istanbul.. ve hiçbir fikrim yok

nadasta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
1.243
2.553
133
merhaba kızlar. şu an için dert olmasa da fikir edinmezsem dert olabilecek bi konu için yardımlarınızı rica ediyorum.
mayıs ayında evleneceğim ve bu aylar uygun olduğumuz için gelecek ay gelinliğimi almak için istanbula gideceğim. gelinlik, düğün alışverişi konularında zerre fikrim yok, şu sıralar araştırmaya çalışıyorum. sadece modeli geçtim hangi semtlerde alışverişe çıkmam gerektiğini de bilmiyorum. nişanlımın ailesiyle hiçbir sorunum yok, ilk günden beri onları çok sevdim sağolsunlar onlar da beni benimsedi ve kızlarından ayırmadılar. bu yüzden gelinlik almaya yalnız gidiyorm. görümcem ve kayınvalidem eşlik edecek. ama görümcemin çok samimi bir arkadaşı var ve sanıyorum alışverişe o da gelecek. görümcemi çok severim kırmak istemem ama o kızın gelmesini hiç istemiyorum. yeni evli olduğu için bu tarz alışverişlerin nerden yapılacağını filan biliyor ama malesef herşeye karışan bi tip ve benm alışverişte modum düşerse içime sinmeden alp çıkma gibi bi özelliğim var. bu yüzden yardım istiyorum:

1. gelinlik alınacak yerler, model, fiyat aralığı, dikim veya hazır alma hakkındaki fikirleriniz-önerileriniz
2. kız konusunda ayıp mı ediyorum? bu durumda nasıl bi tepki vermeliyim?

Gelinliği Fatih den alabilirsin mağaza çok ama fiyat açısından zorlayabilir.Kız konusunda ne kadar tanıyorsun bilmem ama madem görümcenle aran iyi uygun bir dille kimseyi karıstırmak istemediğini söyle sanırım ona göre arkadasına bir ayar yapar.

Avrupa Yakasında Fatih
Anadolu Yakasında kadıköy

Şuanda Kadıköy'de hazırlar 1000 lira dikimler 1500den başlıyo.

Bence ihtiyaçlarınız nedir belirleyin burdan nereden alabileceğinize yardımcı olalım o kız gelmesin.

teşekkür ederim :) aslına bakarsanız gelinlik alacağımı biliyorum da gelinlik-damatlık alışverişinde başka neler alınır onu da pek bilemiyorum. bi de semtleri ve fiyat aralıklarını bilmediğim için nişanlımı çok uçuk yerlere götürmek de istemiyorum. yani iyi bir işi var ama gelinliğe 2,5 bin liradan fazla para vermek istemem. bir de dikim seçeneği varmış ama biz 1 hafta kalabileceğiz yetişir mi acaba? kıza gelince, samimi olmadığı kişilere dahi çok karışan insanlarla pek anlaşamam yani özünde iyi biri olsa da.. umarım hiç gerek kalmaz

Tatlım 1 haftada yetişmez sanmıyorum.

Havalar soğuduğu için fiyatlar düştü .
Kadıköy söğütlüçeşme caddesi baştan sona gelinlikçi, pasajlardan çok iyi gelinlik dikenler var.

Hazır alıp tadilat yaptırabilirsin hazırlar 1000 lira 1500 lira ve çok çok güzeller.
Hem gelinlik damatlık aynı yerde satanlarda var Söğütlüçeşmeye yakın bahariyede de damatlık satan yerler var.

Ayakkabı gelinliğe göre iç çamaşırı gelin çiçeği bunlar lazım.

İstanbul Fatih'te güzel modeller bulabilirsin
Evleneli 4 yıl oldu fiytaları bilemiyorum şimdi
İstemiyosan gelmesin zaten görümcenin arkadaşı ne alaka..

2500 liraya rahat bulunur bi gelinlik ya. Fatihte seçenek daha fazla kadıköy de bi kaç dükkan var doğru düzgün gelinliği olan. Ümraniyede de var bir kaç yer. Ama imkan varsa fatih iyidir.

sirkecide tam adını haturlamıyorum bir han vardı orda dışarıya göre oldukça uygundu fiyatlar

Edit:Birtaş Han en alt kattaki gelinlikçiydi

Son düzenleme:
sirkecide tam adını haturlamıyorum bir han vardı orda dışarıya göre oldukça uygundu fiyatlar
Eminönünde de vardı sanırım Şark ya da Şan diye bir şeydi ismi. Kızkardeşimin düğünü için gitmiştik epey indirimli cicilerr aldık :)) bunu da düşünebilirsiniz konu sahibesii

