• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İstahsiz mi yoksa baska bir sorun mu var?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
Kizlar selam

15 aylik bir bebegim var, 6. Ayda ek gidaya gectik. Ek gidaya gectigimizden beri neredeyse hic blender kullanmadim daha cok blw usulu beslemeye calistim ancak artik bir sorun oldugunu dusunuyorum sadece ben degil cevremdekiler de boyle dusunmeye basladi.

Bebegim hicbirsey yemiyor, yani bir heves agzina atiyor cigniyor sonra tukuruyor. Donemsel olabilir mi diyr dusundum ama hic duzelmedi 15 aylik oldu dusunun.

Bir suredir de azicik azicik yemege baslar gibi oldu ama bu kez de bogazina takilip kustugunu goruyorum. Bebekliginden beri hic kustugunu bilmem ben oglumun. Ama simdi hemen kusmaya basliyor.

Zeytin veriyorum cigneyip cigneyip tukuruyor, mandalina veriyorum cigniyor suyu bitince posasini tukuruyor.

Sevdigi yedigi hic ama hicbirsey yok! Gunde kendi serce parmagi kadar bile ek gida almiyor!

Onceleri istahsiz oldugunu dusunuyordum ama bu kusma olayi beni dusunduruyor. Acaba yemek istiyor ama yiyemiyor yutamiyor mu diye dusunmeye basladim.

Corbalar, meyve pureleri, muhallebi, herseye ama herseye tepkisi ayni. Bazen cok seviyomus gibi baslayip ilk yudumdan sonra atmaya basliyor. Ben yedirmeye calistigimda asla ama asla agzini acmiyor. Kafasini oldugum tarafa bile cevirmiyor, dudaklarini kitliuor resmen!

İnternette arastirdigimda yutma problemi olabilecegi ile ilgili basliklar cikti karsima. Bir uzmana gostermeyi dusunuyorum ama tamamen merakimdan actim postu, benim gibi bir durum yasayan fakat sonradan duzelen varmi?

Bu arada hicbirsey yemedigi (ya da yiyemedigi) icin emzirme+mama veriyorum mecburen. Kilo alimi fena degil. Doktorumuz bu yuzden beslenmesine takilmiyor ama ne xamana kadar mama ile gidexek bilmiuorum ogrenmeli artik

çoğu bebekte iştah problemi oluyor, gelişim dönemiyle birlikte vitamin takviyeleri hem iştahını düzenlyor hem de çocukları geliştiriyor çocuğunuza fayda sağlayacak bir vtamin ürünü bulmalısınız

Back