İstanbul sgk anlaşmalı yoğun bakım ünitesi çoğul gebelik

MissBbs

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2015
555
614
23
37
kızlar merhaba,
18hafta ikizlerime hamileyim. Maslak acıbadem hastanesine gidiyorum ama doğum ücreti 20bin lira olmasına rağmen razıyım çünkü hastane doktorlar ilgi alaka çok iyi ama ikizlerde erken doğum riski beni çok korkutuyo. Günlük tek bebek için küvöz fiyatı 3bin+kullanılacak ilaçlarmış. Allah korusun da başımıza ne geliceği belli değil 100-150 binleri bulma ihtimali var
İstanbul avrupa yakasında sgk anlaşmalı tavsiye edebileceğniz hastane var mı doğum için

Baya pahaliymis cnm one öyle bildiğim kadarıyla artık kuvezde yatan bebekler için para odenmiyor haberlerde izledim bi bebeğe 30 bin istemişler aile şikayet edince ücret ödemeden çıkmış lar. .

Ben de Avrupa yakasında oturuyorum medipol mega uni hastahanesine gidiyorum yeni doğan ünitesi var ve Kuvez ücretsiz

Çok pahalı cnm be özellikle sordum yeni doğan ünitesi ücretsiz değil mi diye. Bizim sgk ile hiç bir anlaşmamız yok dedi. Pekş medipol de doğum ücreti ne kadarmış öğrendin mi? Doktorun hastaneden mi? Kontrol ücretleri nasıl?

Şimdi florence nightingale i aradım onlarda 2bin civarı diyo. İyi bi hastanede doğurucaksan o parayı vericeksin anlaşılan:/

Yenidoğan yoğun bakımlari ücretsiz; devlet karşılıyor olmali diye biliyorum. (Inşallah hic birimizin ihtiyaci olmaz)

http://m.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel-1016/828490-yenidogan-icin-yogun-bakim-ucreti-alinamaz

HANGİ DURUMLARDA FARK İSTENMEZ?
SGK ile sözleşmesi bulunan, özel hastaneler ile vakıf üniversitesi hastaneleri normal zamanlarda her iş ve işlem için (SGK'nın bizim için bu hastaneye ödediği sağlık hizmet bedelinin) yüzde 90 oranına kadar fark isteyebilmektedir ama aşağıda sıralanan hallerde hiçbir sağlık kurumu ve kuruluşu TEK KURUŞ bile fark isteyemez. Bunlar;
■ Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri ile acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
■ Yoğun bakım hizmetleri,
■ Yanık tedavisi hizmetleri,
■ Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
■ Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
■ Organ, doku ve hücre nakilleri,
■ Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
■ Diyaliz tedavileri, kardiyovasküler cerrahi işlemleridir. Bu iş ve işlemlerden ilave ücret alınamaz.

Evet cnm ama valla 50kere aradım bizim anlaşmamız yok diyo çoğu. Neyseki bi hastane buldum liv hospital sadece küvözü sgk nın larşıladığını ancak 500tl fark aldıklarını söyledi. Umarım bi yanlışlık yoktur. Yrn daha detaylı bilgi almak için hastaneye gidip görüşeceğim

Anlıyorum fakat anlaşmali olsun ya da olmasin yasal olarak alamazlar aslinda ...ama tabi malesef farkli durumlar da olabiliyor yurdumda. Allah kolaylik versin

Canim nasilsin medipol megadayken tanismistik ikizlerini kucagina almana az kalmis :) ben baska bir merkezde tedavi gordum medipole gecmeyi dusunuyorum memnunmusun dr kim bekleme suresi cokmu oluyor yogun bi hastane orasi.ucretler hakkinda bilgin vardir tavsiyede bulunurmusun bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…