Eminönünde de vardı sanırım Şark ya da Şan diye bir şeydi ismi. Kızkardeşimin düğünü için gitmiştik epey indirimli cicilerr aldık :)) bunu da düşünebilirsiniz konu sahibesii
Hatırladım Birtaş Han dışarıya göre oldukça uygundu gelinlik fiyatları birtaş handa en alt kattaki gelinlikçi dışarıya göre yarı yarıya almıştık

Sağolun kizlar akliniza yeni bisey gelirse ekleyin olur mu

faith önerilir genelde muhtemelen.
ya ben nişanlığımı oradan aldım, o kadar çok mağaza var ki, insan gez gez ölüyor, bir de mağazalarda farklı şeyler olsa, genelde aynı oluyor ürünler, malum abiye yani, moda neyse o.

gelinliğimde o kadar gezip kendimi haşat etmek istemedim, klasik modelleri beğeniyorum genel olarak zaten.
yaşadığım muhit Üsküdarda bir gelinlikçiye gittim, aldım çıktım :)

model belli olursa belki o kadar yorulmazsınız.

kız arkadaş konusunda ise, kalabalık alışverişten hoşlanmıyorum, biz bize olalım demeniz yeterli bence.
gelinlik alışverişi değil tişört alacak olsam da 10 kişiyle rahat edemem, almadan bırakırım.

gelinlikle birlikte ayakkabı ve takacaksanız çanta alırsınız.
çiçek :)
bir de saçınızı yaptırmayı düşündüğünüz bir model varsa gelinliğinize uygun süs tokası alabilirsiniz.

hazır gelinliklerde bile prova oluyor, hazır alsan bile bir haftada teslim alabilir misin emin değilim.

damatlık bence erkek giyim satan yerlerden alın, hem daha kaliteli olur, hem de o ürünlerin genelde süslü kısımları çıkarılabilir oluyor, sonradan normal takım elbise olarak da giyilebiliyor.

eminonunde kurkcuhan in ust katini tavsiye ederim. adi eminonu oldugu icin pek tercih edilmez genelde ama iyi iscilik ve iyi kumasi kesinlikle cok uyguna bulabilirsin. fatih te 4 binlira olan gelinligimi kurkcuhan dan 1.5 a kiraladim. cevremdekiler gelinligimi eminonunden aldim dedigimde hemen burun kivirdi ama stilistim piyasayi biliyorum fatihin kaziklanma mekani oldugunu da cok iyi biliyorum. univ stajimi fatihte bir gelinlikcide yapmistim inanin verilen paralara aciyor insan. sonra nikah gunu geldi ve herkes bayildi gelinligime. 16 aylik evliyim hala herkes ne kadar guzel bir gelin oldugumu soyler. bence oraya bakmadan fatihe gitme. istersen resim bile paylasabilirim

Bence tek gelme yaninda seni dogru yonlendirecek nazini cekecek biri olsun, annen kardesin kuzenin ya da bi arkadasin. bu alisverisler stresli gecer, oglan tarafinin icinde tek basina kalirsan kotu hissedersin

Kesinlikle Mahmatpaşa Kürkçü Han 1.kat gelinlikçileri çok uygun. Ben gelinliğimi 600 liraya kiralamıştım ve kimse inanamadı, 4000.den aşağı değildir bu gelinlik demişler kayınvalideme :) Kesinlikle ilk tercihin oralar olsun. Pişman olmazsın.

Siz yalnız gidin. Gelinliğinizi beğenin.
Sonra cümle cemaat çıkın. İşiniz daha kısa sürede biter. Hem o kızla çok kalmamış olursunuz hem de beğenmediğiniz bir şey almamış olursunuz. :)

Bence fazlaca hazır gelinlik denemeden dikim sipariş etmeyin içinize sinmezse veya güzel dikilmezse içiniz acır.
Şöyle bir şey yapın, tek seferde almak zorunda değilsiniz ya? Kız varken hazırları deneyip çıkarın, sonra karar vericem dersiniz.
O yokken mağazalara tek başınıza gidip alırsınız. Elalemin kızı için içinize sinmeyen bir şey almayın.
İlla o gün almanız gerekiyorsa görümcenize kibarca kızın huyunu az çok bildiğinizi ve karışmasını istemediğini söyleyin.
1 haftanız varmış işte ne güzel. O kız bir kere gelip mağazaları göstersin almayın bir şey sipariş de vermeyin. Sonra siz kendiniz gidin güzel güzel gezin. Diğer alışverişler için de Eminönü iyi diye duymuştum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…