• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi iştahsız kızıma çare arıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.543
423
merhaba arkadaşlar
kızım 14 aylık ve çok iştahsız
akaşama kadar yemek vermesem aramaz
her yemek işkence sıkıldım neden diyorum
hiçmi acıkmaz bir çocuk kilosu az 8950 boyu 78 cm
yemiyor denemediğim yol kalmadı doktoru bu yaşta bir bebeğin
bir su bardağı sebze çorbasını yemesi lazım diyor nerdeee bizimki
küçük bir kasenin yarısını anca yiyor oda kırk nazla sırf yesin diye
tv yi açıyorum bazen o bile fayda etmiyor etrafımda çok bebekli tanıdığım var
benim kızımda 1-2 ay ya küçükler yada büyük hepsi maşallah çok iyi
sorduğumda bizimkide yemiyor diyorlar peki nasıl oluyor kilolu hepsi
benim kızım kürdan besleyici şeyler hazırlamaya çalışıyoruz sürekli
süt veriyordum kansızlık sorunumuz çıktı verdiğime çok pişmanım
oda iştahsızlık yaparmış şurup verdi doktor şişe bitmek üzere hiçbir değişiklik yok
dolap vitamin şuruplarıyla dolu hiçbiri işe yaramadı ymeği görünce kaçıyor
ama biberonu görünce çıldırıyor sadece mama içmek istiyor anlamadım gitti
aşırı haraketli gelişiminde bir sorun yok çok şükür 7 dişi var ufak ufak konuşma çabalarıda
yürümüyor henüz kalça sorunumuz var sanırım ondan kaynaklı geç yürücek
ama zayıf işte yüzde 25 lerde gelişim tablosuna göre yani doktorun söylediği bu
yemediği içinde çabuk hasta oluyor anne sütüde yok :((( bağışıklığı zayıf olucak diye korkuyorum çok yazdım biliyorum ama doluyum bu konuda napıyorsunuz nasıl yediriyorsunuz iştahsız ama kilosu normal olan bebişlerinizi nasıl besliyorsunuz

canım ya benim kız anne sütüne çok güvenip zor yiyenlerden. ben de 4-5 saat emzirmiyorum yavaş yavaş açılmaya başladı. bu arada kızım 11. ayında. sende şu mama olayını mümkünse yok et artık 14 aylık olmuş süt de içmesi gerekmiyor. yoğurt yemesi daha faydalı.

malesef mama yı kaldıramıyorum bu sefer iyice aç kalıyor
zaten günde en fazla 2 kere içiyor 200cc mama
bide gece içiyor gece hala kalkıyor

Çocuklar makarna köfte tarzı şeyleri severler şekilli bişeyler yapsan, yoğurt seviyormu çorbalarına yoğurt katsan. Pekmez içiriyormusun 1 tatlı kaşığı içse belki kansızlık sorunu olmaz. Ağzını açtığı bir anda içir yada portakal suyuna sevdiği bişeylerin içine kat. Kilo alması için tahıllı çorbalara ağırlık ver, sebze türü besleme. Birde ona özel yemek hazırlama, tuzlu yemekleri daha çok seviyorlar, kendi yemeklerinizden onada yedir.
Bir kitapta okumuştum çocuk yemeiyorsa annesi, orataya yemek koyacak ve yeme bunu ben yiyeceğim diyecek çocuk silip süpürür yazıyorsu ama seninki bunun için ufak sanırım.Eline kemireceği şeyler ver, tavuk haşlaması köfte ekmek gibi....
Çok alternatif var ama yemeyincede hepsi boş, nelerden hoşlanıyor yazarsan belki bişeyler alternatifler üretebilirz.

Back