Gelinlik Modelleri Istanbulda guvenilir ozel dikim ve tasarim yapan gelinlikci

D_GS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
8
0
36
İngiltere
Merhaba arkadaslar

Haziranda dugunum olacak insAllah. Yurt disinda yasiyorum ve onumuzdeki ay 1 haftaligina Istanbula gelip gelinlik siparisimi vermek istiyorum.
Zamanim cok kisitli oldugu icin simdiden arastirma yapip sadece belirli gelinlikcilere gitmek istiyorum.
Internet uzerinden begendigim bir model var fakat tesetturlu olarak uyarlanmasi lazim.
Dikimi ve tasarimi guzel olan, ve yazin gelinligimi almaya geldigimde beni hayal kirikligina ugratmayacak bir gelinlikci ariyorum. Yardim edebilirseniz cok mutlu olurum.
Fatih , Kadikoy, Umraniye, Uskudar - bu dort bolgedeki her hangi bir gelinci olabilir. Suana kadar net uzerinden arastirdiklarim:

Nurbanu (Kadikoy)
Sultan's moda evi (Fatih)
Nuans (Fatih/Umraniye)
Beyazdus (Uskudar)

Bu moda evleri hakkina bilginiz veya deneyimlerinizi paylasirsanizda cok memnun olurum.
Simdiden tesekkurler :)

Canım ben fatihte bir yer biliyorum dikimi konusunda da gözün kapalı güvenebilirsin. adı PERVİN İLİKÇİ MİLENY GELİNLİK VE TÜRBAN TASARIMI hem açık hem kapalı gelinlik nişanlık abiyeler dikiyorlar. Bir görüş istersen mutluluklar..

canım ben de Fatih'te Galeria Ülkü Gelinlikçiler Çarşısında Şengül Gelinlik'te diktirdim katalogta beğendiğim modeli aynen tam benim istediğim gibi bana dikti kesinlikle tavsiye ederim.

ben kadıköyde tunaliz modada diktirdim. kendi tasarlayıp götürdüğüm kağıt üstündeki modeli aynen dikti. kullandığı kumaş çok kaliteliydi, buna rağmen benzerlerinden çok daha uygun fiyat verdi, uçmadı. gelinliğim için götürdüğüm model,diktiği gelinlik ve kullandığı kumaşı görebilirsin:

Onerileriniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar.
Liste yapiyorum, tavsiye edilen gelinlikcilere ugrayip bir karar verebilirim insAllah :)
Begendigim modelin islemesi biraz agir oldugu icin burada cok ucuk fiyatlar istiyorlar (8-9 bin TL)
Yazin Fatih'te 2-3 magazaya girdim ama hepsi farkli birsey soyledi. Bende kumaslardan fazla anlamiyorum, kime inanacagimi sasirdim (bu arada fiyat olarakta 3-5 bin TL dediler)
Hic bilincsiz bir sekilde dolasmaktansa sizlerin onerdiklerinize gitmenin daha mantikli olacagini dusundum.
Yardimlariniz icin tekrar tesekkur ederim.

Sevgili minenes - gelinligin cok hos olmus gercekten. Rabbim mutlu, huzurlu, hayirli uzun omurler versin size insAllah :)

Teşekkür ederim öncelikle.

Fatih gelinlikçileri bana kızacaklar çünkü forumda sürekli kendilerinin aleyhine yazıyorum. Ben Fatih, Ümraniye ve Kadıköyü gezmiştim kendim için. Bazen gelinlik konusunda kararsız bayanlarla bu semtlerde gelinlikçi gezmeye de devam ediyorum. Dolayısıyla tahminim burada en çok gelinlikçi gezen kişi benim. Çok rahat bir gözlemim var, malesef Fatih'te ün yapmaya çalışan birkaç gelinlikçi -ad vermeyim, ekmekle oynamak istemem- aşırı fahiş fiyatlarla iş yapıyorlar.

