İstanbulda yaşamak çok mu zor? :)

Kiraya niye takılıyorsunuz yalnızca, kiralara göre kıyaslamayınız şehrin ucuz ya da pahalı olmasını, Doğuda yaşıyorum ve her şey ateş pahası, kirası az olduğu halde.
İyide asgari ücret belli aldığının tamamı kirayı gidiyor giyim eşya şu bu alamıyorsun bile
Doğudaysan alışverişi istanbuldan yapabilirsin artık kolaylaştı
Alışveriş için ideal bi şehir ama yaşanılası değil

Mutfak alışverişini de istanbuldan yaparım artık
Gıda ürünleri ateş pahası, ısınma ateş pahası, size yaşanılası gelmeyebilir ama doğup büyüdüğüm şehir orası ve ben seviyorum. Konu sahibi zaten kirayı bölüşecek sanıyorum.

Asgari ücret 1400 kira 1500 lerde gelde artırırsan alışveriş yap tek bir kadın işçi diyelim geçirebilir mi tek başına zaten alışverişe parası yetmez:)))

Kastım giyimdi keza yapanıda var akrabam gelir konservesine kadar alır İstanbul dan giderdi neyse geçinen geçinsin artık

istanbulda yaşarsan istanbulu sevmene sebep olan gezme tozma işini neredeyse hiç yapamayacaksın :) istanbulu en güzel gezenler istanbula misafir olarak gelenler. burada yaşayanlar ise anca ev iş arasını görebiliyor hafta sonu da herkes aynı yerlere hücum ettiği için kalabalıktan ve trafikten boğuluyorsun. sen bence izmirde yaşa istanbulda görmek istediğin yerlerin listesi çıkar ve doğrudan oraları gezmeye gel. burada yaşarsan bakışların bile yavaş yavaş düşüyor ve bulunduğun yeri bile göremiyorsun bıkkınlıktan

Tıp merkezleri tıbbi sekretere nrt 2000-2500 maas vermez 1700-1800 civari bi maas alirsin tahminimce yol yemek ucreti verirler onlarla 2000 civari olur. Sariyerde kiralar yüksektir bence imkanin varsa izmirde is bulup kal.

Kira, trafik ve kalabalık maalesef İstanbul artık bu üç kelimeyle ifade ediliyor 2500 sanmam vereceklerini asgari ücret civarlarında olur sağlık sektörü için rakibin oldukça fazla elini sallasan çarpıyor

bütün istanbullu hatunlar şehrin nüfusuna +1 kişi eklenmesin diye canhıraş yorum yapmış helal olsun

İstanbuldakiler İzmir'e göç ediyor artık. Bence kardeşiniz İzmir'e gelsin daha mutlu olursunuz. Ayrıca o kadar çok işsiz var ki özellikle İstanbul'da , o ücreti verirler mi bilmem. Hep asgari ücret.

Semt semt degisiyor istanbul.. Tutacaginiz ev hastane yani veya metrobuse yakin vs. ise kiralar iki katina cikiyor. Ona dikkat edin. Ayrica ilk tasinma icin paraniz olmali birikmis depozit , pesin kira emlakci parasi derken iyi harcamalariniz olur. Allah kolaylik versin yolunuzu acik etsin insallah

Ist zor bir sehir kacan kurtuluyor
Yazin nemi hiiic cekilmiyor
Herkes guhsal tramvatik durumda

Kardeşinizle yaşayacaksanız, kira ve faturalar yarı yarıya olacağından asgari ücretle bazı sosyal aktivitelerden feragat ederek yaşayabilirsiniz, yalnız bir İstanbul'lu olarak şunu belirteyim hızlı şehir İstanbul'da sıkıcı olmayan bir bekar hayatı yaşamak için asgari ücret yetmez, 1.500 2000 lira maaşla ay sonunu getirmeye çalışmakla geçer günleriniz, cafelere gideyim, avmlerinde alışveriş yapayım, arada birkaç akşam arkadaşlarla canlı müzik, yemek, sinema, tiyatro yapayım derseniz alacağınız maaş 3.500 altı olmamalı, o da kardeşinizle yaşarsanız yetecek olan miktar, tek başına yaşarsanız 3.500 maaşta yetmiyor, 1.500 kira, elektrik su doğalgaz telefon internet gibi giderler için ortalama 500 desek ki eh işte yetmez ama idare eder diyebileceğimiz bir fiyat İstanbul için:))
Ortalama 1000 lira da mutfak masrafı desek çayı, şekeri, deterjanı vb dahil, elinize 500 lira kalır giyim, yol parası, sosyal aktiviteler diye bölersiniz o parayı da:)

İstanbulda 1 ay gezdim zaten yetmedi zaten istanbulu gezmeye ömür yetmez :) hafta sonu vapurla karşıya geçip dolaşmak çokta pahalı olmaz bence :) izmirin sessizliği beni sıkıyor oranın kalabalıklığı sizi ama ben kalabalıktan cokta rahatsız olmadım :)

Bi giden pişman bi gitmeyen şahsen ben artık İstanbul'dan gitmeyi düşünüyorum Urla olabilir mesela. İstanbul'un kalabalığını pahalılığını geçtim hırsızı, arsızı bitmez. Ha deyince gezmeye gidilmez çünkü trafiği vardır. Paranla rezil eder seni İstanbul. Araban vardır park yeri bulamazsın. Köprü tıkanmıştır karşıya geçemezsin, geçerken de her geçişinde para ödersin. Otobüsle gideyim dersin kalabalıktan binemezsin. Binersin turşu gibi gidersin. Metrobüse metroya ulaşayım derken helak olursun. Ayrıca kapı komşun dahil kimseye güvenemezsin. İyi bir evde oturayım dersen kira kadar aidat ödersin. Tatillerde aklına gelen hiçbir yere ağız tadıyla gidip gezemezsin çünkü herkes senin gibi düşünmüştür heryer insan doludur. Sahilde yürüyemezsin ki zaten heryerinde mangal yakmışlardır duman altı olmuştur Daha saysam mı ha cadde tarafında otururum, işim de orada olur derseniz söylediklerimi bi nebze yok sayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…