte yaşamak isterseniz kiralar 20.000 civarı alacağım derseniz 30 yaşındaki eski binalar 2.500.000-5.000.000 civarı alalade bir semtte de yaşanmaz bunu belirtmek isterim ben Kadıköy Göztepede oturuyorum Suriyelisi Afganı yok gayet güvenli elit bir semt ama fiyatlar can yakıyor üstelik deprem gerçeği varken bence denemeyin biz kaçmak isteyenlerdeniz ama Anadolu yakası Avrupa yakasına istinaden bir tık daha rahat-konforlu-güvenli ve elit
katılıyorum bende dediğim gibi yazılımcıyım bir hafta şirkete gidiyorum zaten 3 hafta genelde evden çıkmıyorum mesai sonrası evimin yanınındaki spor merkezine gidiyorum. şirkete gittiğim bir hafta ise evime 10 km uzaklıkta sabah 20 akşam 30 dk sürüyor. 1 hafta beni yormuyor. hafta sonları erken saatte çıkıp şileye, adaya, üsküdara kahvaltıya gidiyorum. kadıköy kalabalık orayı tercih etmiyorum. onun dışında yine evimin yakınındaki avmlere arabam ile 5-6 dk da ulaşıyorum. dolayısı ile yorulum trafikte kalmıyorum. istanbuldan başka şehire kaçmayı düşünüyoruz diyen arkadaşlar hiç başka şehirlerde uzun vadede yaşamışlar mı? oralardada çoğunlukla ev hayatı var zaten belli başlı avmler var ki ben avm sevmem kapalı alan. bir hafta onlara gidince zaten bitiyor. çevre illere kaçıyor ordakiler. istanbulda ben çok çevre ile kaçma gereği duymuyorum çünkü şile ağva adalar da benim için tatil dinlenme yeri gibidir. Yani antalya için tabi birşey diyemem bende deniz ayağınızın altında yazın çok güzeldir oralar. ama bu diğer şehirler için birşey diyemem. emekli olunca yada belli bir yaştan sonra gidilmesi mantıklı bence.Yazılımcıymışsınız bende yazılımcıyım.Evet merkezi maalesef istanbul.Ben de istanbulda yaşıyorum.Eğer haftada 1 ,2 haftada 1 diye anlaştıysanız çok güzel nezih semtlerde oturabilirsiniz.Ben istanbulu seviyorum açıkçası.Git gel yol sizi yormayacak çocuğunuz var ise ona göre okul araştırması da yaparsınız.Kariyer için bence taşınılır.
Konu sahibi ne kdar bir vaktin var karar vermek için