Cok tesekkur ederim.
Henuz arastirma yapiyorum, ayin sonunda Istanbula geldigimde kararimi verip diktirecegim insh.
Diktirmek istedigim gelinligin resmini ekliyorum buraya. Islemesi biraz agir oldugu icin bana verilen fiyatlar biraz yuksek.
Ayrica kumas konusunda fazla bir bilgim yok - bilgisi olan arkadaslar ne gibi kumaslarla bu goruntuyu elde edebilecegimi yazarlarsa cok memnun olurum. Alt kismandaki islemeli tul mesela hangi cesit tulle oyle dokumlu durur - bir kac gelinlikci organze dedi, bazisi organze olmaz cok parlak durur dedi - kafam cok karisik yani...
Eki Görüntüle 322140
Ilginiz icin cok tesekkur ederim.
Ozellikle Mine arkadasim cok saol :) Buyuk boyuttaki resmi bir kere gormustum bir dahada bulamamistim, cok isime yarayacak cok cok tsk ederim :)
Suana kadar hep internet uzerineden fiyat aldim ve 3 - 5.5 bin TL arasi diyorlar. Tas isleme ve el isi olup isciliginin agir olacagindan fiyatinin biraz yuksek oldugunu soyluyorlar. Kimse dantel olur demedi...
Eskiye her zaman ilgi duymusumdur, sanirim bu gelinlik secimimede yansidi :) Victorian zamanindaki gelinliklerden esintiler var bu modelde.
Tesetturlu diktirecegim icin ust kisimdaki islemeri hafifletmeyi dusunuyorum, yoksa cok asiri olur gibi geliyor. Fazla kalabalik bir goruntu olsun istemiyorum. Ama kol ve yaka kismini nasil yaptiracagim hakkinda hala kararsizim...
Teşekkür ederim öncelikle.
Fatih gelinlikçileri bana kızacaklar çünkü forumda sürekli kendilerinin aleyhine yazıyorum. Ben Fatih, Ümraniye ve Kadıköyü gezmiştim kendim için. Bazen gelinlik konusunda kararsız bayanlarla bu semtlerde gelinlikçi gezmeye de devam ediyorum. Dolayısıyla tahminim burada en çok gelinlikçi gezen kişi benim. Çok rahat bir gözlemim var, malesef Fatih'te ün yapmaya çalışan birkaç gelinlikçi -ad vermeyim, ekmekle oynamak istemem- aşırı fahiş fiyatlarla iş yapıyorlar.
Geçen bir arkadaşım, lazer kesimli çiçekler ve tül kullanılan bir gelinliği sormuş, tam 8000 TL istemişler ! ! tamam model özel olabilir, lazerle kesilmiş malzeme de henüz çok yayılmadı ama el insaf, 8000 lira da ne oluyor ya? benim gelinliğim için olabilecek en kaliteli kumaşı kullandık gelinlikçimle, organzem ipekti ve dantelim de orijinal chantilly fransız danteli. 3000 TL'nin altında bir fiyata diktirdim ben. tamam malzemem çok fazla değildi, katlı bir model olmadığından aşırı kumaş da gitmedi, ama sonuçta bugün pronoviaslarda kullanılan kumaşlarla aynı kumaştan bir gelinliği bu fiyata diktirebiliyoruz değil mi?
Pazarlık yapınca da tıpış tıpış fiyatı indiriyorlarmış. Tam "yersen" usülü yani, aferdersiniz.
Fahiş fiyatla ticaret yapmak günahtır, etiğe de uygun değildir. İnşallah bu alışkanlıklarından vazgeçerler...Gerçi halen o fiyatlara müşteri bulabiliyorlar ya, ben de ona şaşırıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?