• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İştahsiz olan ve kilo almayan çocuğum çölyak hastası olabilir mi??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esmasalim

...
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
132
0
96
41
Isparta
kızım 15 aylık 8 kilo civarında. çok iştahsız ve büyümesi de durdu son zamanlarda. bi yerde okudum çölyak hastalığının blirtilerinde büyümede yavaşlama ve iştahsizlık var. çölyakhastalığı bildiğim birşey değil, yakın çevremde de hiç örneği yok. bilgisi olan varmı?? kızımda da bu hastalıktan olabilir mi? çölyak hastası olan varmı bilginiz nedir? teşhisi nasıl konur acaba?

Benim bir arkadaşımın çocuğundan şüphelendiler testler yapıldı şüpheli birşey çıktı tam tanı konulabilmesi için bağırsaktan parça alınması gerekiyormuş aldırmamış sonra başka bir doktora gitmiş dur demiş ben birşeyde şüpheleniyorum midesinebakmış reflüymüş çocuk midede fıtık varmış yeme şeklini değiştirmiş tedavi etmiş düzelmiş büyümüş gelişmiş kızı

iştahsızlık ve gelişmede gerilik belirtilerden sadece ikisi.Karın ağrısı,ishal,yorgunluk,gaz....gibi belirtileri de var yanlış hatırlamıyorsam.Kanda bazı mineral değerlerine bakıyorlar,ayrıca bazı özel testleri de var ve bağırsaktan parça alınıyor.Değildir inşallah,hemen kötü düşünme.

Birde benim bildiğim kadarıyla çölyak hastaları İçeriğinde GLUTEN olan yiyecekleri tüketemiyor.. En basitinden ekmekte, unlu karışımlarda filan var diye biliyorum (yanlışsa özür dilerim) bunları bu zamana kadar tüketmiştir mutlaka..
Siz şimdiden bunu düşünmeyin bence.. Çünkü ya öyleyse ya böyleyse gibi düşünceler insanın içini kemiriyor.. İnşallah çok önemli bi sorun yoktur.. Bi doktora gidin mümkünse prof. olsun.. Araştırılsın. Belki yemek şekli değiştirilir, belki reflü gibi bi hastalıktır.. Umarım kısa zamanda normal kilosuna erişip gelişir yavrunuz.

arkadaşların dediği gibi bunun testleri var canım... benim oğlumda 19 aylık ve 9.500 kg doktorumuz çölyak için tahlil yapalım idrar kan diğer değerlerede bakalım dedi yaptırdık... çölyakta 3 değer var bunların 2 tanesi çok önemli... bizim 2 değer ii çıktı diğeri biraz yüksekti sonra prof.a götürdük bi sorun yok sadece bu değerle çölyak denemez diğer sonuçlar ii çıkmış dedi... ama öyle bi rahatsızlığı olsa normal ekmek makarna v.b yiyemiyor bunların diyetini yapıp özel ekmek makarna v.s yiyor... kusma ishal oluyor... sıkma canını sağlıklı olmaları önemli olan... yinede istersen bi tahlil yaptır...

Son düzenleme:
bizde sürekli doktor kontrolüne gidiyoruz. en son bir dünya kan idrar testi falan yaptılar. hiç çölyak ismi geçmedi ama. hangi değerlere bakılıyor acaba tahlilde hangi 3 değer önemli acaba??

Back