İstanbulda yaşamak çok mu zor? :)

Doğma büyüme İstanbul'lu olarak ben Türkiye içerisinde başka bir şehirde yaşayamayacağıma çok eminim. Her imkan var burada. Ama tahmin ediyorum ki, başka bir şehirden gelene zor gelir burası. Yalnız, düzgün bir yerde kirada oturmak için 1000 TL bile çok az. Kimsenin beğenmediği semtlerde dahi kiralar 1500 TL'den başlıyor neredeyse

Ablanla birlik olacaksanız olur o zaman neden olmasın. Deneyin en azından madem istıyorsunuz. Çoğumuz tek olacağını varsaydık.

Tek olmayacağım kız kardeşim olacak ben olsamda olmasamda o kira verilecek aynen ama bir miktar ev giderlerine yardımcı olurum en azından. Ama tek mantıklı olan şey sarıyerde olacağımdan o çevrede beşiktaş ve muhit semtlerden iş bakmak en akıllıca olur sanırım. İzmir göç alan emekli şehri hayat burda çok yavaş çok sıkıcı :) genclerin cok az oldugu huzur evi gibi olan ve sadecw yazları güzel geçen bir şehir çok sıkıcı belki ailesi çoluk çocugu olanlar için avantaj ama bekar biri olarak bunaltıcı :)

Istanbul herkesin bir sekilde yasamasi gereken bir deneyim bence. Bekarsiniz ablaniz burada bence gelmelisiniz. Hayatin icine karisin istanbul fakir zengin herkes icin biseyler barindirir. Evet bir sure sonra bikarsiniz lanet etmeye baslarsiniz hepimiz gibi. Ama hayat ne gosterir bilemeyiz evlenir gidersiniz daha iyi is bulur gidersiniz. Bence gelin ama kaosa hazir olun.

Valla ben 30 yaşındayım ve artık ailemle aynı evde yaşamak istemiyorumda babamla da az bucuk anlasamıyorum her şeyime karısıyorlar evlenip gidemedim de kendi adıma yine de bişeyler yapmak istiyorum belki en zor şartlara karşı yine de burda karşılaşmadıgım güzel seylerle karsılasırım kim bilir diyorum :) yorumlar için herkeze tesekkür ederim. Belki sevmediğim bu sakin şehri izmiri özlemek için bi sebebim olur :)

Liseyi bitirdiğim yıl üniversite sınavına kadar çalışmak istemiştim. Net maaşım 1600 küsürdü net hatırlıyorsam. Diğer şeylerle 1800 civarı geliyordu 2 yıl önce. Aklınızda bulunsun satış danışmanı gibi bir iş düşünüyorsanız

İstanbul'da eğer iyi hastanelerden birinde çalışırsanız sizin için çok iyi bir referans olur.
Semt olarak da Sarıyer yakınlarında ya da Sarıyer karşısı Beykoz'da düşünebilirsiniz. Karşıya çok rahat vapurla geçiliyor cunku.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. İstanbul sizin için güzel bir tecrübe olacak diye düşünüyorum. Kardesinizle de kalacaksınız o da ayrı güzel. Ben sizin yerinize hayal kurmaya başladım bile. :)

İstanbul çok güzel bir şehir , şöyle bir manzarasına baktıgın zaman bile dalıp dalıp gidiyorsun. Kimi semtleri buram buram tarih kokuyor . Eski evlerini görmek bile sana acaip huzur veriyor. Ben eminönünde büyüdüğüm için sanırım bana daha bir baska geliyor. Sonuc olarak sana göre farklı bir şehir , güzel bir şehir ,büyük bir şehir şansını dene . Sana da değişiklik yok. İş konusunda kendini geliştirebilirsin. Bunlar iyi yanları kötü yanlarını cogu kişi yazmıs zaten . Geçim konusunda kirada bölüşürsünüz ama tutumlu olursan geçinirsin neden geçinmeyesin . Zaten kardesin yanında . Kimler ne kdarla geçiniyor. Kimiside elinde oldukça varken hala yetmiyor diyor. Neyse böyle işte denemeye değer.

değişiklik olur yazacaktım :)

Asgari ücretle insanlar nasıl yaşıyor ben anlamıyorum hatta bunu şehir efsanesi olarak görmeye başlayacagım yakında

İstanbulda doğdum büyüdüm bende urlaya yerleşmek istiyorum çünkü nefes alanıyırum oksijen yok
Trafik trafik her yer trafik
Her zaman kendini korumak kollamak zorundasın yoksa ya taciz ya hırsız

İstanbul'a pahalı diyenler var, nerden ne alacağını bilirsen pahalı falan değil, her imkan var, geçim zor falan değil.

Yahu birde eleman ilanlarında 25-30 yaş arası eleman yazıyorya eee daha yaşı geçkinler çalışmayacak mı Allahım ya bu eleman arıyanların sorunu ne acaba
Zor ya ...
Ama bacınız öğretmense e sende çalışırsan bel bele verince geçinir gidersiniz

Bahçelievler Sarıyer arası hergün gidiş geliş mi yapmayı düşünüyorsunuz? Trafik olmasa bile 30 dk. Trafikle en az 1.30 saat. İyi düşünün derim. Madem İzmirden ayrılmak istiyorsunuz Bursayı, Antalya'yı falan düşünün. 5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Nispeten elit bir semte taşındım ama İnan'ın rahatsız edici çok fazla şey mevcut çevrede. İstanbul'da ancak nasıl yaşanır biliyor musunuz? Rezidans tarzı bir yerde yaşarsınız. Ofisiniz de orada olur. Her şey elinizin altında olur yani bir nevi izole hayat yaşarsanız ancak olur.

İnanın bi tatile gittiğimde sabahları erkenden öyle dinç uyanıyorum ki. Havanın temizliğinden olduğunu fark ettim. Insandan cok araba olduğu için oksijen değil ekzos soluyoruz burda. Ki ben güya nezih bi sitede yaşıyorum. Bol ağaçlı ve az gürültülü. Ama en az gurultulusu bile berbat. Siz anlamasaniz da beyniniz yoruluyor. Herkeste astim, alerji. Bilmiyorum ya inan tukendim bu şehirde, burda doğdum buyudum, baska yerde de yasayamam biliyorum ama bunun adı da yaşamak değil

Ben ki bir İstanbul aşığı, birkaç yıl önce İstanbul diye diye depresyonlara girmiş biri olarak, ben bile şu anki haliyle İstanbul'a yerleşmem. Önce o kalabalık bir gidecek, şehir rahatlayacak, Suriyelisi falan memleketine dönecek, anca öyle. O şehir bu kadar insanı kaldıramıyor artık. Millet üst üste yaşıyor. Ne doğa kaldı, ne tarih. Her şey sıkıntı. Bir eski Türk filmlerindeki haline bakıyorum, bir şimdiye. Hep derim, geç gelmişim dünyaya geç... İstanbul' un tadını çıkaran çoktan çıkarmış, bundan sonrası her şey problem. Ben Türkiye'ye yerleşsem İzmir'e yerleşirim.

Kira:))) çok ucuz haklısınız
Kiraya niye takılıyorsunuz yalnızca, kiralara göre kıyaslamayınız şehrin ucuz ya da pahalı olmasını, Doğuda yaşıyorum ve her şey ateş pahası, kirası az olduğu halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…