İstanbul'da oturanlar bakabilir mi?

melekeda

Wait for it.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.468
3.753
Merhaba arkadaşlar size farklı bir soruyla geldim.
Biz iki yıllık evliyiz evlat sahibi olmaya çalışıyoruz. Eşim polis 4200 gibi bir maaşı var ben çalışmıyorum. 2 yıldır ev almak istediğimi söylüyorum ama peşinatımız 30,000 kadar (Evlenirken kaynanamlar hiç yardım etmedi eltim görümcelerim bile senin düğünün deyip kıyafetlerini bile eşime aldırmışlardı yani biz borç ödemekten pek birikim yapamadık.) alabileceğimiz krediyi de düşününce Beylikdüzü Esenyurt tarafından ev alabiliriz. Ama kaynanam onlardan uzaklaşmamızı istemedikleri için oralar şöyle kötü böyle olaylar var deyip eşimi durdurdular oturduğumuz semtte evler 300.000den başlıyor kiradayız. Şimdi memlekete gittiler eşimle de konuştum yarın bi Beylikdüzüne gidelim etrafı öğrenelim piyasayı bilelim falan dedim tamam dedi.

Size sorum Esenyurt ve Beylikdüzünde metrobuse yakın bir mahalle muhit önerir misiniz. Şöyle ki şark atamamız ne zaman çıkar belli değil polis eşleri iyi bilir. Atama çıkana kadar oturursak huzurlu, atama çıkar gidersek çabuk kiracı bulabileceğimiz bir yer olması önceliğimiz.

Not: bekleyin daha çok para biriktirin demeyin lütfen kiramız 1000 lira, kaynanam ve kayınbabam borcumuz yok diye her ay eşimden 500 küsür para alıyorlar.

İlla ev mi alacaksınız yani 30.000 ile? Bana kalırsa para kazanmak isterseniz arsa alın. Arsa çabuk kazandırır. O dediğiniz yerlerden de uzak durun, kaynananız doğru söylemiş.
Bu arada eşinin de aklı varsa vermez para! Çözüm borca girmek değil, insanlara hayır diyebilmek!

Beklemeyin alin bence de o taraflardan. O kadar insan yasiyor sonucta kazasiz belasiz. Oturmak istemesseniz de kiraya verirsiniz. Evlenen kayna dugunde giymek uzere elbise aldirmak nedir ama ya?

Beylikduzu OBS siteleri tercih ederim, ben begeniyorum oralari..

Biz kirada oturmasak arsa uzun vadede doğru yatırım ama önce ev sahibi olmamız gerekiyor.
Beklemeyin alin bence de o taraflardan. O kadar insan yasiyor sonucta kazasiz belasiz. Oturmak istemesseniz de kiraya verirsiniz. Evlenen kayna dugunde giymek uzere elbise aldirmak nedir ama ya?
Biz de öyle düşünüyoruz ama muhiti bilmiyoruz hangi mahalleden alsak ulaşımı rahat el yakmayan nispeten huzurlu...
Ben de duyduğumda çok şaşırmıştım üstelik eltim evlendiği sıra eşim onlara 10,000 lira vermiş onlar bize 400 liralık bilezik takmıştı şu 8 ayar olanlardan. Eşim baya hayal kırıklığına uğradı artık yeni yeni uyanıyor.

İstanbul'da yaşamıyorum ama başka bir onerim var. Ev kredisi faizleri cook yüksek bu aralar. 270 bin kredi cekmektense 120 falan kredi cekseniz ve apart alsanız ? Ben bilindik bir şehirde oturmuyorum ama burada bile apartların kirası bin liradan başlıyor. Ben olsam sanırım apart alırdım , zaten 270 bin kredi cekseniz eşinizin maaşından elinize pek bir şey kalmaz . Tabii benimki kendimce bir fikir siz bilirsiniz

İşte bu Beylikdüzü Esenyurtta evler 150.000 civarında o yüzden oradan bakıyoruz ama hangi mahallesi daha iyi giden gören bana anlatsa ona göre araştırmaya başlayacağım. Biz de 270.000 çekemeyiz 120.000 kadar çekmeyi düşünüyoruz

beylikdüzü bizimkente bakın..metrobüse yakın..
esenyurt düşünmeyin..

aboww 150 ye ev bulursanız beylikdüzünde banada haber verin..:)

Canım istanbulda yaşıyorum ve sen şu an 150 bine ev almak istiyosan o mahallelerin iyi olma olasılığı sıfır bak az bile demiyorum. Oralar çok tehlikeli yerlerdir, benim bildiğim kadarıyla. Yani oradan ev almak bana pek mantıklı gelmedi. Şu an istanbulda adam akıllı bi yerde, eli yüzü düzgün evi 250-300 binden aşağı bulamazsın. Açıkçası mahalleyi anlamak için fiyatını duymak bana yetti, bence iyi düşünün o muhiti

Anladım şimdi.ben evler 300 bin siz kredi çekince 600 bine yakın ödeyeceksiniz sandım. O zaman olur tabii çok mantıklı. Kvne bakma pek neresi içine sinerse orası olsun

yok yahu beylikdüzünde 150 bine ev nerde kavaklı yakuplu gürpınar vs köylerde anca bulur zaten oralarda metrobüse uzak.

Anladım şimdi.ben evler 300 bin siz kredi çekince 600 bine yakın ödeyeceksiniz sandım. O zaman olur tabii çok mantıklı. Kvne bakma pek neresi içine sinerse orası olsun
Ben bakmıyorum da eşim önemser çevredekileri.. İnşallah içimize sinen bir yer buluruz

Esenyurt düşünmeyin, beylikduzu osb, ya da az daha uzaklasirsaniz esenyurt fiyatina ev bulursunuz.

Bauhousa arkasını da beylikduU diye satıyorlar ama orası aslında Esenyurt.
Beylikdüzü adakent civarı çok güzeldir tamamı site düzenli yeşil alanı bol sakin yerler.metrobuse yakın yürünebilir.parki korusu yeşil vadisi güzeldir.bence ev almak yaşamak çocuk vs için iyi yer. Okulları da iyidir ayrıca yani Esenyurt'ta benim okulun yanındaki ilkokulun sınıfında 50 çocuk varken Burda 30. Ayrıca çalışmayı düşünürsen kreş bulmakta hiç zorlanmazsin. Çocukların gidebileceği aktivitelere ulaşmak kolay dans okulu bale okulu vs

Çok teşekkür ederim bakacağım çok güzel fikir oldu

İlla Esenyurt olacaksa Fatih mahallesi olmasın mesela.abimler orda oturuyor.tavsiye etmem.esenkent tarafına doğru bakılabilir.ana daha pahalıdır haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…