İstanbul-İzmir şehir değişikliği

Çok teşekkür ederim

İstanbul ve İzmir deprem bölgesi evet ama buraya gelirseniz 2007 sonrası yapılmış bir binada oturma şansınız olacak yalnız bunu unutmayın.İzmir çok güzel bir şehir.Hele hafta sonları en uzak deniz bir saat olunca çok güzel oluyor.

Mrb bende İstanbul Esenyurt'tan gelin geldim İzmir'e iyki de gelmişim çok güzel bir şehir inanın insanları bile güzel ( tabi kötüler de var ) ama ben hep iyilerind denk geldim Gaziemire gittiğim zaman İstanbul'da biyerdeymisim gibi hissediyorum Gaziemire genelde Optimum AVM yani onun için gidiyoruz yada hastane için ben Ürkmez de oturuyorum Doğanbey de Seferihisar a bağlı çok güzel yerler yazlık bölgesi tabi internetten bakabilirsiniz tercih sizin tabi

Seferihisar çok uzak ve fay hattı maalesef

Özel değilse sizin için neden yapamadınız acaba?
30 yaşima kadar istanbulda yaşadim yabanci yer alişamadim pandemi zamanina gelmişti cikip gezemiyordum bunalmiştim istanbula aliştim cok özlemistim özel sebebi yok aslinda istanbul özlemi sadece

Eşimin dayısı Gaziemir' de denize kıyısı yok.Havalimani'na yakınmış.O yüzden hep oralar eski bina dayısının oğlunun düğünü olacak.2+1 kiralık evi 7 bin'e tutmuşlar.Ben Selçuk a yerlesicem.İzmir çok pahalı bir yer.Zaruretiniz yoksa önermem.Selcuk ile Gaziemir 1 saat çevreyolundan.

30 yaşima kadar istanbulda yaşadim yabanci yer alişamadim pandemi zamanina gelmişti cikip gezemiyordum bunalmiştim istanbula aliştim cok özlemistim özel sebebi yok aslinda istanbul özlemi sadece
İstanbul'a gezmeye gittim.Cok heves ettim yıllarca 28 yaşımda gördüm.Bir gün zor gezdim kalabalık geldi.

Özellikle yazın denizle çok haşır neşir olmak isteriz.Tabi ücretsiz girebileceğimiz yerler bizim için daha iyi olur.İ

Pek yok aslında, daha doğrusu Urla tarafı hep beach, çeşmedekilere yanaşılmıyor bile çok pahalı.
1-2 halk plajı var, sabah 9’da bile gitseniz havlu atacak gölgeyi zor bulursunuz, çok da rüzgarlı oluyor biz genelde deniz için şehir dışına gidiyoruz, burada pek keyifli olmuyor.

Foça tarafı bir tık daha iyi ama gaziemirden gitmek 1,5 saat sürebilir trafiğe göre.

Giyim konusunda sıkıntı yaşamazsınız izmirde, önceliğiniz işe yakın olması olsun evinizin. Gaziemirde nezih bölgeler var, bilen arkadaşlar yardımcı olurlar. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Merhaba, size direkt kaynagindan yazayim. Ben de tasinmadan once boyle aramalar yapmistim. O yuzden bu sureci yeni geciren biri olarak usenmeyip size uzun uzun yazacagim. Biz de agustos ayinda istanbul dan izmir gaziemir e tasindik. Esim havalimani calisani oldugu icin yakin olan menderes ve gaziemir ilceleri arasindan arti eksilerine secim yaptik. Burda yesil mahallesinde oturuyoruz. Nezih sakin bi mahalle. Ama ayni zamanda carsi pazar okul kurs kres vs her seye de yakin. Gaziemirde, yesil, irmak, atifbey mahallelerini tavsiye edebilirim. Buralar gorece daha sakin ve duzenli. Izmirde ciddi belediyecilik problemleri var, bu her ilcede hissediliyodur o nedenle o konuda bir sey diyemiyorum hangisi daha duzgun ya da degil gibi.
Bizim evimizden havalimana ulasmamiz 6 dk. Istanbuldayken yolda bir bucuk saat geciyordu. Yeni havalimani uzakti malum. Git gel gunde uc saat. Bari dedik mecburi bir tayin sozkonusu. O halde bir ilcede yasamanin avantajlarini kullanalim. Cocuklarin bi iki kursu, avm haric her yere yuruyerek ulasiyoruz. Ki onlar da 8-10 dk. Ve aradiginiz her turlu hizmete ulasabiliyorsunuz. Deniz, manzara ya da tarihi yerler icin elbette farkli yerlere gitmek gerekiyor. Biz de burda yolda kazandigimiz vakit bereketini bazi gunler diger yerlerde gezerek kullaniyoruz. Urla seferihisar vs 50 dk civari. Deniz 30 dk. Menderes'de de evler kisa katli, cevre cok ferah, genis parklar var ama ova orasi. Dumduz. Ayrica ordan cocuklarin kurs icin vs de gaziemir e geldigini gorunce tercihimiz gaziemir oldu. Bence onceliklerinizi belirleyerek aramaya baslayin. Benim onceligim isin eve yakin olmasiydi, sakin ama imkanlara da kolaylikla ulasabilecegim bir yerdi. Sizinki ise uzak olsa da denizse, ya da ise uzak olsa da izmiri izmir yapan daha merkezi yerlerse karar degisir. Bu arada is saati izmirde de korkunc trafik oluyor. Istanbuldan farki yok gibi. Bir de trafik kulturu maalesef daha kontrolsuz geldi bana. Yoruyor insani. Imkan varsa gelip civari dolasin ev tutmadan. Gonlunuze gore huzurlu bir yer bulmaniz dilegiyle.

Merhaba Menderes’e taşındık biz

Gaziemir’de istediğimiz gibi bir site bulamadık,Menders’e taşındık ,yaşayıp göreceğiz bakalım.Uzun uzun cevabınız için ayrıca teşekkür ederim.

Gaziemir kafe yeri hep bir iki kez gittim.Ama bana göre sıkıcı biryer.

Şimdide kreş arıyorum,sizin bilginiz var mıdır,şurası iyi dediğiniz bir yer?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…