Geçen bir arkadaşım, lazer kesimli çiçekler ve tül kullanılan bir gelinliği sormuş, tam 8000 TL istemişler ! ! tamam model özel olabilir, lazerle kesilmiş malzeme de henüz çok yayılmadı ama el insaf, 8000 lira da ne oluyor ya? benim gelinliğim için olabilecek en kaliteli kumaşı kullandık gelinlikçimle, organzem ipekti ve dantelim de orijinal chantilly fransız danteli. 3000 TL'nin altında bir fiyata diktirdim ben. tamam malzemem çok fazla değildi, katlı bir model olmadığından aşırı kumaş da gitmedi, ama sonuçta bugün pronoviaslarda kullanılan kumaşlarla aynı kumaştan bir gelinliği bu fiyata diktirebiliyoruz değil mi?

Pazarlık yapınca da tıpış tıpış fiyatı indiriyorlarmış. Tam "yersen" usülü yani, aferdersiniz.

Fahiş fiyatla ticaret yapmak günahtır, etiğe de uygun değildir. İnşallah bu alışkanlıklarından vazgeçerler...Gerçi halen o fiyatlara müşteri bulabiliyorlar ya, ben de ona şaşırıyorum.

Aslında emin olmadıkça tavsiyede bulunmayı tercih etmem fakat aylar süren bir modaevi arama macerasından sonra bunu rahatlıkla yazabilirim. İlk önce nişanlık için bakırköy , Fatih ve Osmanbey'deki tüm gelinlikçileri gezdim( Yaklaşık 2 ay). Hatta bazılarıyla ikinci kez görüşmeye gittim.Birkaç yeri çok yüksek fiyatları nedeniyle eledim. Zira nişanlığa 1000 liranın üzerince vermek istemedim. Sonuçta Bakırköyde bir yerde diktirdim ama şimdi bir daha o sokakatan bile geçmek istemiyorum.

Sonra sıra gelinliğe geldi ve ben üşenmedim kalkıp İstanbulun bana göre diğer ucunda kalan Kadıköyü de dolaşmaya başladım. Orada bi yer olabilir diye düşündüm fakat 2,5 saatlik yolu her prova için çekemeyeceğime karar verip vazgeçtim. Önce kınada giyeceğim elbiseyi diktireyim bir yeri daha tecrübe etmiş olayım ona göre gelinliğe karar vereyim dedim ve Osmanbey de epeyce bilinen bir yerde kına kıyafetimi diktirdim. Zira burası da tam istediğim gibi değildi.

Artık gelinliğime karar vermek zorundaydım ve tereddütle de olsa Fatih teki Nüans modaeviyle anlaştım. Beğendiğim bir kumaşın gelmesi içn biraz bekledik,o arada endişelenmiş olsam da sonuçta doğru karar verdiğimi anladım. Kesinlikle tam istediğim gibi oldu (aslında zor bir müşteriyimdir de) Bu yüzden burayı size gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Fatih te ondan çok daha yüksek fiyatlar verip, saygısız davranışlar sergileyen aynı zamanda kendilerini eşsiz zanneden yerler de var. Ama Nüans gerçekten müşterisine kıymet veriyor, rahatsız olduğunuz yeri söylediğinizde hemen değiştiriyor, gerekirse yeniden dikiyor.

Umarım gelinliiğiniz gönlünüze göre olur.

Sevgili ejmefel

Oncelikle yorumun icin tesekkur ederim.
Suan konumum itibari ile gelinlikcileri bizzat gidip goremesemde bir cogu ile iletisime gecmeye calistim. Bazilari tenezul edip cevap bile vermezken, bazilari cok guzel ilgilenip, net uzerinden bile olsa yardimci olup fikir verebiliyorlar.
Bunlardan biride Nuans'ti zaten - musteri temsilceleri saolsun bana cok yardimci oldu. Buda benim icin cok onemli bir faktor sonucta az cok musteriye verilen degeri gosteriyor.
Gidince ugrayacagim adreslerden biri Nuans - kalitesi konusunda suanda hic bir hegatif yoruma rastlamadim ama fiyatlari nasil olur bilemiyorum.
Gidince gorecegiz artik - gelismeleri bildirim :)

Siz gelinliginizi nekadara diktirmistiniz..?

ark lar 12 yıllık gelınlıkcı ustasıyım dıkım kesım tadılat kısaca hepsını tek basıma yapabılıyorum kadıkoy umranıye pendık te gorev yaptım ıstanbuldayım ozel dıkım yapıyorum ve dukkan kırası vs olmadıgı ıcın pıyasa fıyatlarının altında yapıyorum eve gelebılırım sormak ıstedıgınız sorularınız varsa yardımcı olabırım...

