istanbul gezilecek mekan..

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.576
11.469
Merhabalar kizim dogduktan sonra esimle hic ama hic basbasa kalamadik. Bu cuma basbasa kalma sansimiz var ve biz bir yerlere gitme plani kuruyoruZ. Ama uzun zamandir boyle planlar kuramadigimizdan olsa gerek elim ayagima dolasti nereye gitsek ne yapsak bilemedim. Neler yapmayi nerelere gitmeyi tavisye edersiniz. bu arada evimiz besiktas civarinda ve biz toplu tasima kullanacagiz.. Tesekkurler simdiden

Ay ozendim vallah :) saka bir yana guzel bir plan yapin doyasiya bir gun yasayin. Mesela sizin yerinizde olsam sabah guzel bir manzarada kahvalti yaparım, zaten merkezi bir yerde oturuyorsunuz ulasiminkz zor olmaz. Kahvalti icin tavsiye isterseniz yakininizdan uzaga dogru yazıyorum; Yildiz Parki, Ortaköy, Sarıyer(Kirecburnu tarafi), Emirgan Üsküdar ve favorim Çengelköy. Biraz yuruyebileceginiz yerler biz biraz dogayla basbasa sevdigimiz icin tavsiyelerimde hep o yönde. Zaten kahvalti keyif kahvaltisi olacagi icin ikindiye kadar surer zaten. Vaktiniz varsa ardindan bir sinemaya gidersiniz. Cikista da bir kahve ooo mis gibi.
Ben ozendim cocuklari birakacak bir yer bulmam gerek :)

Merhabalar kizim dogduktan sonra esimle hic ama hic basbasa kalamadik. Bu cuma basbasa kalma sansimiz var ve biz bir yerlere gitme plani kuruyoruZ. Ama uzun zamandir boyle planlar kuramadigimizdan olsa gerek elim ayagima dolasti nereye gitsek ne yapsak bilemedim. Neler yapmayi nerelere gitmeyi tavisye edersiniz. bu arada evimiz besiktas civarinda ve biz toplu tasima kullanacagiz.. Tesekkurler simdiden
Besiktastaysaniz Ortaköy e gidin ben ne zaman daralsam oraya atasim geliyor kendimi :) eğer sakinlik istiyosaniz biz genelde eşimle eminonune gidip önce balık yeriz ordan yürüye yürüye Gülhane parkı na çıkarız oturur mis gibi denize karşı cayimizi içer sohbet ederiz oneririm :)

Aslinda daha once gitmedigimiz bi yer olsun istiyoruz. Polonozkoy eminonu ortakoy iyi bildigimiz yerler. Emirganda da koruya ve cinaraltina gitmistik. İstinye ya da karsi olsun istiyorum ama mekan bulamiyorum.. Bir yildan sonra gezme plani olunca boyle oluyor herhalde :-)

Aa
Ay ozendim vallah :) saka bir yana guzel bir plan yapin doyasiya bir gun yasayin. Mesela sizin yerinizde olsam sabah guzel bir manzarada kahvalti yaparım, zaten merkezi bir yerde oturuyorsunuz ulasiminkz zor olmaz. Kahvalti icin tavsiye isterseniz yakininizdan uzaga dogru yazıyorum; Yildiz Parki, Ortaköy, Sarıyer(Kirecburnu tarafi), Emirgan Üsküdar ve favorim Çengelköy. Biraz yuruyebileceginiz yerler biz biraz dogayla basbasa sevdigimiz icin tavsiyelerimde hep o yönde. Zaten kahvalti keyif kahvaltisi olacagi icin ikindiye kadar surer zaten. Vaktiniz varsa ardindan bir sinemaya gidersiniz. Cikista da bir kahve ooo mis gibi.
Sariyer kirecburnu hic aklima gelmemisti harikasiniz. Hem erdal bakkala da ugrarirz :-) peki ya mekan olarqk nereyi tavaiye edersiniz yeme icme acisindan

Kuzguncuk olabilir. Kahvalti edip ara sokaklarda yuruyus yapin, bol bol fotograf cekin. Merdivenlerin tepesine cikin îki kopruyu de gorursunuz.
Romantik ve mutevazi. Gitmek icin uskudar'a vapurla gecip otobusle 2-3 durak kadar gideceksiniz.
Ahhh ne cok ozledim İstanbul'u...

Aa
Sariyer kirecburnu hic aklima gelmemisti harikasiniz. Hem erdal bakkala da ugrarirz :-) peki ya mekan olarqk nereyi tavaiye edersiniz yeme icme acisindan
Biz genelde daha sade takiliyoruz oraya gidince borek filan aliyoruz bir cay bahcesinde cay iciyoruz. Ama elbette cok güzel yerler de vardir mekan olarak. Biraz dusuneyim bakayim...

Sarıyer Garipçe köyüne gidebilirsiniz.. Tam bir aile yeri, sakin küçük bir balıkçı kasabası gibi..
Köyün solunda bir de kale var.. orayı da gezebilirsiniz.. çok güzel bir yer..
Genelde ailelerin veya şehirden uzaklaşmak isteyenlerin gidip, kahvaltı yapıp akşama kadar gezdiği bir yer..

Sarıyer Garipçe köyüne gidebilirsiniz.. Tam bir aile yeri, sakin küçük bir balıkçı kasabası gibi..
Köyün solunda bir de kale var.. orayı da gezebilirsiniz.. çok güzel bir yer..
Genelde ailelerin veya şehirden uzaklaşmak isteyenlerin gidip, kahvaltı yapıp akşama kadar gezdiği bir yer..
gecen yaz gittik. Benim cok bilmis kocam disarda balik yemedigi icin orayi da sevmedi.. :-(

Florya yada Caddebostan sahil.

Cengelkoyde cinaraltini biliyorum bi de cikolata kahveyi. Super babanin cekildigi yerleri yani. Baska nereleri var orda gezilip gorulecek. He bi de vahdettin in kosku vardi. Simdilerde yikilacakmis. Yikilmadan gorun tavsiye ederim biz bayilmistik manzarasina

Cengelkoyde cinaraltini biliyorum bi de cikolata kahveyi. Super babanin cekildigi yerleri yani. Baska nereleri var orda gezilip gorulecek. He bi de vahdettin in kosku vardi. Simdilerde yikilacakmis. Yikilmadan gorun tavsiye ederim biz bayilmistik manzarasina
Bir vahdettinin koskunu bilmiyordum sagolun ilk gidisimizde bakariz artik. Yoksa ailece cok severiz boregimizi alip cayimizi cinaraltinda icmeyi.
Yildiz parkinda koy kahvesi var orasini da severiz.
bir de emirgan sutisi tavsiye ederim kahvalti olarak.

X