Arkadaşım 3 hafta sonra evleniyor!! Fotografları dış çekim istiyor ama kış mevsiminde oldugumuz için dış çekim cok zor görünüyor. Fotograf cekimi için tavsiye edebileceginiz kapalı mekanlar var mı? Çırağan Sarayı gibi. ve bu gibi mekanlar için izin ve ücret konusunda bilgisi olanlardan yardım bekliyoruz lutfen :))
Arkadaşım 3 hafta sonra evleniyor!! Fotografları dış çekim istiyor ama kış mevsiminde oldugumuz için dış çekim cok zor görünüyor. Fotograf cekimi için tavsiye edebileceginiz kapalı mekanlar var mı? Çırağan Sarayı gibi. ve bu gibi mekanlar için izin ve ücret konusunda bilgisi olanlardan yardım bekliyoruz lutfen :))
Merhaba ben Haydarpaşada çektim kapalı alanları bolca var. Şahsen çok memnun kaldım. Herhangi bir ücret ödemedik.
Milliyet.com.tr de kış düğünlerinde farklı mekanlar diye aratırsan orda çıkıyor.
ama ortam cok kalabalık mı oluyor? yani yolcular falan bekleşirken:) rahatca foto cektireblrler mi? ayrıca izin alınması gerektiğini duymuş?? siz izin almş mydnz?
Benim dugunum kasim ayi icerisinde oldu. dugunden 4 gun once sac makyaj provami yaptirdigim gun fotograf cekimimi de yaptirdim. fotografcimla konustum dis mekan istedigimi soyledim. o da sonra su sekilde bir program cikardi: once kuaforde ve florya sahilde cektik. hava biraz puslu bir sekilde guzel bir cekim oldu. Sari yapraklar vs.. daha sonra da Beyazitta 5 yildizli bir otele gittik ve orada cekim yaptik. Kesinlikle cok keyifliydi. Fotograflarim hazirlaniyor simdi. bir kac tanesini simdiden gonderdi bana bu kadar merak edince ben muhtesem. yani fotografcilarin anlasmali oldugu yerler var. onlara sorup fiyat isteyebilirsin. cunku kimi mekanlar ekstra ucret istiyor. Bizim fotografcimiz ayarladigi icin ekstra mekan icin ucret odendi mi bilmiyorum.
Merhabalar. Mekana göre değişiyor maalesef çok bilinen ve keşfedilen mekanlar artık ücret istemeye başladılar. Fakat yağmur yağmadığı sürece kış mevsiminde de çok çok güzel pozlar çıkıyor sorun olmaz yani. Anadolu yakasında Fenerbahçe önerebilirim. Kapalı mekan olarak Haydarpaşa güzel bir seçim fakat çok yoğunluk olacaktır insanların bakmalarını önemsememeleri gerekiyor.. Avrupa yakasında Florya güzel bir seçim... Vakitleri varsa eğer Beykoz a gitmelerini de tavsiye edebilirim..Fakat daha önce de farklı başlıklarda belirtmiştim.. Tabiiki insanlar kendileri de araştıracak mekanı; ama öncelikle anlaşma yapılacak/yapılan fotoğrafçının mekan önermesi
ve bulması gerekiyor. Bu aklınızın bir köşesinde bulunsun...
Mutluluklar..
Koç Müzesi, 150 tl istiyor, 5 kişiyi yanınızda getirebiliyorsunuz. Çok da güzel fotoğraflar veriyor.
Abimin nişan fotoğraflarını Çamlıca'da çektik, her yer sarı sarı yapraklar, müthişti. Yağmur olmazsa, soğuğa dayanırım diyorsanız hala dış çekimi düşünebilirsiniz. Kışın atmosferi de ayrı güzel çünkü.
İlginiz için öncelikle çok teşekkürler. Siz hangi fotoğrafçılarla anlaşmıştınız? Ve fiyat olarak ne istendi? Fotoğrafçısı mekanı siz ayarlayacaksınız demiş.
İlginiz için öncelikle çok teşekkürler. Siz hangi fotoğrafçılarla anlaşmıştınız? Ve fiyat olarak ne istendi? Fotoğrafçısı mekanı siz ayarlayacaksınız demiş.
Öncelikle ben zaten fotoğrafçıyım ve daha önce defalarca söyledim yine söylüyorum gerekirse bu forumda milyon defa daha söyleyebilirim. Çünkü insanları enayi yerine koymak maalesef herkesin işi olmuş! Anlaştığınız fotoğrafçılara söyleyin zahmet edip mekanları kendileri bulmaları gerektiğini. Kendinizi ezdirmeyin! Anlaşılan fotoğrafçı fotoğraf çekeceği mekanı bulup, ondan sonra müşterisine söylemeli .. Her işin kolayına kaçmak adet olmuş artık bu memlekette. Oh ne ala evlenecek insanların yeterince koşturması yok bir de fotoğrafçı hiçbişey yapmasın hazır mekana gitsin fotoğrafını çeksin bitsin... Yok öyle iş! Fotoğrafçı /fotoğrafçılar mekanı bulmak, o mekanda ışık kontrollerini yapıp, müşterisine mekanı göstermek beğenmezse başka mekan /mekanlar bulmak zorundadır!
Lütfen anlaştığınız fotoğrafçılara bunları söyleyin...
Mutluluklar....