Mesajınızı geç gördüm,belki bu arada karar vermişsinizdir fakat ben yine de cevap yazayım.
Ben 2750'ye diktirmiştim. Birlikte tasarladığımız bir çizimin işlemeleri vardı gelinlikte ve kumaşı da farklıydı. Fiyatları ucuz diyemeyiz ama modele göre elbette rakam değişecektir.İndirim talep ettiğiniz zaman makul bir şekilde yanıt veriyorlar.
Umarım gönlünüze göre olur.

Cok tesekkur ederim.
Henuz arastirma yapiyorum, ayin sonunda Istanbula geldigimde kararimi verip diktirecegim insh.
Diktirmek istedigim gelinligin resmini ekliyorum buraya. Islemesi biraz agir oldugu icin bana verilen fiyatlar biraz yuksek.
Ayrica kumas konusunda fazla bir bilgim yok - bilgisi olan arkadaslar ne gibi kumaslarla bu goruntuyu elde edebilecegimi yazarlarsa cok memnun olurum. Alt kismandaki islemeli tul mesela hangi cesit tulle oyle dokumlu durur - bir kac gelinlikci organze dedi, bazisi organze olmaz cok parlak durur dedi - kafam cok karisik yani...

Bulabildiğim en büyük ve net fotoğrafı bu gelinliğin. Zaten tahmin ediyorum biraz eski bir model. Organze olur, tüm organze türleri parlak değil ki. İpek organze mesela, çok güzel ağır bir dokusu vardır, metresi 70 tl filan. Üstündeki malzemelere gelirsek. Açıkçası desenler sadece taş işleme ile mi verilmiş yoksa dantel aplik var da onun üstü mü işlenmiş emin olamadım ancak eminönünde bu tarz aplik parçaları satılıyor, mesela inci dantel markasının aksesuar mağazasında bana göstermişlerdi, alıp tül üstüne dikiyorsun, hazır desenler böyle. Gösterişli bir model istediğin için yüksek fiyat vermeye çalışmasınlar. Bilemedim...

mrb cnm gelınlık modelınız guzel konyla ılgılı gelınlık tamamen orgenze degıl yer yer organze var cogu kumas evet ıslemesı cok agır ve oldukca pahalı ama nasıl pahalı ıscılıgı cok fazla cızım ıslenırse bıre bır aynısı olur.dantel dıyıpte bıre bır aynısını yapabılırım dıyen olursa kesınlıkle olmaz yapılmaz sadece etek ucunda daltel var kalıte olarak kadıkoy dekı moda evlerını tavsıye ederım 12 yıldır bu meslektedeyım kadıkoy kalıte olarak ıyı fıyat olarakta pahalı ben ozel dıkım yapıyorum ıstersen kumascıya beraber gıdıp beyenıp bende dıkebılırım ıstersen fıyat al sonra bana sorabılırsın not cızıp ısleme yaparlarsa el ıscılıgınden dusebılır fıyat ama daltep dıyıp fıyatı yukseltırlerse gelınlıgınız bıre bır aynısı olmaz aynı havada olmaz ...

Ilginiz icin cok tesekkur ederim.
Ozellikle Mine arkadasim cok saol :) Buyuk boyuttaki resmi bir kere gormustum bir dahada bulamamistim, cok isime yarayacak cok cok tsk ederim :)
Suana kadar hep internet uzerineden fiyat aldim ve 3 - 5.5 bin TL arasi diyorlar. Tas isleme ve el isi olup isciliginin agir olacagindan fiyatinin biraz yuksek oldugunu soyluyorlar. Kimse dantel olur demedi...

Eskiye her zaman ilgi duymusumdur, sanirim bu gelinlik secimimede yansidi :) Victorian zamanindaki gelinliklerden esintiler var bu modelde.
Tesetturlu diktirecegim icin ust kisimdaki islemeri hafifletmeyi dusunuyorum, yoksa cok asiri olur gibi geliyor. Fazla kalabalik bir goruntu olsun istemiyorum. Ama kol ve yaka kismini nasil yaptiracagim hakkinda hala kararsizim...

onerebılcegım secenekler kol ve yaka ıle ılgılı 2 secenek var hakım yaka ıspanyol kol 2 ıncı secenek dar gomlek kol gerı yatmıs yaka ( devrık yaka ) hakım yaka olursa strapzdekı model bozulur ama devrık yaka olursa bozulmadan orjınallıgı kalır sızın tercıhınız fıyat olarak 5,000tl cok fazla bu modelın aynısını 2,500 ıla 2,800 arası resımdekı modelın yapabılırım mode evlerıne gıttıgınızde fıyat alırken asla 4,000 tl uzerıne cıkankara bakmayın bıle ıscı gıderlerı dukkan kıraları gıbı faktorler eklendıgınde 3,500 ıle 4,000 tl arası bı fıyat normeldır resımdekı model ıcın benım vermıs oldugum fıyat neden dusuk dersenız bende usta veya personel gıderı gıbı bı durum yok moda evlerını gezmek ıstersenız kadıkoyden baslayın tavsıyem kalıte olarak kadıkoy moda evlerı bence daha ıyı

senin için kapatmayı denedim gelinliği, bakalım düşündüğün gibi olacak mı. tabi ki bilgisayar ile yapılan birşey olduğundan biraz yapay duruyor ama genel bir fikir verir:

eminönünde bahsettiğim malzemenin fiyatını not almışım. inci dantelin malzeme dükkanında -birkaç dükkanı var, bu malzemeci olanı-, aplik parçalarının paketi 70 tl imiş. bir pakette 24 tane var. şunun gibi bir şey:

benim gördüklerim biraz daha sık dokunmuşlardı, biraz daha kalın ve 3 boyutlu duruyorlardı.

yani gelinliği gördüğümden beri aklıma bu malzeme geldi nedense. bu gelinliğe kaç paket gider bilmiyorum, dürüst olmak gerekirse. ancak, max 10 paket gitse, toptan aldığın için biraz daha indirimli bir fiyattan verseler, mesela 60 gibi, 600 bunlar tutsa, tarlatandı, iç astardı, gelinliğin beden kumaşıydı, üstüne organzeydi derken 400 de onlar tutsa, 1000 de işçilik versen, yani ne bileyim 2000e dikilmesi lazım gibi geliyor bana. seni yanlış yönlendirmeyim, emin değilim dediklerimden, ama bir eminönüne gidersem öbür bahsettiğim malzemelerin de fiyatlarını sorabilirim.

Canim cok tesekkur ederim - bende tam islemelerin 3 boyutlu olmasindan bahsedecektimki sende yazmissin zaten. Ama apliklerle ayni bu deseni elde etmek zor olmazmi..? Resimdeki deseni seviyorum, oyle bir gorunum olmassa hayal kirikligina ugrarim herhalde...

Senden ozenip photoshop kullanmayi ogrendim :))) Bolero gorunumunu goturmeye calistim - birazda tesettur uygulamasi yaptim seninki kadar profosyonel olmadi ama elbise biraz daha butun oldu sanki degilmi..?

Annem ust kisminin cok fazla isleme oldugunu soyluyor. Aslinda bende cok isleme taraftari degilim ama baska sekilde nasil bir tasarim olur bilemedim... Design'in tamamen degismesi gerekir herhalde....

Eklentiler

• $WD2.jpg
    138,1 KB · Görüntüleme: 163
şahsen ben de başka türlü düşünemiyorum modeli. işlemelerin ne kadar benzeyebileceğini bilmiyorum, senin malzemeleri görmen gerek. yine de tam aynısı olması konusunda takıntılı olmamanı öneririm, mutlu olmak açısından.

hayırlı olsun öncelikle.. Rabbim bir ömür boyu mutluluğunuzu daim etsin. Bir süredir internette gelinlik modellerini araştırıyorum ve hem benim hem de nişanlımın çok çok beğendiğimiz modeli pronovias'ta bulduk. Fakat fiyatı inanılmaz yüksek bu yüzden aynı modeli dışarıda daha uygun fiyata diktiricez. yazıda pronoviaslardaki kumaşlarla aynı olduğunu yazmışsınız bu tunaliz moda'da böyle değil mi? açıkçası biraz da tereddütüm var aynı modeli yaparız diyip aynısı olmazsa bu sefer moral bozukluğu yaşamak istemiyorum. teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…